73

Анонимен

преди 1 месец

Стига сте писали глупости още при посещението на Никсън в Пекин преди 70 години обора е потвърдил, че острова е част от Китай, а на всичкото отгоре ООН не го признава като държава така, че няма Тайвански териториални води

72

как мои

преди 1 месец

дори докато си прая ке,Xa с жената дори и тогава замплашвам националната сигурност на Фащ

71

Мърсула

преди 1 месец

нема ли а санкционира таа грозна заплаха за националната сигурност на Фащ

70

на моменто

преди 1 месец

ЕС да му бутнат 5-600 санкции на г-н СИ та после да му ближкат каисиите за сол

69

Анонимен

преди 1 месец

5.418 билиона долара! Толкова е общата оценка на Apple и nVidea - двете компании работят само и единствено със TSMC. Чиповете им не могат да бъдат правени другаде, а бъдещите им чипове, се плануват, да работят пак с Тайванците. Секне ли сефабриката на острова, Тези кмпаниии ще изгубят 5 билиона, които ще дестабилизира американската икономика. Заради това е целия цирк.

68

60

преди 1 месец

До 62 - И MSNBC май се гледа много :)

67

67

преди 1 месец

Защо минус? Кое не е вярно? Китай ще стане икономическа сила Н1, ако утре Тайван спре да изпълянва поръчките на Intel, AMD, nVidea, Apple и още няколко други. Корея просто няма капацитета, да поеме всичките, процесът им не е толковао добър, подобно на Япония.

66

Анонимен

преди 1 месец

До хехе "Но Тайванската Силиконова долина - производството на микрочипове,е Златната ябълка,която останалия свят няма да остави на Китайския дракон !" - 4 малки ракети и приказката приключва.

65

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 64 - Не знам. Китай има много да спечели, ако започне война с Тайван. Ще наложим санкции на Китай ли? Че то вече само пръстта и водата останаха "български" у нас. Без Китай, няма да имаме и дрехи, който да ни прави.

64

хехе

преди 1 месец

Историята показва ,че там където Китай пипне ,трева не никне! Примерно Хонконг стана китайски и постепенно изгуби реномето на банков ,финансов и инвестиционен център номер 1 в Азия! "Заплаха до пълно обединение"означава чисто и просто анексия или война! Но Тайванската Силиконова долина - производството на микрочипове,е Златната ябълка,която останалия свят няма да остави на Китайския дракон ! Тук въобще не става дума за географска територия ,а за борба за световно технологично господство!

63

Фют

преди 1 месец

Начи, Русия плаши, Северна Корея плаши, Иран плаши, Китай плаши, ще трябва да ми леят куршум от уплах:)))))))

62

Анонимен

преди 1 месец

Винаги в една война са важни оръжията и боеприпасите. Да можеш сам да ги правиш и да неможе да ти засегнат производството. Иначе рано или късно свършват и чакаш някой дс ти даде. Ама това не става бързо. Но е време да се спре с тсзи военна реторика от всички. Така кикой не печели.

61

Ккк

преди 1 месец

И колко да е въоръжен Тайван? В Украйна се видя колко бързо свършва всичко, а без храна и оръжие сами ще се предадат... Това не ти е 1945г

60

60

преди 1 месец

Хе хе хееее :)

59

Анонимен

преди 1 месец

Секнат ли TSMC, в САЩ nVidea, за 2.6 билиона долара и Apple за 2.4 билиона долара, може общо, да нямат и сто милиарда след 1 годиниа. Това ще вкара САЩ в ТОТАЛЕН икономически колапс.

58

Анонимен

преди 1 месец

"ще си строшат зъбите точно както Путин си строши зъбите в Украйна." - За човек със строшени зъби, продължават да о изкарват, че много лошо хапе. Сигурен ли си, че не си гелдал прекалено много CNN?

57

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 56 - Не знам за американското оръжие, но е добра предпоставка. Ако българите имаха 500 000 пушки, всеки втори с револвер, десетина хилядя "черешови топчета" и прочие, някак си не мисля, че башибозука щеше да е толкова успешен в геноцида си над случйани села.

56

Сата НАТО

преди 1 месец

Когато САЩ са помагали на Чан Кайши да се изнесе от комунистическия Китай, са знаели какво правят. Тайван не е лесна хапка, въоръжени са до зъби и островът е като крепост. *** ще си строшат зъбите точно както Путин си строши зъбите в Украйна. Всъщност, ако Путин беше успял в Украйна, нападението срещу Тайван отдавна еше да е факт, но не би.

55

Анонимен

преди 1 месец

До @ - Ахм ... ок.

54

Анонимен

преди 1 месец

До Алекс. Да разбираме ли че да си свободен и демократичен трябва първо да си добре въоръжен? И оръжието трябва да е закупено от Щатите. Странно виждане за Демокрация!