31

Анонимен

преди 1 месец

Да поръчат достатъчно бели знамена. Това явно ще е нашата стратегия за отбрана.

30

Анонимен

преди 1 месец

"Първите осем самолета Ф-16, които вече са платени от България..." - друга статия, този път от Euronews, 25.11.2022 г. със заглавие: "Депутатите ратифицираха договор за още 8 нови самолета Ф-16". ... Моля те, обади се в посолството да ви дадат по-гламотен координатор, че настоящият ви го няма никакъв и само се излагате.

29

Анонимен

преди 1 месец

Вторият договор за имагинерните Ф-16-ки влиза в сила "от датата на първото плащане". Нали няма сега да пишеш смехотворни глупости, другарю посолственяк, че плащането е от нашия бюджет за нашия бюджет, че хептен ще си смешен и жалък! От друг източник - Дойчето ви веле, 05.04.22 - статия "САЩ одобриха продажбата на още осем Ф-16 за България" - черно на бяло е записано: "Третият кабинет Борисов ПЛАТИ тогава 1,3 млрд. долара по договора... ". Хайде да не лъже нагло и безочливо, че си с двата крака

28

На Боко Чекмеджето

преди 1 месец

Ко? Неее! До тогава май ще имаме МиГ31 !

27

РАША ГУБИ.

преди 1 месец

НОМЕРА Е ДА НЯМА РУСКА ТЕХНИКА - САМОЛЕТИ, ВЛАКОВЕ, АВТОБУСИ, ТРАКТОРИ, КОМБАЙНИ, КАМИОНИ, АВТОМОБИЛИ, ТЕЛЕВИЗОРИ, ... И ДА ДАВАМЕ МИЛИАРДИ ЗА ЗАКУПУВАНЕ И ПОДДРЪЖКА ЗА ТЯХ. ОТДАВНА МИНАХМЕ НА "НОВ ВНОС" ОТ ЗАПАД И СЕ ОБВЪРЗАХМЕ С НАТО. ОСТАВА ПОСЛЕДНО ВЪОРЪЖЕНИЕТО, АМА ТО Е МНОГО СКЪПО - ТАНКОВЕ, САМОЛЕТИ, РАКЕТИ, ДРОНОВЕ, РАДАРИ...КАЛАШНИЦИТЕ ЩЕ СИ ГИ ПРАВИМ САМИ.

26

Анонимен

преди 1 месец

А при положение, че не е предвидена неустойка в такъв договор, то е налице друг състав от НК за този който е сключил неизгодната сделка, само дето прокуратурата не работи с тази част на Кодекса. Нали затова е борбата - да се оглавява от партийни кадри - за да не се търси отговнорност за безстопанственост.

25

Анонимен

преди 1 месец

Центаджията, договор е публикуван в ДВ - да те светна, че явно шефовете ти от посолството не са ти съобщили. В средата на 2023 г. трябваше да получим вече доставка. Няма изгледи това да стане дори година по-късно. Последните трябваше да са тук в началото на 2024 г. Държавата ни дори емитира държавен дълг, за да плати. И ще ни лъжеш смехотворно, че такива пари си били у нас, в БНБ? Боже, що за евтини лъжи? Да не споменавам, че без да е изпълнен първия договор се сключи и втори за още 2,5 млр.

24

Анонимен

преди 1 месец

До 14 От колко дена е министър Запрянов ?От колко години е договора за доставката на самолетите? Парите са във сметката на Американска банка под контрола на БНБ! Как се казва тази Банка? Приказки от 1001 нощ.Преди 5 г ни обяснаваха че пистите са вече готови и инфраструктората също! Сега не били готови и трябвало време!Вие у ред ли сте?Сега какво почваме да строиме магистралите и за страйкарите дето и там сигурно парите са по банкова сметка.И докато не построиме пътищата нема да ни ги докарат!

