19

Анонимен

преди 1 месец

Хайде правете лунния туризъм и все туззари да плащат яко да ги пращаме на луната и да остават там. Аман от комплексариии тук.

18

Анонимен

преди 1 месец

ДНК да събират на всички аковози, тръгнали да се газарятт до върха. Големи глоби за всяко изоставено ако на път нагоре и надолу. И шерпите ще тръгнат на лов за акитта вместо да ходят да носят багаж к хора нагоре надолу. Всеки аковоз да оставя поне 10000 пари депозит за глоби И да направят един лифт като до рилските езера и от цял свят да събират мераклиите да одят там и едно студио за селфита да направят и да няма нужда да катерят, ако им изфабрикуват снимки от върха с мераклиите уж изкачили го.

17

Шкембе Воевода

преди 1 месец

Моля ако намерите жълта торбичка "била" да ми я върнете!

16

Алекс

преди 1 месец

Непалското правителство прибира доста пари от разрешителни за изкачване на Еверест.Едно разрешително е 15 000 долара.Редно е да използва малка част от тези пари за почистване.Не може само да се прибира.

15

Мазно Ту Кафе

преди 1 месец

Може да намерят и ПП-ДБ там! Не сред алпинистите!

14

Хайде, хайде

преди 1 месец

Който не е решил да го изкачи, той не е успял. Тоя връх стана като туристическа пътека. Преди няколко години свръх-богата японка на сериозна възраст го "изкачи". В топлоизолирана носилка, влачена от шерпи.

13

април 1984 година

преди 1 месец

Дали ще свалят и Христо Проданов от върха?

12

Анонимен

преди 1 месец

А който има диария, може ли в бутилка, а не в пликче? Урината трябва ли да се събира? Тия 5 трупа са били някога много мотивирани и надъхани за успех хора. Тъй че се успокойте и го раздавайте по така...радвайте се на живота

11

Пореден

преди 1 месец

Много рисков и доста скъпичък бил тоя лукс да катериш Еверест...говорят за порядък 60 до 100 000 US долари.освен супер надеждна екипировка и повече от добра подготовка били нужни и 4-6 месеца адаптация и то прозореца подходящ за преход се падал около Гергьовдена за има няма 20 дни и въпреки всичко не спирало тълпите желаещи...нее като да катериш Вихрен.Много повече трупове повече от 300 имало и тонове ***...алкохол ако пиеш не можеш го разградиш седмици поддут ставаш ..нее за всеки

10

Анонимен

преди 1 месец

Руснаците ще изчистат скоро украйна от фашизъм и гейове !

9

Анонимен

преди 1 месец

На Непал това им е основното препитание, прибират едни пари и после чакат на даренията на разни екологични организации до помагате защото поддръжката

8

999

преди 1 месец

888

7

Шефрет

преди 1 месец

Ам ония Глиги къде се би за укрите що не го принесат ,или не могат да му съберат карантиите още.

6

Тенгри кан

преди 1 месец

Според мене, непалците издават масово разрешителни, за да гледат сеира на европейците и да оберат след туй труповете, допълнително;)))

5

Анонимен

преди 1 месец

Така и не разбрах какъв е смисъла да се изкатериш на върха на тази опасна планина?Няма ли други сфери по-полезни за доказване на твоите възможности?

4

Кольо Шерпа

преди 1 месец

Бe не им вдигнат едно 4-5 звездно хотелче на първи базов лагер и от там да пускат само мераклии да бият рекорда на двама швейцарци от 1986-та за бързо изкачване и слизане по алпийски способ, при който няма време за хвърляне на гюбрe наляво-надясно. А, и да орежат въжените трасета, по които шерпите бутат нагоре гъзeритe на газдите, които са ги наели. Тая всичката гмеж е от туристи паралии, които си чешат адреналина.

3

Alex

преди 1 месец

Слънчака е там :)

2

Сандо

преди 1 месец

да наминат след това и покрай нашите пътища

1

Анонимен

преди 1 месец

Еверест е Гробище на Хиляди Алпинисти от цял свят! Даже И да искат,Хималайците Няма как да намерят всички тела! Природата там,така Ги е Консервирала,че Няма Откриване! И аз имам там един набор! Добро момче беше! Отиде и не се върна!-:( Бог да го прости!