46

Програмист

преди 2 месеца

До Анонимен 46 : Нека е балон, това не променя факта че папкаме по 10-15 бона на месец. Като се спука ще го мислим, но тогава няма да ни е затегната примката около врата да се хвърлим на първата възможна оферта, колкото и да е лоша. Повечето от нас са инвестирали и могат да си позволят да стоят години без работата, или да си чоплим по някакъв собствен проект, който ще донесе приход след няколко години. За разлика от вас имаме финансов комфорт и свобода да избираме. Пък нека е балон, щом искаш.

45

Анонимен

преди 2 месеца

Точно работещите в чужбина едва ли могат да допринесат, ако започнат работа в България. Примерите при това са от най-високо ниво.

44

Анонимен

преди 2 месеца

37, защо инфлуенсърите да са непотребно нещо? Обществото няма никаква практическа полза от тях, но те печелят добре и процъфтяват. Доста безработни ги гледат и ги харесват. Неолиберална мода и неолиберални ценности.

43

Анонимен

преди 2 месеца

А кажете нещо за нивото на мениджърите и собствениците на фирми, с купените дипломи и индианско поведение. Не разбирате ли, че 80% от фирмите се управляват от "назначени милионери".

42

Анонимен

преди 2 месеца

Те нуждите на съвременния пазар са специфични. Познавам специалист с две висши образования, който така и не можа да отговори на нуждите на съвременния пазар.

41

Генератор безработни

преди 2 месеца

Съкращенията тепърва започнаха да набират мощ.

40

Libre comme air

преди 2 месеца

Свежата кръв да си я пусни този Лилков...В България искат някой да работи по 24ч и да не му плащат и 1лев....

39

160 000 безработни

преди 2 месеца

не отговарят на нуждите на пазара... затова трябва да ги внесем от Бангладеш и Пакистан... може и от Сирия или Афганистан.

38

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 37, точно така. Успех и само така!

37

Анонимен

преди 2 месеца

Има голям дефицит на донори .

36

Анонимен

преди 2 месеца

и индийски инженер да е, българия е последното място в ЕС, където ще дойде. временни копачи и събирачи на царевица ще намерят от третия свят, но образовани - не. няма как фризьорка да изкарва 4 пъти повече на час от специалист с висше образование и да чакаш образовани служители да стоят в коптора.

35

Анонимен

преди 2 месеца

Е как ще отговарят на нуждите на пазара, като всичко гледа да завърши я психология, я право, без да си дават сметка, че станаха много, а в същото време местата в сладките работи се заемат от "наши хора" още от време оно и няма как да прокопсат ако не са нечий човек. Остава им единствено да седят безработни и да псyват държавата или да станат инфлуенсъри или друго непотребно нещо.

34

Анонимен

преди 2 месеца

счетоводител с чужд език в българия ли ще работи, освен ако не е дърта лелка, претендираща че знае 1-2 думи на друг език? не става тая работа с 2000 лв бруто, не става.

33

Анонимен

преди 2 месеца

До Дякона Не ги зимат че са над 40 г. Може да са с 10 виши обаче не ги зимат на работа. Не може да се пенсионират и висат безработни.

32

Муахаха

преди 2 месеца

Превод: 160 000 са се ЗаПътали и Не Приемат да ни Р0ботят за Р0бските ни Заплани, трябват ни Нови! Айде, че ГлавСека има нужда от Часовник не за 50 000 еврака, а за 500 000 - трудно си плащаме вноските Сигурност!!

31

Анонимен

преди 2 месеца

случайно имам познат, който ходи в англия като асансьорен техник за по няколко месеца. изкарва между 5 и 6.000 паунда на месец, предполагам плаща 1500 за квартира, храна, транспорт и разноски. не знам за другите 'специалисти' дето ги търсели в българия, ама такива като него няма да ги върнат от чужбина за бг работодател.

30

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 36 : Това е за 80 часа заетост в месеца. Капацитета ми е 160, ама сега го давам по-леко да си почина.

29

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 26, уволнен и съкратен има разлика :) Подозирам, че си от съкратените. Иначе давай! Плащал си достатъчно осигуровки. Време да си ги върнеш! Успех и след края на периода с обезщетение. 15К е добра заплата, но може и повече ;)

28

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен Надничар си на граждански и нямаш заплата. Ако има някой проект може но ако сметнеш на месец падаш под 399 лева на месец.

27

Анонимен

преди 2 месеца

До 30 : Логично. Щом можеш да идеш до личният лекар - значи можеш да се довлечеш и до офиса. За какво ти е болничен? Единственото допустимо извинение да отсъстваш е ако си умрял, но в тоя случай напомняме, че е твое задължение да обучиш заместник.