23

Анонимен

преди 1 месец

Съчинителят на посолството изплиска легена! Дай нещо друго, освен съчинени от теб клаузи на договор, дето не си го и сънувал дори. В кой договор няма предвидена неустойка за забава? Я пак? И къде го пише това, че плащането става при додставка? И кой ти гарантира на теб, че не е платено?

22

5, 14, 20,

преди 1 месец

Пак те питам и пиша бавно, понеже те виждам, че не си особено грамотен - кой текст да прочетем? Нищо не пишеш. Повтаряш като папагал една и съща безсъдържателна опорка. Жалък си, ако ще и още 20 пъти да се включиш с нея.

21

Анонимен

преди 1 месец

Това ли ви е опорката - да наричате "копейки" българските граждани, които се интересуват от българския интерес? Много плитко и евтино! Каква Реусия ви спохожда отново, центаджии, в мокрите ви кошмари? Тя няма нищо общо. Тук става въпрос за български пари, отишли в джобовете на частните фирми за производство на оръжия, срещу които не сме получили нищо! Каква Русия пак ви гони и стряска? Нещастни продажници!

20

Анонимен

преди 1 месец

До 17, ама прочети текста бе продажна копейко, за 18 път ви го пиша! Има отговор на министъра на парламентарен въпрос, прочети 4 абзац, опитай се да го осмислиш (колкото и да ти е трудно) и ще разбереш! Много е дълъг, за да ти го копирам тук

19

5, 14

преди 1 месец

Какъв "текст" да прочетем? Лъжата на поредния лъжлив министър? Дай да видим какво е договорено. Парите отдавна са в САЩ, където са парите и на останалите губернии и колонии на същите кръвопийци, от целия ЕС, отиващи за оръжия, без да се получи нещо насреща, вкл. и след като са изтекли сроковете за доставка.

18

Анонимен

преди 1 месец

До 15, още един дето не чете - няма предвидени компенсации за неизпълнение в договора, но за сметка на това парите се плащат при доставка (4 абзац в статията)

17

До Анонимен 5,

преди 1 месец

И от къде ти стана ясно това, които го твърдиш, продажен центаджия? Аз не съм защитник на руските интереси-. Тук Русия няма изобщо пръст. Ф-16-ките са загуба за България и за нас, вкл. и за мен, като български гражданин. И имам пълното право да искам пояснение защо насрещната страна не си изпълни договора, какви неустойки дължи по него за забавата и кога и кой ще ги поиска. Пък ти си карай по посолствените опорки, само дето няма кой да ти се върже.

16

P.S.14

преди 1 месец

Абе винаги съм се чудил, копейките защо коментирате само заглавието, а никога не четете какво пише в статията? Разбира се въпроса е риторичен - плащат ви на коментар, не за четене, а и четенето не ви е сила (то и коментирането не е де)

15

Анонимен

преди 1 месец

А какво стана с договорното неизпълнение на САЩ за доставка на Ф-16? Налице е такова. Кой ще потърси дължоимата неустойка? Има задължени лица, които следва да направят това и неизпълнението на това задължение под формата на бездействие може да се разглежда като състав по НК за нанасяне вреди на държавата.

14

Анонимен

преди 1 месец

До 9, aми ако прочетеше текста, а не само да гледаш да си заработиш надника, можеше и да разбереш! Парите ги има, и са в сметка под контрол на БНБ, плащат се при доставката, а сега даже печелим лихви от тях - 4 абзац от горе надолу

13

Иво

преди 1 месец

Направих си от листчето току що на бюрото, лети криво ляво.Продавам ги, по 5 милярда.Мога да направя до 30 бр. на ден.И това ако не е оферта.

12

Факт

преди 1 месец

Новите F16 2029-та година.ХАхаха те от сега не ги произведат вече за Американската Армия щото са морално остарели та след 5 години какви ще са.Като вица за българина дет си купил нова кола.Нова ама за него нова не от дистрибутора чисто нова.Ужааааассссссссс