31

Бъз

преди 2 месеца

До LoykoБлагодаря брат, а кюнлия какво значи?Във форума на калдейта така наричат всички които нямат айфони...

30

Анонимен

преди 2 месеца

"....разкопките са финансирани от Булгартрансгаз ЕАД". И защо от тях? Не ми обяснявайте как в Булгартрансгаз ЕАД имат увлечения по археологията. По-скоро отклоняване на средства към "археологичните среди", свързани със закопаване на едни пари на скришно място.

29

Анонимен

преди 2 месеца

Всички пирамиди, могили , даже гробове имитират свещения планина вулкан Меру в Арктика, където урийците са вярвали, че се връщат когато умрат и се превърнат в змии. Чакайки възкръсването им в новото слънце, бог Хор, всички едновременно. След като Искър възкръсне от змия в орлица , омеси яйце от пепел и го разчупи на олтара , запалвайки новото слънце след полярната нощ. Черният цвят е от черния цвят на орлицата или от черния цвят на нощта ( полярната нощ). Българите сме тук от много хилядолетия.

28

Анонимен

преди 2 месеца

Археология и Космос. Две необятни полета за надлъгвания и спорове, пари и експедиции, фалшификати, конгреси и други събирания по екзотични дестинации.

27

Loyko

преди 2 месеца

До 24 Бъз.....Не е кюнлия,а е кювлия,което значи истински селя нин,оригинал с потурите и цър вулите.За естествения аромат е ясно....

26

61

преди 2 месеца

"В случая става дума най-вероятно за траки, или може би гърци." Какви гърци в Европа през 4-3 хилядолетия преди Христа? По това време те са се чивтосвали с козите в Етиопия.

25

Loyko

преди 2 месеца

Продължаваме да търсим конски опашки,но за сега намираме само конски фъш кии.И това е нещо.Дерзайте!

24

Анонимен

преди 2 месеца

Обяснявам. Това не са други, а древните българи - урийците. Имали са писменост. Черният пигмент е защото са вярвали, че богинята птица орлица Истар ( Искър), известна по света и като Еостре, Остара, Ищар, Астарта, Изида, е тяхната майка и те всички са заедно в нейния син Хор. Слънчевата урийска религия на бог Ур( Бал), Истар и Хор. Многото пръст е защото това имитира свещената планина вулкан Мера (Меру, Мира ) в Арктика, в чийто кратер орлицата прави гнездо и запалва звездите и новото слънце

23

Бъз

преди 2 месеца

Някой знае ли кво значи пловдивския жаргон "кюнлия?

22

Анонимен

преди 2 месеца

Хи-хи! Моля ви се ... индоевропейци, това роми ли имате предвид? И то къде? Във Варненска област, Ветрино, моля ви се! Няма кой друг и къде другаде да изсмучат едни пари "за проучавния". Какво е мотото? Има ли въобще индоевропейци и имат ли те почва в България? Ами имат почва, точно в България.

21

Анонимен

преди 2 месеца

България е богат на история регион. Тука е гара разпределителна, Има находки на хомо сапиенс още отпреди 45-50 хиляди години и се твърдеше, че са първите за Европа. Имаше неандерталски артефакти и какви ли не обекти още от хилядолетия. После тракийско, гръцко, римско, прабългарско, абе тука си кипи живот от хилядолетия, където копнеш намираш нещо. Жалкото е, че днешния манталитет на българина не е по-различен от тогавашния. Не сме се развили много, особено русофилите. Първобитни са.

20

Анонимен

преди 2 месеца

Това ония индоевропеец Велислав ли го откри във Ветрино :))) Не знаех, че селото е първоизточник на човешкия род :)))

19

от усури до мисури

преди 2 месеца

Внимание, в коментарите спами проскубан автохтонец.

18

Анонимен

преди 2 месеца

До хах - целия народ разбра и прочете средновековните гръцки книги, само тия кроманьонци от НАИМ на БАН не седнаха да видят за какво иде реч. Продават ни артефактите на черния пазар и повтарят като папагали квото им спуснат корабите майки от Вашингтон, Лондон, Москва и Истанбул.

17

Анонимен

преди 2 месеца

"Не знаем почти нищо за тези хора, те са живели тук преди 5 хиляди години и са нямали писменост, каза Александров." - Оф боже, като почнат с това "нямали писменост" То не бе Градешница, то не бе Караново, навсякъде има прототипи на балканска/тракийска писменост и го пишат не само археолози от балканите, а и от цял свят и англичани, и американци, и руснаци, ама нашите твърдо зад политическата пропаганда, за която им плащат. Разбрахме - гърците са първите в света, за това Ви плащат това говорите.

16

хах

преди 2 месеца

Дали са нямали писменост? И престанете с тези славяни, които са траките гети изселили се нагоре под натиска на Римската империя към Балтийско море и след векове се завърнали от към Словения, Хърватска.

15

Анонимен

преди 2 месеца

Хич да не се мъчат да проучват, да питат македонците те ще ги светнат кои са.

14

Анонимен

преди 2 месеца

Никви индоеврпйци, били са евроатлантици, хахахаха.

13

Анонимен

преди 2 месеца

Под индоевропейци се имат предвид руси арийци. Просто сега не е удобно да се използва този термин. Индоевропейските народи са много, иранците, славяните, келтите, са все индоевропейци. В случая става дума най-вероятно за траки, или може би гърци.

12

Евр0р0ма

преди 2 месеца

като Баце Копейкин Костя!