33

Адриановият вал

преди 3 месеца

Адриановият вал е римско отбранително съоръжение от камъни и торф, което се простира на 117 километра на територията на съвременна Северна Англия, край нейната граница с Шотландия. Предназначението му е било да предотврати набези на пиктите от север и да защити провинция Британия. През 126 г. е завършено издигането на стената, която се простирала от море до море от р. Солуей на запад до р. Тайн на изток. ПРЕВЗЕМАН Е ТРИ ПЪТИ: през 197, 296 и 367 г.; през 400 г. е изоставен.

32

Майор от запаса

преди 3 месеца

През Първата световна война Германия стои в северна Франция линията Хинденбург, а през Втората световна Гърция строи линията Метаксас. Сигурно вече се досещате какво стана и с тия линии. Както вече писах, единствено възможна и ефективна е МАНЕВРЕНАТА отбрана, строежът на отбранителни линии е КОРУПЦИЯ и ИЗТОЧВАНЕ НА СРЕДСТВА.

31

Анонимен

преди 3 месеца

Искам да си изясня- Рунделът казва че Украинците биле войнолюбци, а рашките миролюбци- моля кажете кой убива и руши в украйна?

30

Анонимен

преди 3 месеца

26- Прав си- над 20 000 000 Руснаци живеят в ЕС И ВИСЯТ НА ГЪРБА НА РАБОТЕЩИТЕ , ПОМОЩИТЕ ИМ ПО ВИСОКИ ОТ ЗАПЛАТИТЕ В РАША, милионерите им и милиардерите им изкупиха дворци и имения в обединения запад, убиват и рушат като хуни, никой не ги иска- а те опорки пускат- обидени го раздават- ТА ПРАВ СИ ЛИЦЕМЕРИ СА АЛКОХОЛИЗИРАНИЯ РАШКИСТАН

29

Майор от запаса

преди 3 месеца

Линията Зигфрид е дълга 630 км и има 18 000 железобетонни бункери - по 1 бункер на всеки 35 метра от фронта. И въпреки всичко е разбомбена и превзета. Изграждането на отбранителни линии е неефективно и отречено от военната наука от 2000 години, още от Въстанието на Спартак през 71 г.пр.Хр, но е идеален повод за крадене и за източване на средства?

28

Анонимен

преди 3 месеца

САЩ да правят България натовска база и без това българите са русофили, та, с тях, без тях, все тая.

27

666

преди 3 месеца

И тия измислиха как да изсмучат пари от останалите държави в ЕС. Освен това тази отбранителна линия няма да помогне за гостите, които искат да строят халифат. Руснаците няма да тръгнат да превземат Западна Европа, но онези вече са тук.

26

Майор от запаса

преди 3 месеца

Линията на Крас: през 71 г.пр.Хр. римският пълководец Марк Крак изгражда 55 км отбранителна линия срещу Спартак в Региум. Войските на Спартак я преодоляват. Финландия изгражда линията Манерхайм, а СССР я преодолява. Французите изграждат линията Мажино, а Хитлер я преодолява. СССР изгражда линията Сталин, Хитлер я преодолява. Хитлер изгражда Атлантическия вал на френския бряг и линията Зигфрид на границата с Франция, Съюзниците преодоляват и двете линии. Зигфрид е дълга 630 км и има 18 000 желез

25

Анонимен

преди 3 месеца

Купуват руски газ а говорят за отбранителна линия. Лицемери от където и да го погледнеш.

24

Хитрите

преди 3 месеца

поляци и мързеливите прибалтийци са решили да изкарат едни пари от ЕС!

23

Хи хи

преди 3 месеца

Укрите свършиха ли вече ?

22

Хм,

преди 3 месеца

те и французите изградиха някога ,,непробиваемата'' линия Мажино. А гърците Метаксас...Да припомня ли какво се случи и с двете?

21

Анонимен

преди 3 месеца

Заедно ще се изправим пред световното зло - Русия Северна Корея, хизбула.

20

Анонимен

преди 3 месеца

Беларус страда, защото е съюзник на Русия, а Украйна живее добре, защото е съюзник на Европейския съюз.

19

Майор от запаса

преди 3 месеца

Това е само източване на средства от ЕС, без никаква полза за отбраната. Никакви технически средства - окопи, мини и др. не могат да спрат армия, ако няма живи хора, които да защитават линията. Представете си, че ЕС вече е похарчил 5 милиарда и е построил линия с дължина 500 км. Русия или всеки друг лесно ще съсредоточи превъзхождащи сили на 50 км участък и ще мине като нож през масло. Всички отбранителни линии в историята се провалят. Единствено ефективна и възможна е МАНЕВРЕНАТА отбрана.

18

Public enemies

преди 3 месеца

Българските натовци да се радват че се намират далеч от Северна Корея, иначе един див терорист като ким чен ун щеше да ги оправи набързо всичките.

17

Анонимен

преди 3 месеца

Във Варшава всички сгради са построени след 1945!

16

Анонимен

преди 3 месеца

То навремето имаше едни велик албански комунистически лидер дето беше направил цялата страна бункер до бункер,та тия новите демократи са тръгнали по неговият,сякаш че ще спрат ракетите с бункери ама нали трябва да се изписват пари за разни скодоумици и нали е срещу Русия няма проблем....

15

Анонимен

преди 3 месеца

ПЕТКО КАТЪРА, те джавкащите започнаха да усещат, а нашите джавкащи са на фаза "да не намесват държави като България". Как да не те намесват като твоите политици отдавна те намесиха в общността на 9 страни под лозунга "Триморие", сред които са Полша и Трибалтийските Умирати?

14

Анонимен

преди 3 месеца

Няма линия срещу кинжал!