13

IT е за всеки

преди 2 месеца

Да станеш IT не е чак толкова трудно. Познавам двама, които на 35 години оставиха монтьорската дейност, изкараха някакви онлайн курсове и сега вече 3-а година работят там (май тестери), а един друг като тях, ама с 2 години по-рано започна и е ***. Та не е толкова трудно стига да имаш желание и време да поучиш малко.

12

Анонимен

преди 2 месеца

До 9 Те си направиха парата, не ги мисли.

11

Анонимен

преди 2 месеца

До ми Човекът го хайпва на макс, защото в момента е яката златна мина. Без значение, какво шв стане, nVidea си продава хардуера и няма да понесе финансови загуби. За тях далаверата е да накарат всеки - от шефът на MS и Amazon, до стоянчонот 9а, да си купят GPU-та за AI. Вече тошкова тежки станаха модешите, че се исла GPU за 4 бона, само да го подкарваш и напъваме още. А шефчето самонказа Moore's law is dead.

10

Анонимен

преди 2 месеца

Какво става с хитрите програмисти? Много съм обезпокоен!

9

Анонимен

преди 2 месеца

Нормално.Всеки втори без никакво образование стана такъв специалист.

8

Анонимен

преди 2 месеца

Аман вече. Напишете кое в ИТ е намаляло! Щото ако проверим в реалността какво е положението, програмисти, тестери, админи, и всички останали технически професии са си много добре и растат като брой. Това дето намалява е Човешки ресурси, дизайнери, административна дейност позиции за разни там скръм, канбан, и всякакви други мастъри и измишльотини. Да имаше свиване на пазара след края на КОВИД като се усетиха че са наели твърде много хора. Но сега се местят фирмите от Западна Европа и САЩ насам.

7

ми

преди 2 месеца

Наскоро в една статия пишеше, че шефа на Nvidia казва, че хората трябва да се преквалифицират от IT към практически професии - водопроводчик, автомеханик, заварчик и т.н. Защото изкуствения интелект ще измести първо IT-тата

6

AI

преди 2 месеца

За някои да. Аз съм IT с AI и съм си утроил заплатата вече. Отивам на Малдивите утре щот така ми прищя.

5

Българин

преди 2 месеца

Искам програмист да стана, пачки да броя...

4

Анонимен

преди 2 месеца

Работата соада сорямо края на 2022-а, но защо никой не казва, *** всъщноат е далеч повче спрямо 2019-а примерно. Просто имаше едно маааасово надуване покрай Ковид. Ама нали кономиатите са гнусни животни, превиждат им се кризи навсякъде.

3

Анонимен

преди 2 месеца

много бавно копи пействаш,Сашо, вече четох в друг сайт. Сигурно ползват АЙ. Иначе аз реда павета, жълти, гранитни циментови. 400лв за 8 часа.

2

Анонимен

преди 2 месеца

Значи, временно сменят заплатите на IT, прехвърлят ги на липсващите неквалифицирани, докато се напълни и с такива. А IT-та със заплати на неквалихфицирани. Като станат дефицит IT, пак сменят нещата.

1

Анонимен

преди 2 месеца

за сметка на туй мисиркаджийството и цензурата са на подем