До 13 Обичам да ям свинско, но ти нали си ря з ан асане, ще ядеш само вмирисаното агнешко :)))
В събота 04.05.2024г. ще ми го доставят заколено агнето от фермата. 25кг. живо тегло по 12лв. - 300лв. Та така другари копейки - скъсняци :)))))))))))))))))))))))))) Ще има печено, дроб сърма, курбан....
То дали ще има толкоз българи за празниците у нас. Как ги преброявате така лесно овцете на глава от населението?
Свинската пържола и пилешкото, са ми любимите храни, агнешкото най-много да го изхвърля, не ми харесва като вкус и миризма :)))
До Анонимен 6 === Направи си агнешки главички. Не миришат толкова. Сваряваш няколко в тенджера под налягане, после ги обезкостяваш. Белиш езика задължително. Мозъкът и очите са най-вкусни за мен. После ги слагаш в една тавичка и обилно отгоре яко с масло, нарязано на парченца. Вкарваш ги в загрята на 180 градуса фурна и печеш 20 минути. Малко преди финала поръсваш с червен и черен пипер и сол на вкус
В България има 100хил. овце.В маркета агнешкото ще е изцяло българско. От каде 500хил. агнета ? -От внос бе дами господа !
Агнешкото много не ми харесва, има една неприятна миризма, предпочитам пържолите и пилешкото, но щом е традиция... :)))
Не се наяде българинът. И не се напи. Сега бедните българи ще започнат да пълнят колички с връх в Кауфландите, все едно ще ядат за последно.
Ако от фермата цените се движат около 10 лв. на килограм живо тегло, в магазинната мрежа цената е 26, 28 лв. до 30 за килограм живо тегло, в зависимост от вида разфасовка, добави Симеон Караколев." === Забележете ВНИМАТЕЛНО, че става дума за ЖИВО ТЕГЛО!!! Не говорим след като агнето е било заклано, одрано и пакетирано, тоест краен продукт готов за консумация колко струва вече :)))
500 000 агнета в тавите по празниците