167

Юлиян

преди 1 месец

Демокрацията е също като любовта-крехка и лесно ранима.Трудна за опазване,лесна за манипулиране.Така е било от древна Гърция до наши дни.

166

Юлиян

преди 1 месец

Най-трудното в демокрацията е нейното опазване.Демосът трудно може за дълго да задържи"юздите"на демокрацията(нейното управление)в свои ръце.Винаги се намират някакви"потърпевши" и манипулатори на които тя пречи и желаят да я насочват в посока,удобна за техните лични интереси.Те са много по-гъвкави и опитни от самия"демос",който по своята същност предполага откритост и липса на коварство и двуличие и лесно успяват да опорочат и най-добрите идеи и намерения.Такива "-крати" са вечните бенефициенти

165

БЪДЕТЕ ТОЧНИ

преди 1 месец

НЕДОВОЛСТВОТО В ЕВРОПА ОТ ЛИЦЕМЕРНАТА ДЕКОРАЦИЯ НА КАПИТАЛА СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА И Е ВРЕМЕ НАРОДИТЕ ДА РАЗВЕЯТ ЗНАМЕТО НА СВОБОДАТА ЗА ДА НАПРАВЯТ ИСТИНСКА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ!!!

164

Юлиян

преди 1 месец

Днешната западна"демокрация"е като"любовта"на сцената на театъра.Прекрасна,чиста и вълнуваща на сцената,способна да просълзи и най-закоравелия,недоверчив неин отрицател,но падне ли завесата,зад нея на практика цари обикновена досада,корист, и хладно,цинично безразличие.

163

Анонимен

преди 1 месец

До Поръчкова статия! - прав си, от това се възползва клемлята за да формира опорките си и ИПсО. Но към таргетната й група попадат и нискообразованите мързеливци, които считат че всичко трябва да им бъде "дадено на тепсия" и ако не е така се сърдят на властта и величаят псевдо държавата руша. Копейки жалки.

162

Демокрация в

преди 1 месец

България. Не ставайте смешни.

161

Поръчкова статия!

преди 1 месец

Използват се и се заиграват със спомените на някои хора и объркване на умовете на младите! Човек след определена възраст мисли с носталгия за младостта! Особено когато си работил по това в силови структури със завишено заплащане, където има магазини със стоки, които са недостъпни за останалите и ходиш на почивки на смешни цени!

160

Анонимен

преди 1 месец

демокрацията има само един проблем, избираш хора или други се назначават, за някакъв мандат, но за тези 4 5 г правят толкова поразии, че или те отказват да гласуваш или гласуваш за следващия лъжец. Затова е нужно и с мин брой подписка да се освобождават всякакви висши длъжности, избираеми и назначаеми, с 25 пр примерно от гласоподавателите в обшина да се освобождава кмет след 1 г. защо да го чакаш 4 г да ти губи времето

159

Анонимен

преди 1 месец

Демокрация ли? Таково животно нема! Ни в Европа, ни в САЩ. Има сфери на влияние и брутално погазване на човешките права и ценности.

158

Със сигурност

преди 1 месец

До Чавдар - ти копейко и другата копейчица под теб (която недоволства от ембаргото върху рушняшкия газ), очевадно сте или платени от рушнята индивиди, или такива завършили единствено трети клас с нисък успех. И в двата случая нямате абсолютно никакви интелектуални способности да изкарвате прехраната си сами, за което обвинявате държавата, а не собствената си некадърност. Ходете у руша - там всичко е "цветя и рози", от чешмите тече нефт и газ, а из въздуха се носи аромат на сибирско благоденствие

157

Анонимен

преди 1 месец

Щом прочетох за Унгария и ми стана ясно кой е поръчал проучването

156

Чавдар

преди 1 месец

Скоро ще дойде Народната демокрация, и тогава дупе да им е яко на джендорите краварски евроатлантически...

155

Анонимен

преди 1 месец

Демокрацията изисква да купуваме скъп газ, за да накажем Русия и да събираме пари за Украйна, защото там се води нашата война. Политиката на ЕС е да се самоубием за да умрат от гадно руснаците. Няма значение капитализма, важното е директивата на ЕС.

154

Анонимен

преди 1 месец

До Демокрацията Да. Само допълнение- и, за да има да издържаме цялата тази демократична работа, ще ви дерем да работите половината година ангария за нас(50-60% от парите ни ги прибират с данъци), ще ви тупнем зелена сделка да ви пазим от СО2(0.4% от атмосферата, само 2-3% от хората) и да плащате петорно за енергия, ще ви забраним да ядете месо и ще избием кравите, за да сте здрави с ядене на трева и скакалци, от които, разбира се, нашите корпорации нищо, ама нищо не печелят.

153

Демокрацията

преди 1 месец

На която сме подложени е следната: ние, комисарите ще ви крадем и дерем, но пък ще ви дадем прайд и евровизия

152

Олимпий Панов

преди 1 месец

Каква демокрация?Законът на Джунглата винаги е бил на 1 място-Силният винаги е прав!

151

Ии

преди 1 месец

"Неотдавнашно проучване предполага, че търканията между две племена избиратели, ..."Вече в прав текст ни наричат така.

150

Анонимен

преди 1 месец

Съвсем нормално е все повече хора да смятат, че има някакъв проблем в днешната демокрация. Навсякъде под това име се вихри див марксизъм. Демократично ли е хората да искат запазване на работните места за местните, по-високи доходи и по-ниска престъпност, но правителствата да заливат страните с емигранти без професия и образование и с 0 идея да работят? Свободни медии ли са, ако се забранява всичко различно от официалната позиция на правителството? Корупцията ли е демоктратична?

149

4

преди 1 месец

Те народите не разбират , че това е условно понятие т.е. реално няма такова животно!правото е винаги на по-силния и той винаги побеждава-физически парично и пр.!Една голяма световна лъжа!американските университети протестираха срещу войната на Израел.правителството изпрати полиция и жандармерия,които ги изгониха ,въпреки автономията на университетите!Те ти демокрация нагледно!Нещо повече като примери да искате?!

148

георги

преди 1 месец

<<недоволството от демокрацията се задълбочава в части от Европа, където правителствата не отговарят на демократичните очаквания на своите граждани.>>Недоволството не е от демокрацията а от самоназначилата се ***-администрация