189

СПОРЕД МЕН,

преди 1 месец

До Анонимен 199Причината е, че в много държави не разрешават да имаш ДВОЙНО гражданство. Така родените в чужбина БЪЛГАРЧЕТА се записват като граждани на съответната държава. Дори да има възможност, родителите им не си правят ттруда, да ги запишат в българските регистри.

188

Анонимен

преди 1 месец

СТАЛИНСКИ ХОЛОКОСТ НАД БЪЛГАРИТЕ - Преднамерено "дефашизацията" се обръща в принудителна съветизация на обществото и обществените науки. Унищожаването на "велико-български шовинизъм", определен като "фашизъм на българска почва", е изразено в прословутото "марксизиране" на историческата наука - "дело на една бомба, която не ще се извърши в една или две седмици, в един или два месеца, в една или две години, в ведно или две столетия а остава докрай като Сталинска комунистическа вечност"

187

Анонимен

преди 1 месец

До 89г гонехме 9 милиона, падна властта и народа де разбяга по света. 35г по късно вече сме в НАТО, на крачка ЕС, Европа и запада. А къде са 2.5мил. още ли са навън?

186

Анонимен

преди 1 месец

СТАЛИНСКИ ХОЛОКОСТ НАД БЪЛГАРИТЕ - Симеон Радев "След 9 септември 1944 година е уволнен и пенсиониран. Забранява му се да се занимава с политическа и обществена дейност"

185

Анонимен

преди 1 месец

СТАЛИНСКИ ХОЛОКОСТ НАД БЪЛГАРИТЕ - Димитър Аранов - След Деветосептемврийския преврат от 1944 година е уволнен от Софийския университет заради "фашистка" дейност. През 1946 година МНИ публикува крупното изследване "Македония като природно и стопанско цяло", в което обаче отсъстват понятията като "българско население" ," македонски българи и т. н. Според Георги Даскалов и Александр Гребенаров трудът е дело *** Димитър Яранов, който иска да стане анонимен поради подмяна на понятията по политически

184

Анонимен

преди 1 месец

Защо цензурирате българското име Г А Н ЧО ЦЕНОВ. ЖАЛКИ СТЕ. ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ. БАЙГАНЬОВЦИИИ

183

ергветхвртх

преди 1 месец

абсолютно неверни данни , много мои познати изобшо не бяха преброени , и като сложим това на толкова много места и ето неверни данни .

182

Анонимен

преди 1 месец

*** Ценов е един германски нацистки шпионин и не е никакъв историк.

181

Анонимен

преди 1 месец

Благодарение на колониализма и експлоатацията на всички български богатства и ресурси включително и населението България намаля с една трета. Ако още 30 години с това темпо продължи """"равноправното партньорство" ще останат три милиона и половината от нас няма да сме налице.

180

ейтака

преди 1 месец

До е как такаами българите извън България не участват в преброяването и за около 1.5 милиона души, някои от тях имат и двойно гражданство

179

Анонимен

преди 1 месец

Ето непълна извадка на първоисточници показващи че българите са коренното население на Балканите, а не натрапеното от Комунистите "ПРА БЪЛГАРИ": Богдан Филов - разстрелян от "Народния съд " на Сталин заедно със хиляди други неслучайни хора. ...... Това е СТАЛИНСКИ ХОЛОКОСТ НАД БЪЛГАРИТЕ

178

Анонимен

преди 1 месец

Ето непълна извадка на първоисточници показващи че българите са коренното население на Балканите, а не натрапеното от Комунистите "ПРА БЪЛГАРИ": "След комунистическия преврат в България през 1944г. д-р ГанчоЦенов, който е женен за германка и живее в Берлин, е обявен са "фашист и великобългатрски шовинист" Книгите му са забранение и заключени в секретния фонд на Народната библиотека в София."

177

Анонимен

преди 1 месец

Ето непълна извадка на първоисточници показващи че българите са коренното население на Балканите, а не натрапеното от Комунистите "ПРА БЪЛГАРИ": "След комунистическия преврат в България през 1944г. д-р *** Ценов, който е женен за германка и живее в Берлин, е обявен са "фашист и великобългатрски шовинист" Книгите му са забранение и заключени в секретния фонд на Народната библиотека в София."

176

Анонимен

преди 1 месец

Ето непълна извадка на първоисточници показващи че българите са коренното население на Балканите, а не натрапеното от Комунистите "ПРА БЪЛГАРИ": Никакви иранци, тюрки или славяни. Какво имаме в годините около 1958, понеже тогава е издадена ЛИБИ I, а превода вероятно е по-ранен: - правителството е зависимо от мнението и настроенията на Москва по всички въпроси.

175

Анонимен

преди 1 месец

Ето непълна извадка на първоисточници показващи че българите са коренното население на Балканите, а не натрапеното от Комунистите "ПРА БЪЛГАРИ": Никакви иранци, тюрки или славяни. Какво имаме в годините около 1958, понеже тогава е издадена ЛИБИ I, а превода вероятно е по-ранен: - също не са далеч времената, когато България официално се е отрекла от българите в Македония и за малко да се създадаат още таракийска и добруджанска нация.

174

Анонимен

преди 1 месец

Ето непълна извадка на първоисточници показващи че българите са коренното население на Балканите, а не натрапеното от Комунистите "ПРА БЪЛГАРИ": Никакви иранци, тюрки или славяни. Какво имаме в годините около 1958, понеже тогава е издадена ЛИБИ I, а превода вероятно е по-ранен: - не е далеч и времето, когато много историци са били заклеймени за поддръжници на монархо-фашистката империалистическа идеолигия.

173

Анонимен

преди 1 месец

Ето непълна извадка на първоисточници показващи че българите са коренното население на Балканите, а не натрапеното от Комунистите "ПРА БЪЛГАРИ": Никакви иранци, тюрки или славяни. Какво имаме в годините около 1958, понеже тогава е издадена ЛИБИ I, а превода вероятно е по-ранен: - Сталин скоро се споминал и Варна до края на 56-та още е наречена на негово име, има разцвет на лагерите, през които минава месото за мелене на доста интелектуалци.

172

Анонимен

преди 1 месец

Ето непълна извадка на първоисточници показващи че българите са коренното население на Балканите, а не натрапеното от Комунистите "ПРА БЪЛГАРИ": VI век. 7) Теофан - "В тази година (531 г.) се траздвижиха в Скития и Мизия двама български княза с много българи и други (съюзници)".

171

е как така

преди 1 месец

Е как така цялото население е по-малко от 6,5 милиона, а имащите право на глас са 6,5 милиона. И бебетата и неродените още ли имат право на глас? Или са включени 1 милион мъртви души,които после се разпределят към различни партии??? Докога така,бе?

170

Анонимен

преди 1 месец

Ето непълна извадка на първоисточници показващи че българите са коренното население на Балканите, а не натрапеното от Комунистите "ПРА БЪЛГАРИ": VI век. 6) Йоан от Никиу - нарича Мизия "провинция България" и казва, че българинът Виталиян се бил надигнал (516г.) срещу император Анастазий, Виталиан се бил оотеглил в провинция България, а Виталиян всучюност се отеглил в шуменско