46

Анонимен

преди 1 месец

До Таван на цените, глупости! Таван на цените не може да има, защото влизаш в една друга система. Всеки интелигентен човек би бил против подобна мярка. Държавата няма право да се намесва в ценообразуването. Ако не ти харесва, марш в русия!

45

Анонимен

преди 1 месец

Не си спомням някъде да е написано, че пенсията трябва да стига за издръжка. Щом толкова много са недоволните, нека най-накрая минем изцяло на лична вноска. хайде най-накрая да се появи "политик", който да има топки и да направи тази промяна. Нямам нищо против вноската да е на цялата ми заплата и да няма МОД в този случай. Ако не ванся някой.... да няма пенсия. Никакви социални, никакви пенсии за възраст. Време е да се осъзнае, че "солидарността" не работи!

44

Увеличаваш данъци

преди 1 месец

и цени, теглиш заеми. В същото време някои от Концесионерите в България правят годишни печалби по един МИЛИАРД лева годишно. 600 концесии по 200 милиона чиста печалба средно, смятайте с какви суми е ощетена България. ЕРП-та, фото, перки, мини, злато, води. Неизгодни енергийни договори ощетили държавата от 2020 с 380 милиарда лева. Неизгодно въоръжение. Помощи за Украйна 5 милиарда дадени. 50 милиарда лева обещани. СОС си дигнаха с 300% заплатите и НС. Отново вдигат осигуровки, технически преглед

43

Таван на цените

преди 1 месец

това е решението. Не може през цялото време да теглят заеми, за да покриват текущи разходи. Срещу фиатните пари не стоят реално произведени стоки и услуги. Не може 90% от храната да е внос разбира се, че това е пътят към фалита на държавата. България е на автопилот, управляна 35 години от политическа мафия и НПО-та. Строителни балони. След кризата 2008 започна безобразно печатане на пари, което доведе до инфлация. Няма как да увеличаваш доходи, когато не ПРОИЗВЕЖДАШ НИЩО.увеличаваш данъци, цени

42

Държавата България

преди 1 месец

Факт е , че държавната администрация е най ощетена и взема ниски заплати. Най тлъстите и безумни заплати вземат разни неграмотници като айти , продавачки, метачки и подобни. В сивия сектор сигурно се въртят стотици милиарди левове. И нямало пари !?! Никой не ви вярва. А между другото колкото и да увеличавате МРЗ , толкова повече цените ще стават високи и няма да можете да си купите нищо много скоро.

41

Махмут

преди 1 месец

Абе раздавайте парите , за какво ги стискате ? На Луната няма да ви пуснат, на Марс - хич. Няма къде да ги харчите.

40

Анонимен

преди 1 месец

Спокойно иде Маемюнската шарка и тя е по вирулентна от Ковид цирка ще ви стигнат и хартисат и пенсиите и заплатите вмм и безполезници.

39

Анонимен

преди 1 месец

-Ханджи, я напълни две паници боб, едната за мен, другата занес на магарето в обора.-казал Настрадин ходжа.-Че де се е видяло магаре да яде боб-учудил се Хитър Петър.-Аа, мойто яде, чоджум, то е бамбашка магаре. Даа, всичко било на майтап, кой кого ще излъже.-Магарето дори не помириса боба-рекъл ханджията.-Магарешка работа, то кат неще, ний да не сме магарета, буюрум побратиме, да хапнем-поканил Настрадин ходжа Петър.- За хатър и печена кокошка бих ял-отвърнал Хитър Петър и станали приятели.

38

Анонимен

преди 1 месец

А КОЛКО Е СРЕДНАТА ПЕНСИЯ И СРЕДНАТА ЗАПЛАТА В СВЕТА. ДОКОГА ЩЕ МАНИПУЛИРАТЕ ХОРАТА. СРЕДНА ПЕНСИЯ И СРЕДНА ЗАПЛАТА НЕ ПОЛУЧАВА НИКОЙ В СВЕТА. ПОДОБНО ПОНЯТИЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА.

37

масон

преди 1 месец

Печатайте левове както печатат евро и долари на калпак или на корем. Хвърляйте парите от хеликоптера на тълпата долу както правят в Америка и във Европейския съюз. Защо се стискате , няма да ги носите на небето тези пари ?!

36

Анонимен

преди 1 месец

Половината от обществото(заетите)изкарват под 1000 лева на месец,към тях прибавяме и около 1.9 милиона пенсионери които също вземат по малко от 1000 лева и картинката става страшна-бедни сме като църковни мишки!

35

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 30 На сина ти му правят впечатление пенсионерите, щото само те вървят пеша или ползват градски транспорт. Всички други са с коли.

34

пенсионер

преди 1 месец

съм,но ненавиждам пенсионерите.Хленчат,мързелуват,возят се без пари,и считат,че целия свят им е длъжен.Пенсионирах се преди 2г.,но продължавам да работя-от сутрин до вечер,всеки ден.Особено жените-пенсионерки са ужасни.Не съм женомразец,обичам жените и считам,че без тях няма живот.Но пенсионерките са нещо ужасно.И тези пенсии са им много на мързеливците.

33

Тез пък

преди 1 месец

Месечната заплата 1500евро. Всичко в пъти по-скъпо. Това е новина. Пенсиите идват от заплати, които не са на минимална. Разровете повече!

32

Няма да стане така

преди 1 месец

Плосък данък има в бананови републики като Грузия и Армения. С малко свръхбогати, които това ги устройва и масата свръх бедна, която няма думата. Явно и ние сме такава държава. Европейска бяла държава с плосък няма. Това обаче, всички анализатори ниго спестяват, защото са платени. Необлагаем минимум, ако работиш за 1000 лв и нагоре прогресивен. Те и досега се плащат от данъци, но ще става и по-зле. Ама айтита не искали? Всеки като заплаче, и държавата дава назад. Затова сме на този хал.

31

Лош

преди 1 месец

То пък едни доходи от заплата та мани се...

30

До 27

преди 1 месец

Държавната администрация и публичният сектор бяха около 800 хил. души преди около година. Какви 100 хил. бълнуваш. Гонят милион. Нито осигуровки внасят, нито нищо. Радев увеличи числеността им още повече.

29

5000 лева заплата

преди 1 месец

900лв.Много пари.Напраео да се чудиш ко да ги правиш

28

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 30 - Имало много пенсионери, ако не са били те, и теб, и синковеца ти нямаше да ви има. Не са виновни пенсионерите, че младите бягат по чужбина и ги зарязват тук. Ако можеха, може би и те биха избягали, ама не могат. Седят на едните мижави пенсии болшинството и някак издеянват, засега. И изясни на сина си, че баща му също ще стане пенсионер.

27

Ддд

преди 1 месец

Но едно агенции като НСИ, ни обясняват, че доходите изпреварвали инфлацията с 20%. Тези хора ако получават по 10 бона заплата, едни пенсионери около милион и половина, живеят с по 500-700 лв. на месец!