120

IT

преди 3 месеца

За толко пари толко-да си внесат индийци и пакистанци! Бонус,премия Комбуча сървъри, 5 цифрена заплата ,геймрум,и ми кажи кво друго може фирмата да направи за мене в акцийки и нещо инвестицийка,парички в пликче ,а не питай аз кво роботя.

119

Анонимен

преди 3 месеца

До Възмутен, ти не си възмутен. Ти си просто пр00стт! Първо прочети статията и виж, че пише, че никой не иска неможещи в този момент! Има глад на знаещи и можещи! В момента бизнесът е такъв, че бързо трябва да се стигне до break even. Имаше време когато обучавахме на килограм и вземахме всякакви нехранимайковци. Сега се отърваваме от тази баластра, защото не всеки става! Стажове има, но сега кандидатстват са много повече от позициите. И както винаги най-ниската прослойка отнася кризата!

118

Анонимен

преди 3 месеца

Насам идва само евтина работа. От там и заплатите няма как да са достойни за читавите кадри. Читави проекти е малко вероятно да дойдат от вън, тъй, че да започнем да създаваме наши проекти с висока стойност, а евтините да вървят у Бангладеш!

117

Анонимен

преди 3 месеца

Ей това да ти дават 2-3 пъти над средното да седиш на климатик и пак да те мързи да начуш нещо и все да си недоволен, си заслужаваш съдбата на ***.

116

Възмутен

преди 3 месеца

Ами да закъсва IT сектора! Сами са си виновни! Все искат кадри с 5 год. стаж, а не помислят да организират платени стажове на студентите!

115

Един Българин

преди 3 месеца

Искате да се ходи в офиса микимум 3 дена в седмицата, като изпитателния се ходи всеки ден. Офисът казвате е в София, но той е в ж.к. София парк т.е. зад околовръстното на ул. Райчо Казанджията, плащате скромно, но имало евентуално бонус, а работата изисква да си сериозен инженер. Е как ще има квалифицирани кадри за вашата фирма? Няма кой да минава през ден 60км и да губи по два часа за четирицифрена заплата, която може да изкара в друга фирма със 100% отдалечен достъп за същите пари.

114

Анонимен

преди 3 месеца

"Да си внасят от Индия и Бангладеш. Там са баш програмистите." Вярно, че са много, но са просто количество със силно лоби. Познавам хора, които работят с тях в западни фирми точно в тоя сектор. Повечето не са добри. А и на запад университети бълват много кадри в тая област. Няма "глад" за точно тоя вид специалисти.

113

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 115, глупости. Дори не си разбрал написаното. Но щом мнението ти за твоята работа е такава... не я проектирай върху другите. Очевадно е, че не си от сектора!

112

Анонимен

преди 3 месеца

Пробвайте с пари, ще се намерят :)

111

Анонимен

преди 3 месеца

"Апропо, позициите намаляха за хора без опит." - Винаги в България позициите за хора без опит ще са повече от тези с опит. Тук сме черноработниците на Европа и Америка. Но високата корупция и несигурната политика спира западните компании да ни дават повече работа.

110

Анонимен

преди 3 месеца

Да си внасят от Индия и Бангладеш. Там са баш програмистите.

109

Анонимен

преди 3 месеца

Ако не са трактористите и краставичарите ит специалистите ще умрът гладни

108

1346

преди 3 месеца

До до 108Мечтай си, младеж! Мечтите са безплатни.

107

до 111

преди 3 месеца

Колега, тия не ги разправяй на мен а на яйчаркитте :) Разковничето във въпроса ти е "нормална фирма" - нормални фирми останаха малко, всичките ги изкупиха китайци, индийци и араби с малки п***и, а те за да се чувстват шефове, искат да им работиш пред очите.

106

до 108

преди 3 месеца

Е коя нормална фирма е хибриден модел, бе?! Откакто се помня работя, когато пожелая от нас. И това последните точно 14 години. Уважаваща себе си фирма и хибриден модел няма. За какво съм си построил този рахат?! 2 вили- едната в планината, другата- на морето, чудесен апартамент шумоизолиран на цял последен етаж в София. Редуваме със жената и децата според сезона и желанията ни. И тя е ремоут, а не е ИТ. Свърши тая работа в офис. Накара ли ме някой да се върна, ей ми я Б2Б работата- 50к на месец.

105

Анонимен

преди 3 месеца

Апропо, позициите намаляха за хора без опит. Онези, които от бармани и сервитьори искаха да се преквалифицират заради "яките кинти" увиснаха. Поне още година ще тече това преструктуриране. След това отново ще има растеж в сектора. Като всяко нещо и тук има цикли. Сега се изчистваме от натрупаната баластра.

104

Ама не казваш

преди 3 месеца

коя е фирмата де, това ми говори, че лъжеш. Аз също съм в българска компания.

103

Отличник

преди 3 месеца

Голяма част от фирмите под "хибриден модел" разбират - ще ви даваме от време на време по един ден да не сте в офиса.Респективно - обявите им висят отворени с месеци в linkedin и се чудят що никой не почва при тях (тъй щото има доста небазирани у нас фирми, които все още си предлагат пълен хоум офис, често идващ и с повече пари от родните фирми). Та проблем има, *** не е в липсата на кадри, а в липсата на будали...

102

До 106

преди 3 месеца

Няма град в днешния дигитален свят. Всички сме дистанционно, работим за клиенти от Швейцария и Австрия, чат-пат Германия. Повечето хора са от София, имаме хора от Пловдив, Варна, Бургас, Банско (там голям хъб се заформя с ИТ спецове, живеещи в луксозните къщи около и в града). Българска компания сме, консултанти. Дейта и ИИ.

101

До 104-ти,

преди 3 месеца

В коя фирма работиш, и в кой град сте ти и 40-те души?