188

Христо Христов

преди 3 месеца

Надявам се в танковете да е имало натовски екипажи.

187

Анонимен

преди 3 месеца

Мда, вместо да отслабят Русия с пращане на западна техника, те всъщност я засилват. Руснаците виждат силните и слабите места както на западната техника, така и на своята и съответно я усъвършенстват. В момента Русия е по-силна и технологична отколкото в началото на войната. Вижда се масово използване на дронове, високоточни оръжия и т.н. Примерно модулите УМПК изведоха руската авиация на съвсем друго ниво, аналогично със западната. Торнадо-С също - превърна се в аналог на HIMARS.

186

До Кольо

преди 3 месеца

Няма снаряд, който да струва 50$.Освен ако е 30мм.На нашите 120мм само печалбата на отливката е 200лв

185

Факт

преди 3 месеца

Не съществува танк, който да издържи на точно попадение на съвременно противотанково оръжие. Някои са устойчиви на старите системи(от класа на РПГ-7) в предна и странична проекция, но отзад също не издържат. Затова усилията са насочени към развитие на системи за отклоняване или дистанционно взривяване на противотанковите оръжия.

184

Анонимен

преди 3 месеца

Руснаците взеха трофей един цял-целиничък Leopard 2A6.

183

Кольо

преди 3 месеца

Не се съобщава за Абрамсите, които не са унищожени но на практика са негодни за употреба. По тях се стреля с обикновен осколочно-фугасен снаряд, който струва около 50 долара. Използва се така наречената навесна стрелба от 4 -9 км. При това положение по един танк можеш да изстреляш десетки евтини снаряда. Повреждат се само системите за управление. Танка е цял, екипажа е жив но ремонта на полето е невъзможен.

182

Анонимен

преди 3 месеца

Абе може. Руснаците може и 20 000 танка да са загубили. Ама са в Украйна и напредват, въпреки, че само за 4 - те месеца "контраофанзива" в Украйна запада наля почти 200 милярда и не постигна нищо. Ако на 4 месеца наливат по 200 милярда скоро съвсем ще оголтеят. И руснаците в крайна сметка може да им писне и да ги запукат всичките както се полага. Та тиоклова за руските загуби.

181

Анонимен

преди 3 месеца

Да, но Абрамс горят много по-хобаво от всички други по простата причина че умишлено са предвидени да горят така, изхвърляйи всичко вертикално нагоре. Това е много красив и търсен ефект в новогодишната нощ. Абрамсите, както и други западни машини, са почти пълен ***, що се отнася до стрелбата . Те са с ръчно зареждане, което предполага доста поражения на екипажа, освен бавната стрелба. Ама бил ли отворен капака, не бил ли...а защо сте го проектирали така?

180

Кольо

преди 3 месеца

АБРАМС е с 20 тона по тежък от всеки руски танк а излиза от строя при стрелба по него с най-обикновен и евтин осколочно фугасен снаряд, който му изважда от строя различните системи за управление и на практика го прави сляп.

179

Бай Дрън

преди 3 месеца

А прякото попадение на Т72 защо не е описано? Танк от края на 60-те с един изстрел разстрелва Абрамс. Това във филм на Силвестр Сталоун никога не би се случило :)

178

Юлиян

преди 3 месеца

Какво толкова им обръщате внимание.Горят като всички други.Само рекламата им голяма.И те не можаха да обърнат хода на военните действия.Нито пък Ф-16 ще могат.

177

Анонимен

преди 3 месеца

Ей, човек като чете ще рече, че тия Аbrams -и освен за витрина за друго не стават. И така да е. Основничт им проблем е, че са малко. Ако бяха 5-6,000, щяха да ги натъркалят и тях. Друг проблем - тежат и затъват. За бензина да не гоаорим.

176

177 коментара

преди 3 месеца

И само в 5 ( ПЕТ ) се споменава за руските унищожени танкове. Които към 2-ри март 2024 г. са 6638. От тях около 4000 са ВИЗУАЛНО ПОТВЪРДЕНИ. Има си сайтове, в които има снимка на унищожения танк, модел, година на производство, сериен номер и т.н.А вие тук се радвате като дечица на 2-3 ( даже и не става ясно, колко точно са ) ударени Абрамса.

175

Анонимен

преди 3 месеца

бой по фашистките каски до Лисабон този път

174

генерал смърт

преди 3 месеца

НИКАК нестават защото Абрамс си седи в 93 бригада като мех резерф и никой няна нанерение да си разваля логистиката с дизела да му носи газоторбино гориво посред ЗАЗПУТИЦАТА само и само за васхвала на дялани птурове от блатото ... Ако ги използват то ще е за срещен бой с руска танкова бригада ама рашко няма ни една годна за настъпление 47 е с британски 4елиндари

173

Анонимен

преди 3 месеца

автор Коношенко )))

172

Анонимен

преди 3 месеца

Руснаците отдавна свършиха с танковете. Вече извадиха Т55 от музеите и ги пратиха в Украйна. Даже в Украински сайт четох че руснаците използвали танкове Т34 и СУ85 които взимали от мемориалите. Точно такива танкове били забелязани от украинските войници, които не повярвали на очите си.

171

Реалист

преди 3 месеца

До 171. Що, руските не се ли палят? Нещо за онази 65 км колона да си спомняш? В съвременната война танкът вече за нищо не струва. Един куп желязо, с екипажа, за стотици хиляди долари си заминава с един гранатомет.

170

Гледна точка

преди 3 месеца

Танковете се оказаха абсолютно демоде и уязвимо средство за водене на бойни действия. Независимо чие производство са. Бавни и лесни мишени за ракети, базуки, дронове.

169

Анонимен

преди 3 месеца

На фронта в Украйна вече прякора на танковете Ейбрамс М1 бил Zippo. Защото се палят от първия удар. Нямат грешка, Американако качество палят от раз.