96

SmO

преди 3 месеца

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0_(1941_%E2%80%93_1944)

95

Коцето

преди 3 месеца

Остава и Русия да си разреши да удря с всичко каквото иска в Финландия.Да не се чудят откъде им е дошло.Каквото повикало това се обадило.

94

82-ОМБР

преди 3 месеца

Украйна ще бъде захранвана години наред с модерни оръжия,който ще карат "мецана" да кърви обилно,изхода за руснаците(и те го знаят)е един,след като смърта споходи лудия,неговия наследник ще заяви твърдо:"айде стига с това! Дайте да се разберем?"

93

82-ОМБР

преди 3 месеца

А за мен достоен финландец онзи снайперист Хаюка,на който името е известно на милиони руснаци,а хиляди от същите са се страхували(с право,факт) за живота си.

92

Анонимен

преди 3 месеца

Браво на финландците, ако имат крилати ракети, по възможност,, Таурус" да ги дават и да се не замислят.

91

Анонимен

преди 3 месеца

До 86Финландците били Руснаците и загубили 20% от територията си.)))Не знам някой историк да твърди това. Да не говорим, че през 1940година Русия не е съществувала, имало е СССР.

90

Анонимен

преди 3 месеца

За мен един от малкото достойни за уважение финландци е Мика Хакинен.Хаканен и Копра да палят свещ,да не останат с още ...% по-малка територия

89

82-ОМБР

преди 3 месеца

Кремъл бие руснаците! Обикновения и образован руснак трудно може да бъде убеден,че родината му извършва агресия срещу поредния съсед(Авганистан,Чечня,Осетия,Украйна),наратива да гравитира в орбитата"терористи",сепаратисти" и "нацисти". Сандирането по улиците на руски градове:"спрете войната" и"украинците са добри хора"е доказателство,че русия е далеч от единението през ВСВ. Руския народ не чувсва с душата си,че е в смърна опасност.

88

Пян_Гъ

преди 3 месеца

Този това разрешил на нео-нацистите, онези онова не им забранил... бла-бла... САЩ нямат шанс с/у Русия, да не говорим за проксито Украйна. Това е истината. Иначе Русия отдаааавна щеше да изчезне...

87

Анонимен

преди 3 месеца

Ха, ха, ха, ха, евала, бравос на смелите финландци. Гаврят се с мордорци без око да им мигне.Шолц да вземе пример от тях.

86

Striker

преди 3 месеца

Евала на финландците! Ч ок али са веднъж мужикистанците и ако трябва пак ще ги тричат!

85

SmO

преди 3 месеца

Финландците били Руснаците и загубили 20% от територията си.И сега така го представят.Украинците бият Руснаците и половин Украйна я няма.

84

Smo

преди 3 месеца

Интересно как всеки чете историята!Четене и втората страница в абдали.

83

Юлиян до Мъдлър

преди 3 месеца

81 е прав.Не договаряш докрай истината.Крайният резултат от войната е такъв,какъвто го описва той.СССР достига своите териториални и стратегически цели,а териториалните загуби остават за Финландия.Пак се опитваш да манипулираш незнаещите с половинчати факти и информация.Напразно.Те масово са от вашия евроатлантически лагер.Те и така си вярват или се правят,че вярват на всяко манипулативно твърдение или невярна информация,стига да е в ущърб на Русия.

82

еми

преди 3 месеца

Тая Англосаксонска престъпна *** няма да спре докато Путин вместо да фъфли и хленчи да удари една от тези страни подстрекатели.( Американците и Англичаните ги подтикват) тези страни като им казват---"' вие сте в НАТО ще ви пазим ние сме едно семейство никой не може да ви посегне "" . Ако Путин удари една от тези страни или Третата световна война - без победители- или ще седнат на *** си и ще прекратят войната. Защото Путин трябва да мисли да избегне ТСВ те това го знаят и си мислят - к

81

тоти

преди 3 месеца

Тия Викинги не бяха ли Финланци......

80

Анонимен

преди 3 месеца

До агент Мъдлър ЦРУИ след боя който са яли руснаците финландските Карелия и района на Петсамо станаха руски. Ама ге скгурно финладците са ги подарили на руснаците след като са ги набили. Да те е ...ба..А у см. Шника...

79

агент Мъдлър ЦРУ

преди 3 месеца

Всъщност Русия яде боя от Финландия. Затова Хитлер напада Русия. Били са помляни от бой. 250 хил убити и още толкова ранени.

78

абе

преди 3 месеца

тия суомита /финландци/ и те плачат за някоя хиперзвукова!

77

Анонимен

преди 3 месеца

Интересен ефект от присъединяването на Финландия към НАТО-десетки хиляди са изявили желание да се влеят в редиците на армията. Що ли?