76

Случаен минувач

преди 2 седмици

А какво ще кажете за такава извадка от учебник за втори клас?"Иванчо има двама родители - Ангел и Петър. Ангел работи като водопроводчик, Петър е строителен работник." И т. н. Нормално ли е да занимават 9-годишни деца с такива неща? Или това вече е новото нормално? Ако е така, човечеството е подлудяло и в бъдеще не ни чака нищо добро.

75

Анонимен

преди 2 седмици

Затриването на историческата памет започва от слугинажа към САЩ и Брюксел. видяхме го съвсем наскорои в пълните простотии, които се вменяват за десанта в Нормандия. Не е български патент. В Япония не смеят да гъкнат, че САЩ са унищожили стотици хиляди, а в последствие и милиони (чрез радиацията)мирни хора , пускайки над Хирошима и Нагазаки ядрени бимби.Западняците ограничават и себе си, и другите, за да създават модели на човека. На всички нива и не отсега. Вижте и какво е "евгеника" на практика

74

Анатема

преди 2 седмици

Началото на опростачването на нацията започна още преди четвърт век .Началото беше поставено от СДС шайката под вещото ръководство на шпионите от Козяк, прилагайки т.нар."Доктрина на Алън Дълас", бивш шеф на краварското Сереу.Ако беше обесена СДС-Шайката,сега нямаше да сме на този хал.

73

НОМЕР2

преди 2 седмици

Ако не си чел Автобиографията на Бранислав Нушич, значи си изпуснал много! Но въпросът ми е друг! Докога ще се изучава предателят-терорист Никола Вапцаров?

72

иван вазов

преди 2 седмици

"кат русия няма втора,тъй велика на света, тя е нашата опора, тя е нашта висота..." - за тия думи патриарха вазов трябва да бъде заличен от съзнанието на нашите дж.ендъри!

71

паф

преди 2 седмици

като станете, измийте се, закусете и бодро отивайте да гласувате пак за тия които продадоха България на третополовия запад!

70

Ивелин Михайлов

преди 2 седмици

До 68 при комунистите от 5 милиона станахме 9 милиона, а при демократите от 9 станахме 5 ;) кой кого унищожава

69

Историк

преди 2 седмици

НЕ КУПУВАЙТЕ УЧЕНИЦИ НА ДЕЦАТА СИ, А ГИ ВОДЕТЕ В ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!

68

Анонимен

преди 2 седмици

Изобщо не ме интересува някаква си историческа памет, защото не се знае какво е истина и хората имат много грешни представи и схващания. И с какво право създавате био роботи и почвате да им наливате насилствено тази пропаганда в главите, каквато я да е било тя. Оставете хората на мира. Самата дума България е замърсена, идва от вулгарен. Само заради това че някакви ханове си заграждат територия на балканите и налагат религия за да събират данъци. Но християнската чума я има навсякъде, я вън бе.

67

Анонимен

преди 2 седмици

По повод "историческата памет" напомням, че веднага след 90-те години на ХХ век, с възникаването на много-много издателства излязоха и поредици книжки за бъгарските царе. Такива поредици отдавна вече НЯМА , не се издават ! Пълно е с т,ъ п. и "енциколопедии" които с претенцията всичко да е просто са нацвъкани най-сериозни неща м при което акценът е на големите картинки.

66

70

преди 2 седмици

Свгашните ученици масово четат само натрапеното им в телефона. Натрапеното им в телефона,повтарям! Авторите на учебниците 1. са длъжни да ги съобразяват с международното ниво, не само от гетата в САЩ(десният министър Димитър Методиев каза навлемето, че бълг са много по-грамотни от анериканците (по "Панорама"):2. Разчитат, че децата имат по-широка обща култура, създадена от средата и родителите. А това е така в малко от случаите;3.Няма достатъчно допълнителни издания, за осъзнаване на материала.

65

Анонимен

преди 2 седмици

масово говорят за "необходимост от опростяване на материала". ащото родителите не били го разбирали. Нека същите тези родители да си помислят само малко как след 1944 г. с масовизацията на образованието,вкл.висше, родителите са помагали на децата си, Реално населението е било селско. масово е учило до 4-ти клас, Нататтък -малцина.Кой въобще е мислил, че на "децата" трябва да им се помага? И те са надскочили родителите си в ПЪТИ по образование! Защото са учени да се справят САМИ, а не да врънкат!

64

Анонимен

преди 2 седмици

Доводите на интервюшрания по повод Нушпч не се отнасят за художестваната стойност на произвесенията му. По принцип от 2000 г. има решение на ЕС да се учат с приоритет езиците на съседите. Това нито се спазва, нио даже се помни. Но нещо от куптурата на съседите, нещо, което те считат за ценно, е полезно да се включи. А за политика: българинът Йордан Йовков неслучайно е с мустачки на фюрера, Той е харесвал и е бил харесван там, по повод "изобразяването на родината". И е стойностен писател, ...

63

Анонимен

преди 3 седмици

Вече сме демократи. Комунистите също се опитваха да ни унищожат като нация. Не ни е за пръв път, ще се справим.

62

Анонимен

преди 3 седмици

Няма империя ЕС, империята е САЩ и столицата на ЕС не е Брюксел, а Вашингтон. Става обикновенно подготвяне за робите на демокрацията, дето нямат право да гласуват в империята. Ще забранят и Паисий Хилендарски, като националист.

61

Българин

преди 3 седмици

Не пращайте децата в мейнстрийм училищата. Там ги учат единствено на това, за което плащат господарите. Малко дете, трети клас, идва от училище и започва да говори колко лош е Путин и Русия. Питам го - кой ти ги говори тези неща. Естествено отговора - учителката в час.

60

Анонимен

преди 3 седмици

За да съществува империята ЕС, историческата памет на народите трябва да бъде изтрита. Трябва да забравим кои сме, да заличим културната си идентичност и да се оставим на бюрократите да ни налагат как да живеем.

59

Щирлиц

преди 3 седмици

Господа доценти и професори от всякакъв калибър,откак дойде демонокрацията,се поде кампания срещу българското образование.Пречеше на всякакви предатели Вазов със трудния за разбиране архаичен език,пречеше Вапцаров като червен поет,пречеше Баташкото клане.На 24 май не се чува "Върви народе възродени" от училищата,по радиото го пускат веднъж-два пъти за Бог да прости образованието..Стига се правихте на ущипани моми,защото вие слугувахте и слугувате на антибългарски интереси 34 години!

58

Анонимен

преди 3 седмици

И са кво, да забравим Аспарух, Левски и Ботев и да се съсредоточим в правенето на пари.

57

Това,което доц.Ташев

преди 3 седмици

казва относно съдържанието на учебниците по история е самата истина.Но кой да напише свестни учебници? Всеки знае как се пишеха учебниците по история допреди 30-34 години и до каква степен е невярна или едностранчива представата ни за миналото,която те дават. Е, как да бъде изградена качествена историческа памет от учители, родители и автори на учебници, които са учили по онези калпави учебници от близкото минало и "имат" представа за историята на България, изградена въз основа на тези учебници?