27

Анонимен

преди 1 месец

Много ми е интересно,когато пуснат битовите абонати на пързалката(свободният пазар)на електроенергия от 2026 година,дали ще има и за тях такива бонуси,всички цени над 180 лева за мегаватчас да се компенсират от държавата?

26

Анонимен

преди 1 месец

Не всеки яде хляб, ходи на кръчма или мутрохотел, но сега с това нещо всички тези ще трябва да субсидират частни бизнеси, щото същите тия бизнеси, когато пробутваха свободни пазари и зелени сделки си мълчаха като жпо.

25

Зозо

преди 1 месец

А Асан Василев кога ще върне 1 милиард във фонд "Сигурност на електроенергийната система"??? Дето ги дръпна и къде отидоха не се знае. Асан Кокора във затвора!!!

24

Бгг

преди 1 месец

Ами да плащаме изцяло тока на пикливият ни бизнес бе ? И без това всички европари се усвояват единствено от тях, обикновения човек почти нищо не вижда от тях.

23

Анонимен

преди 1 месец

Бизнесът е единствената така да се каже организация,която гласно рвзкрива какви са цените на тока в дадени моменти и затова им затварят устите с малко парички. Да не пречат на далаверите на техните хора. Да продават на международната борса много ток в късните часове и веднага да изкупуват от друго место по-скъп ток понеже се получава недостиг. Нормалните граждани ще се усетят на свободния пазар. Но след поне година мрънкане и протести ще спрат далаверите. Обаче вече ще са си направили милиарди

22

Анонимен

преди 1 месец

"Решението подкрепиха всички партии" Чао Възраждане, приключих с вас и въобще с гласуването.

21

Анонимен

преди 1 месец

Вдигнете си цената на крайния продукт поне да знам колко плащат, ако ще ви компенсира държавата пак ние ще плащаме без да знаем дори колко, но според мен ще е повече.

20

Анонимен

преди 1 месец

Държавата това сме всички ние,от нашите данъци ще им дадат пари и няма да стигнат да дадат за други нуждаещи се.

19

Анонимен

преди 1 месец

Какъв е смисъла от цялата работа? Направо да вдигнат крайната цена да си избият разходите и това е. Иначе в момента ние с данъците си ги компенсираме, че да не ми вдигнат крайната цена и то в крайна сметка става по-зле понеже бандитите управляващи е теглят кредити за да ги компенсират и после ще ни вдигнат данъците за да ги връщаме. Другия вариан е отмяна на "зелената" сделка и свободния пазар на ел. енергия.

18

Анонимен

преди 1 месец

държавата щяла да компенсира бизнеса, ми че то производството и търговията на ток също е бизнес, откъде накъде едни бизнеси ще се поставят в привилигировано положение, кръчмари, хотелиери, хлебари...... нестига че им намалиха ДДС-то а те па вдигнаха цените сега и пари щще им даваме

17

Анонимен

преди 1 месец

Това дето грешно го наричате държава трябваше да прави така , че ценататокът да не стига такива нима , а не да компесира , тия компенсации за някои са нишо , имат ефект при големи консумации . Когато зимата живея и работя при 5 градуса да да свия сумата ми е през *** 3 -те лева компенсация .

16

Анонимен

преди 1 месец

На ви зелената сделка и свободен пазар на ток на тоя фон продажниците ще изнасят безплатно за Укрия и ще ни вдигнат още цената все едно е малко, че за Укрия дотук се потрошиха милиарди по една или друга форма.

15

Рендето

преди 1 месец

Ако може да посочите за къв "Бизнес" става дума, щото - държавни болници, дет.градини, училища, храмове..., туй не баш този "Бизнес". Та, чий шъ да е този "бизнес" дето шъ получи компенсации от тия 470 Млн лева??? Едва ли шъ е Гаражното магазинче на леля Пена. Виж, ТЕЦ-а на Ахмед Доган идеално пасва... за компенсация!!!!!

14

Анонимен

преди 1 месец

Вдигнете си цените на крайния продукт, а тия които ни насадиха на тая схема да им счупим продажните тикви.

13

до 11

преди 1 месец

До Анонимен,българин да плаща ток,искрено ме разсмя,българина КРАДЕ тока,слага какви ли не джаджи на електромера и не плаща нищо,въпреки,че както казваш цената е близка до нулата,краденето е в кръвта на ган4о,ако не краде днеа не може да заспи

12

Анонимен

преди 1 месец

Който не е доволен да протестира,да си плаща, а не да бърка в джобовете на всички данъкоплатци.

11

Анонимен

преди 1 месец

откъде на къде, и как така над 180 лв. за мегават, та това са 18 стотинки за киловат, доста по-малко от цената която ние плащаме

10

Руси

преди 1 месец

Провал след провал. Накрая ние ще платим на Алибегов шлифера Филип Плейн с данъците си. На мен кой помага? Ами като нямат ресурс да оцелее бизнеса им ,да затварят и да дойдат по-напредничави!

9

Анонимен

преди 1 месец

Ако ще ги компенсира държавата всички еннергийни мощности трябва да са държавани и с печалбата да ги компенсира, а не сега някакви схемаджии да прибират парите и после всички данъкоплатци да плащаме. Ако на частниците не им е изгодно да се махат.

8

Реалист

преди 1 месец

Чакайте малко сега, ревете срещу социализма и искате капитализъм. Помощ от държавата означава, че всички подкрепили компенсациите не са истински евроатлантици, това са комунисти, руски слуги, пропутински изчадия. Пеевски сега къде е да отговори, "евроатлантик" номер 1.