49

Тодор Живков

преди 2 месеца

Вкусни ли са бананите?

48

Анонимен

преди 2 месеца

С други думи България е заприличала на феодална държавата, защото при капитализма би трябвало да има средна класа

47

Ако аз трябваше да

преди 2 месеца

напиша това заглавие би ме досрамяло. А ако пък бях експерт с такова твърдение в ефир, щях да си помисля какво правя правя с живота си и искам ли да продължа.

46

do 33

преди 2 месеца

До Анонимен,разбира се,повече от престъпници са, ти да не искаш да кажеш,че пенсионерите са милиардери щото много са работили,а не щото продадоха децата си по чужбина и живеят на техен гръб,от тези дъртаци няма по-големи престъпници на планетата,легални с одобренирето на държавата,но това не ги прави по-малки престъпници,има много престъпления който не са вклюени в наказателния кодекс,но е много сложно за вас да го разберете

45

Анонимен

преди 2 месеца

Поредния псевдоучен от БАН - не може икономист да ми говори за неравенства! Събев е редно да бъде уволнен, да му се отнемат всички титли и да се преназначи като чистач, защото той от икономика нищо не разбира, а е лъгал най-безсрамно общество че години наред е прави икономически изследвания. Равенства има само при комунизма, историята е доказала, че изкуственото подравняване води единствено до икономически колапс, издигане в култ на мързела и глупостта.

44

ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА

преди 2 месеца

През соцкомунизма казвахме че сиситемата е грешна и сбъркана и че трябва основна промяна . Нямаше човек който да не мрази дъжавата !!!! И до сега продължава същото положение . Докато народа не извърши физическо изкореняване на доста коварни и подли държавноправни методи ще е така . Народа не е суверен от 1944г. до сега . Върховен суверен са едни хора с вечен служебен и доживотен имунитет които ни управляват зад кулисно . Не управляват нито политиците нито политическата система !!!!!!!!!

43

до 39

преди 2 месеца

Варненското златно съкровище се датира 5-тото хилядолетие преи Христа, т.е. преди поне 7000 години. За да има съкровище, преди това вероятно е имало производство на други по-нечисти по състав материали. Как, в какви съдове и по какви технологии става топене на метал с температури 1 100 градуса С???? Как се чисти от примеси? Вие лично проста така как си го представяте? Това е за мед, за бронзови сплави 1200 градуса. Това извенъж ли е станало?После желязо.И за 5 000 г. след това нищо ново!

42

Анонимен

преди 2 месеца

В България има вече сериозна маса от хора които печелят добри пари, защото се умни, предприемчиви и работливи. Това че разни простовати и мързеливи човечета изкарват по-малко пари е напълно логично и още по-справедливо. Парите се печелят, не се дават за нищо, за да ги имаш трябва да положиш усилия, с мърморене и целодневно изпускане на газове пред телевизора ще мизерствате така е редно да бъде.

41

Ограбване

преди 2 месеца

Или с други думи - произведената принадена стойност към всякакви стоки и продукти в последните няколко години - е заграбена от определени лица в БГ, а не е достигнала до произвелите я

40

Анонимен

преди 2 месеца

Стига глупости. С работа се изкарват добри пари , но не се става милионер. Ако фирмите са честни и признаят, поне 50% от сделките им минават по "втория начин" . Забогатяват мутрите и държавните служители , защото всичко е затънало до уши в корипция, а там касови бонове не се издават. Кажете ми кой ще дава подкуп за да започне работа на 1500 лв., освен държавния служител-съдия, полицай, прокурор, митничар....

39

Анонимен

преди 2 месеца

а бе фес.беге нема ли да пишете нещо за баба уши фонлайното, нещо май я осъдиха за ковидд лъжите и договорчетата с голямата фармацевтика. днеска ще ли да и гласуват продажния гъзец в европарлямята, информирайте ни как са гласували герберюгите и депесюгуте дето са на хранилка там.

38

Всички се оплакват

преди 2 месеца

по тези статистики но реално статистиката мери официалните данни само, всички които вземат под масата плика а иначе се водят на минимална не се отчитат. Данните от НАП са същата работа - отчитат само официалния доход , а всичко което се предава на ръка в пликове не го считат. Но това е масова практика , особено в строителството и всякакви дейности свързани с майстори от всякъкъв вид - много от тях дори не се водят никъде а получават стабилни доходи.

37

Анонимен

преди 2 месеца

То просто няма такъв филм. В реалния живот не можеш да стане милионер по честен начин. Може само ако спечелиш на хазарт, някаква лотария или рискови инвестиции на борсите. Това са единични случаи. Всичко останало се занимава с криминална дейност. В повечето случаи реалните светли бизнеси са просто фасада и перачници на пари.

36

До Ном8

преди 2 месеца

Ама какви глупости говориш. Желязната епоха е възникнала преди около 3000 години. Какви десетки хиляди говориш за обработка на метали. И технологиите дори през миналите векове, а сега и в последните времена са в пъти подобрени. Дори в момента извличат допълнително метали от вече преработените и извлечени от рудата от хвостохранилищата, т.к. са напреднали технологиите на извличане.

35

До 36

преди 2 месеца

В България да. Повечето са престъпници. Познавам доста милионери и нито един един от тях не е чист.

34

Анонимен

преди 2 месеца

порко и хунтата му и поставените лица дето му държат парите, пеевски и дерибеите, костовци, велчевци, василевци и цялата папляч дето ни се изреди, контрабандисти, концесионери, митничарчета, наркотрафиканти, сводници и други престъпници и една шепа "айтита" и слуги на високо ниво на чуждите монополисти - застраховки, банки, лидъли и т.н. това ви е 1/3. останалите бързи кредити, коли 13 ръка, панелки и тук таме някой успял да спести за тухларка.

33

Анонимен

преди 2 месеца

значи смятате че всички успели хора са престъпници?

32

до 25

преди 2 месеца

Не става дума за данъчната система, причините са геополически. Гугъл и Епъл са в Ирландия, защото англоезичните държави се подкепят взаимно. Докато ние, славяноезичните сме удобно разделени...

31

Анонимен

преди 2 месеца

Според данните от НАП хората които вземат над 6000лв месечна заплата са едва 40 000 за цялата държава.

30

Анонимен

преди 2 месеца

Хората не плащат данъци и осигуровки, защото парите им ги изяжда вечната инфлация. Капитализмът на Европа е базиран на печалбата от лихви.Затова има непрекъсната инфлация. По време на всички големи войни с цел плащане и на доставчици, и на военни, са се секли, след това са се печатали фалшиви пари в огромни количества. И с цел за сриване на противниковата държава.Хубаво е да се знае и да се включи в училищните учебници. Обикновения човек, и по-богат, и по-беден, има желание за стабилност.