ПРАКОВИТЕ НА СНИМКАТА НЕ СА БЪЛГАРСКИ. ТАКИВА ГИ КУПИХ ОТ КАУФЛАНД И ЗА ДА СТАНАТ ЗА ЯДЕНЕ ГИ ДЪРЖАХ 7-10 ДНИ НА СЛЪНЦЕТО НА 36 ГРАДУСА!!!...
не тия от праскова са гадни, но не разбирам, що новата ни западна наука казва, че тия от Кайсия са отровни?! щото поне по Комунистическо всички ги ядяхме и то яко и сме нямали никакви странични ефекти.
до 18 и аз сума ти ядки от кайсии съм ял като дете. Не съм ял от праскови ядки, защото казваха че не били хубави..нагарчали. Но сега чета че и те са полезни. Никога не съм ял ядка от праскова.
3.50 са на магазина. И след това ми казват за 60 стотинки? Дето един ден не е гледал тази праскова. *** ми да му избия зъбите на прекупвача. И след това да се занимавам със земеделие? Ай сийтир. Дуууухайте гоооо. Вече без мен! 15 години стигат.
а да ви питам - като Деца преди 1989 година, събирахте ли и Ядяхте ли Ядките от Касии - щото сега (Американската) Наука казва, че били Отровни и в ЕС са Забранени за Ядене - а аз като Дете съм Изял - 10ки Хиляди сигурно!
разберат! Първия закон на капитализма е, ако искаш висока принадена стойност (печалба, профит) трябва да направиш крайния продукт продажба (с магазин), консерва, мармелад, конфитюр (преработка бутилирани, консерви, стъкло опр.) изсушени (сушилня и опакователна способност) и да го продаваш! Нарича се политическа икономия или политикономия и се учи защото важи все още! Когато продаваш само изходния продукт цената е ниска защото не е облагороден напр. опакован итн.! Учете и печелете само на суров
Хех, а тука в магазина са 2.50 - 3 лв. На това му се вика Българщина. Търговеца чорбаджи Марко ако не прави поне х3 печалба не става от леглото.
Това е резултат от забраната да се продава селскостопанска продукция от производители без регистрация
като дете какви праскови - ядах, невероятни, продаващи по сергийте и казвам невероятни, защото Родината на Прасковата е Китай и съм имал щастието или нещастието да ям Китайска Праскова в Китай и тия дето БКП гледаше - бяха в 1000ди пъти по-добри от Автентичните в Китайската си Родина! А сега, сега - някаква Пластмаса - още от преди 10 години се отказах и повече - не купувам!!
До Анонимен 4Малоум, ти хващал ли си някога да вършиш такава работа.Опорката - познавам хора, дето правят нещо и им се получава.Хвани се тиОбработи 20-30 дкр със овощки и после като дойде прекупвача, ако нямаш пазар, и ти каже 70 ст за кг и то читава продукция, какво правиш.Био земеделието се прави с устойчиви култури или продукти - мед, бадеми, лешник, орек и т.н. Прасковата е сезонен, бързо-развалящ се продукт, ако до 4-5 дена не си я продал я хвърляш.Ама нали познаваме IT-та дето могат.
и ЕСССР, където малкото Останали Местни СелскоСтопански Производители не може дори да си продадат продукцията на Хората, а трябва да си Купиме от Немски, Австрийски или Френски ХиперМаркет - Пласмаса Внос от Ебеем си КЪде!
До АнонименЗвънни на личния лекар, ако не е в отпуск, да ти смени хапчетата с нещо по-силно! Като ви знам какви сте съвременните ИТ специалисти, ме е срам да се нарека инженер :-)))
Вдичко, всичко, всичко като земеделска продукция ще изкупуват евтино, за да се откажат производители. Със дубсидии и лесните пари те насочват където искат. Жито, рспица, слънчоглеь, това е. Другото от Лидъла за стинки..
Айде пак започнаха... Производителите да дойдат в 2024та и да станат функционално грамотни! Имам не един или двама познати производители на плодове- от био продукция пресни плодове, през сладка, алкохол и сушени плодове. Ама то трябва и акъл. Неслучайно най-кадърните земеделци у нас са програмистите- хем крависи брандове, хем функционални сайтове, хем прекрасни продукти. Странно, но факт- половината био ферми са на ИТ спецове.
В колонията да не си работник на частник и производител, гризеш дръвцето от всякъде... ===)))
Да не ги дават хората, по магазините са навнесли гръцки по 3-4-5 лева, а българските за стотинки. Да ги пуснат на пазара най-много по левче тогава, ама надали........
За 60 ст. на едро изкупуват килограм сливенски праскови