11

Анонимен

преди 1 месец

Тоя връх всеки които си плати може да го покори не знам защо въобще се съобщава като някакво постижение.

10

Анонимен

преди 1 месец

Вече всеко с пари може да се качи.

9

смях

преди 1 месец

използвайте думата изкачила. Може ли човек да покори връх. Най-голямото постижение на човек е да покори себе си.

8

Пенсионер

преди 1 месец

Аз съм с емфизем на белия дроб и знам какво е да се бориш за глътка въздух , все едно съм на Еверест.Дишам с инхалаторче.Да не дава Господ.

7

пияница мистик

преди 1 месец

Екипировка, път, разрешителни, агенцията на Пурджа, шерпите дето са с нея и й носят багажа....всичко е някъде към половин милион лева :))) Явно е богата бизнесменка с много свободно време и големи печалби :)))

6

Анонимен

преди 1 месец

На тази височина кислорода е около 30% от нивото което е на морското равнище. Именно в това е цялата трудност. Има нива на адаптация и изкачването се прави бавно. Иначе губиш съзнание. Самото разстояние не е нищо особено. Трудността е да преминеш денивелацията при недостиг на кислород и при това че носиш и багаж. Не си с ръце в джобове като на разходка в парка.

5

Я па я..!

преди 1 месец

Тази наша сънародничка няма ли семейство и деца , та е тръгнала по баирите ? Ами ако замръзне ? На кого ги оставя ?

4

Анонимен

преди 1 месец

Поредният турист с излишни пари и ниско самочувствие. Не нашето, а вашето време губите да пишете за подобни. На нас ни стигат бърз поглед през заглавията. Но ако и статията си е платила, добре, можеше още няколко реда или само за толкова е дала.

3

Тихомир Гърмидолски

преди 1 месец

Това е страхотна тръпка за свободното време, но чак да е реализация на някаква национална кауза- силно преувеличение, и не харесвам думата "покоряване", по-точно е "допълзя, додрапа с триста зора на върха"

2

Алекс

преди 1 месец

Добре е,че въпросните покорители вече се означават като височинни туристи,а не алпинисти.Така е коректно.Плащаш си,закачаш се на въжето и Нирмал Пурджа те води до върха.

1

Анонимен

преди 1 месец

Браво на тая! Имаше един баща с дъщеря си, държавата да им плати да се качат и те. Алпинизмът е хубаво нещо, дано има повече такива