162

Анонимен

преди 3 месеца

До Путин В.В. Когато русофилите се "преориентират" към живот в Русия и ползване на руски компютри.

161

Четеш ли си

преди 3 месеца

До Бай Дрън Обснението ти показва, че не си учил с акъл. В момента "разбираш" защото руския произхожда от българския и е близък до него. Не си го учил с акъл, затова и не можеш да говориш френски (и ОСОБЕНО да го разбираш), както и вероятно не можеш да говориш руски. Впрочем, това казва нещо и за образователната ни система, щом човек без да мисли какво и как учи е получавал 5ци. Що се отнася до ползите, като си бил слаб ученик е ясно, че не можеш да имаш "ползи", защото не си имал УМЕНИЯ.

160

Анонимен

преди 3 месеца

Гледам, че слагали минусчета рашистите, само че и да слагат и да не слагат статистиката е пред вас, никой ни иска към Русия, включително и вие. Всички гледат на запад, точка, дори и вие.

159

Бай Дрън

преди 3 месеца

Имах среден 3 по руски доста често, дори в университета и 5 по френски. Днес разбирам на 95% официалния руски, не разговорния и не разбирам и една думичка френски. Толкова за ползите от изучаване на чужди езици в училище.Хубавото на руският е, че когато се опиташ да обясниш нещо на руски на руснак, той ти казва, давай, говори на български, разбирам те. Или дригия вариант, като почнеш да се извиняваш за лошия руски, ти казва, споко, разбирам всичко.

158

Бай Дрън

преди 3 месеца

Ако някой иска истинската статистика, нека погледна тая в STEAM, колко хора ползват руския.

157

Нюрнберг

преди 3 месеца

Немският не е за всеки, не случайно процентът е такъв и 2 пъти по-нисък от ЕС. Но който иска да живее спокойно и да успява, няма друг избор. Същото се отнася и за френския, за ценители и за достъп до най-различна литература и най-вече култура. Непонятни неща за мнозина... за жалост.

156

Анонимен

преди 3 месеца

Знам и двата езика, голямо предимство си е да знаеш и руски.

155

Путин В.В.

преди 3 месеца

Тези 57% трябва, бързичко да се преориентират......

154

Всичко до тук

преди 3 месеца

На английски се прави бизнес,на френски се говори за любов, на италиански се пее, на испански се говори с Бога,на немски се подават военни команди , а на руски може да се прави всичко изброено до тук.

153

Анонимен

преди 3 месеца

До Тъй,тъй Когато някой научи мандарин, да дойде да ми се обади. Езици като двете китайски разновидноти и арабския са на практина "ненаучаеми" за чужденците, ако не си израстнал там, освен ако не живееш 300 години. Това е още една причина, защо английският сатана универсален. В една добра учебна система, можеш да научиш англиски за 4-500 учебни часа, разпределени в два симестъра.

152

Будали

преди 3 месеца

Будали с будалите. Учете китайски, ама е сложен език, не е за кравари.

151

Анонимен

преди 3 месеца

Английският език е официално признат за най-богатия език. Масивът от думи, които съдържа пълният оксфордски речник е 600 000. Причината е, че през вековете английският е приспособявал думи от редица други езици - до 20 век най-вече френски, в каря на 20 и началото на 21 испански. Наложи се като универсален език в политика, икономика, култура. Ползва се като международен език дори в Китай.

150

Анонимен

преди 3 месеца

Английският е в момента основен международен език и не би трябвало да се брои изобщо за чужд език. Чужд е всеки следващ научен след него. Всчки товек по света би трябвало да владее майчиния си и английския език като минимум за да може да е пълноценен гражданин на света.

149

Ганьо

преди 3 месеца

Предпочитам Френския. С миризмата е важното да свикнеш

148

Анонимен

преди 3 месеца

ВСЪЩНОСТ АНГЛИЙСИЯТ Е БЕДЕН ЕЗИК НА НИСКО НИВО КАТО ЕЗИКЪТ НА БРАТЯТА РОМИ. БЪЛГАРСИЯТ Е МИНИМУМ 10 ПЪТИ ПО-БОГАТ НА ИЗРАЗНИ СРЕДСТВА ОТ ЕЛЕМЕНТАРИСТИЧНИЯТ ЕЗИК НА ОСТРОВА!!!...

147

Дърти вампири

преди 3 месеца

Само говорят рушки

146

Анонимен

преди 3 месеца

тия дето посочват руския са разни нафталини на 100 години, кат ритнат камбаната ще се оправи и статистиката ..

145

Англосакс

преди 3 месеца

Английският език е световен език и трябва да стане първи език в България!

144

Кирякос Методикус

преди 3 месеца

169 Не е вярно европейците са по интелигентни от ву л гаросите всички говорят английски.Плебей!

143

Николай

преди 3 месеца

Работя в офис за винетки на границата и мога да заявя, че 1 на 20 европейци говорят английски. За гражданите на трети страни с изключение на турци и иранци английския се знае. Скоро турския ще трябва като цяло ...