39

Случаен минувач

преди 4 месеца

Mypгавите ни сънародници са се надявали, че 87-тонният локомотив ще бъде изваден и сложен някъде в някоя глуха линия, където биха могли по-лесно да го нападнат и разчленят. 87 тона желязо са това, не е шега работа! Може би така са си мислели...

38

и те така

преди 4 месеца

тва са тия дето в чужбина се пишат българи а тук са ,,,,,,,,,,,

37

Анонимен

преди 4 месеца

Във старите филми има сцени с пиратски битки и как бандити откачат вагони в движение. За корабите искам да кажа, че авторите винаги слагат на палубата кормилно колело. Това е груба грешка, защото събитията са от 15-17 век, а кормилното колело е изобретено в началото на 18 в. Влаковете. За да откачиш вагон в движение 80-100 км./Фантомас/,освен да откачиш куката/купла/, трябва и да спреш въздуха. Ако въздуха е отворен, влака спира/внезапна спирачка/. Зависи и от влака, тов. или пътнически.

36

Анонимен

преди 4 месеца

Руска диверсия. Тепърва ще зачестяват тези случаи. Навремето са взривявали влакове, сега пак.

35

Глупости

преди 4 месеца

Нема Архи злодеи в бг които да затрият хора заради кефа на Москва, дъртаците дето взривиха света неделя измряха, ония дето взривиха вагона София Бургас са в турция, по скоро някой ще вземе едни пари и ще си запали сметището пред двора вместо да си вкара такъв грях заради некви руски *** свърши тяхната

34

Анонимен

преди 4 месеца

Електората на Боко в действие.

33

Анонимен

преди 4 месеца

Защо влаковете не се охраняват???

32

Айшето

преди 4 месеца

То дицата празнуваха вчера! От де да знаят, че туй не трябвало да правят. Много сме зле, каку! Дай некой леф за хляб, че най-малкуту *** е гладно

31

Анонимен

преди 4 месеца

Досега Експертът не е казал нищо вярно!

30

Анонимен

преди 4 месеца

Като знаем какви хора живеят в Лом и наоколо,не е трудно да се досетим кои са извършителите.Това са същите,които хвърлят камъни по движещи се влакове,а иначе се возят безплатно в тях.

29

Анонимен

преди 4 месеца

Честита Промяна, гласувайте пак за ПП/ДБ!

28

Чукча писател

преди 4 месеца

Приказки под шипковия храст. Няма наивници дето да се вържат, на такава "новина".

27

Kuncho

преди 4 месеца

Да видим дали службите, ще разкрият терористите?!

26

РУZКИ ПАРАВОЕННИ СА

преди 4 месеца

ПРЕДИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИЗБОРИ ПУТИН ИМ Е НАРЕДИЛ ДА ПРАВЯТ УБИЙСТВА ВЪВ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ..

25

гот

преди 4 месеца

До Демокрация еА ти си глупав! Иронията ти е неумстна и може да хване декиш само при доста елементарни същества!

24

на резача

преди 4 месеца

една 15 за тероризъм и ще се оправи

23

я о

преди 4 месеца

Може да има посегателства но ако са изрязани въздухопроводите бригадата веднага ще разбере и без оглед !Иначе са *** които не са за там! Тъй че терористичният акт е на лице но не е имало опастност този локомотив да се приведе в движение!

22

Анонимен

преди 4 месеца

Domestic terrorism...друго не е

21

Анонимен

преди 4 месеца

За разлика от колите на локомотивите маркучите за спирачките се намират на видно място между буферите и трябва да си незнам къф за да не реагираш. В по-стари времена, когато аз служих в ЖП, на тия маркучи им викаха "кнор". Дълги са около метър, към машината има кран за въздух, в другия край заключващо устройство близнак с това на вагона. След композиране на влака минават стрелочници, които свързват цялата система, тя се тества на място и чак тогава може да се пътува.

20

Ха,

преди 4 месеца

Лом, а познайте от кой етнос са извършителите? И това не е вандализъм, а терористичен акт! Отдавна имаше предложение посягането под всякаква форма на ЖП състав да се наказва като за тероризъм, но евроатлантическите парнии не искат, щото електоратът им ще изгние по пандизите.