197

Анонимен

преди 1 месец

Аз никога не съм ходил на опера или балет, посещавал съм предимно театрални постановки просто защото операта и балета не ме привличат. От статията оставам с впечатлениято, че нямам право на лично предпочитание какви събития да посещавам и явно трябва да чувствам някакъв вид срам.

196

Юнак Балкански

преди 1 месец

Постоянно ходя на кино, театър, концерти, чета книги,но си ги купувам а не ги взимам от библиотека. Обичам балет, но не се докопвам до билети. Колкото до опера и чалга, не мога да ги понасям. Мюзикълът и оперетата са по-предпочитани.Съвременните хора гледат телевизия и използват онлайн филмови платформи, които са лесно достъпни.В крайна сметка всичко зависи от културата на човека и финансите му. Не можеш да очакваш от нация, която слуша чалга и играе гюбек, да оцени класическа музика и балет.

195

Тодор

преди 1 месец

Всеки сам избира къде да застане !

194

Анонимен

преди 1 месец

Заприличваме на нашите американски господари. Още малко евроатлантизъм и ще ги стигнем.

193

никъде не съм ходи

преди 1 месец

на балета само се въртат с едни бели полички и ходят на пръсти - страх ме е да ги гледам - да не се счупят. на Операта само виият вместо да пеят. театъра голяма скука - не е като киното и екшъните.

192

Анонимен

преди 1 месец

Гадост. Чалга държава.

191

Анонимен

преди 1 месец

Балетът е започнал като обикновена проституция - девойките крепостнички са се чекнели на специални ревюта, да покажат гъвкавост и да ги хареса местният феодал за наложници, за да не блъскат цял ден на тръстиката. Става въпрос за Италия - наследник на най-добрите традиции на Рим в оргиите и разврата. Естествено, руснаците са харесали най-много това и са го развили у тях си. Реално си е една палячовщина, а танцьорките оригинално са били възприемани като едни гастролиращи простит7тки.

190

Анонимен

преди 1 месец

Иване, това, което разказваш е много тъжно. Че и организаторите в русенската опера, малко не са си внимавали в таргета - не са, но не и винаги може да се направи нещо и понякога и без да очакваш кой знае какво стреляш напосоки. Лошо е, че настройката е такава, че се смята за загуба на време. А как обикновено се прекарва вечерта? Кръчма. Свръхтъпа телевизия. Някой изтеглен филм. Съпруга. Любовница. Или като нас - пишем. И какво? Умора, това е. За това бягаме от по-стойностното. Обичам театъра.

189

Анонимен

преди 1 месец

Зависи за къде става дума. Ако броим скелетите останали от Бай Тошово време, то в тия населени места няма дори хора, пък ква ти култура. Нема и пари. Иначе в големите градове пък не можеш да си намериш билети за опера с месеци напред.

188

Иван

преди 1 месец

Работих като охрана /пазач/ в изчислителния център в Русе. Имаше някакво радио по етажите, което раздаваше награди - безплатни покани за опера в Русе. Е, не смогвах да изнеса кошчетата. Не става дума за пари, а просто хората не искат да си губят времето.

187

тийн драма

преди 1 месец

ходим и по яко зарибени рап и техно и метъл концерти, колкото повече дисонанс толкоз по добре. и риалити звезди искаме да ставаме и инфлуенцъри.

186

тийн драма

преди 1 месец

важно е че по цял ден сме у тик ток и правим челинджи и яко пред телевизора гледаме богатите чичковци мутряги колко са яки илелките у юрдека как разказват за любовните си истории с чичаците и искаме и ние като тях.

185

Анонимен

преди 1 месец

А какво се играе в Балшой театър, жълтопаважник! Сигурно и опера, и балет не се играе, а само футбол.

184

Анонимен

преди 1 месец

До 184. Ти май си доста симпъл. Тук не иде реч за "чужда емоция", а за чиста обмяна на професионални впечатления. Казах, че са ми колеги, изпратил съм ги. Интересували са ме конкретни въпроси, получил съм конкретни отговори. Това, че не съм пътувал с тях, съвсем не означава, че не съм участвал в екипа на "Вишнева градина" и не знам очакванията.

183

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен182 С пропаганда сте за никъде. Ти дори не знаеш какво търсиш. Например, Балшой театър въобще не е театър. Множество места се НАРИЧАТ така, без изобщо тама да има театър или да се играе такъв!

182

Софиянец

преди 1 месец

А тези, които ходят на театър? Зяпат си по телефоните и шушнат непрекъснато, но после се бият в гърдите, че били на еди коя си пиеса...

181

Анонимен

преди 1 месец

ДИРЕКТОРА НА НАРОДНИЯ ТЕАТЪР НЕ ХОДИ НА ТЕАТЪР, ТОЙ Е ДИРЕКТОР. ЧУКЧА ПИСАТЕЛ, НЕ ЧИТАТЕЛ.

180

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 183 Как може да те "мотивира" ЧУЖДОТО впечатление без да имаш собствена база за сравнение? Това е все едно някой да яде пържола, да ми разказва колко е добра и аз след това да хваля навсякъде месото за тая пържола, нищо, че не съм я опитвал! И пак повтарям, ТОЧНО пък една конкретна :))

179

Анонимен

преди 1 месец

"Мотивацията", че мои колеги са били там. Били са с "Вишнева градина" по Чехов, поставена от руския режисьор Василий Сенин, но в български театър - Плевенския. Връщали са се пълни с впечатления. Самият лично не съм присъствал, но знам, знам много добре за какво иде реч. Това е мотивацията ми.

178

Анонимен

преди 1 месец

До 86 Kраварю. 2-секунден сърч в трипадвайзър показва най-предпочитаните от туристите 274 (двеста седемдесет и четири) московски театри. И това са само най-посещаваните! Аребегай!