324

2

преди 2 месеца

От сравнително големите укрепени райони на киевският наркокартел на текущата линия на отбрана, остава само Семьоновка.

323

1

преди 2 месеца

Авдеевско направление. На северния фланг ВС на РФ овладяха Бердичи. Зомбакнацистишена отстъпва от близките позиции в посока Уманское. Вярно, не всички успяха да се оттеглят. На текущата линия на отбрана на киевската хунта, която се разкъсва всеки ден, са се образували няколко "полукотела" с малки групи от тях. Те могат да избягат на запад, но това действие се усложнява от водни прегради, "приятелски огън" и заповеди отгоре. Подобни "полукотли" се намират на изток от Семеновка и на север от Тоненькое.

322

2

преди 2 месеца

Най-активните боеве се водят в централната зона - в село Ивановское (Красное). Североизточната част на селището и прилежащата територия са под контрола на ВС на РФ. Боевете се водят за центъра на н.м..Напредването на юг и запад от н.м. е доста опасно - необходимо е първо да се прочистят близките горски насаждения.

321

1

преди 2 месеца

Артемовско направление. Продължават позиционните боеве в района на Богдановка. Някои източници съобщават, че зомбитата на киевският наркокартел с бой отстъпват от заетите позиции, но имаше изявления от този род по отношение на Богдановка и нещата там са си все същите. На южния фланг ВС на РФ щурмуват височините северозападно от Клещеевка. Без сериозен напредък. Тези височини са необходими за бъдещото настъпление към Часов Яр и биха били полезни и за атаката на Ивановское.

320

2

преди 2 месеца

минометен огън от линията Григоровка-Серебрянка-Верхнекаменское. Също така е трудно да се поразяват позиции на зомбитата на киевският наркокартел с FPV дронове, тъй като те разполагат с достатъчно системи за радиоелектронна борба в района. Като цяло Белогоровка се превърна в друго изключително проблемно селище за ВС на РФ наред със Синковка и Новомихайловка.

319

2

преди 2 месеца

България не искаше да премине към плащане на газ на "Газпром" в рубли. Тогава "Газпром" нямаше избор - прехвърлянето на плащанията за газ в рубли беше по указание на президента на РФ и такава промяна в ситуацията е доста подходяща за форсмажорни обстоятелства. Освен България още няколко държави отказаха да плащат газ в рубли, но останалите - Австрия, Унгария и др. - все още го получават доста лесно, използвайки специални сметки в Газпромбанк.

318

1

преди 2 месеца

България готви дело срещу Газпром. София иска да заведе арбитражно дело срещу "Газпром" за спирането на доставките на синьо гориво, съобщиха от Министерството на енергетиката. Оттам уточниха, че засега юристите само анализират ситуацията около евентуални компенсации за загуби на "Булгаргаз". От ведомството подчертаха, че този въпрос е приоритетен за националната газова компания. Но самият "Булгаргаз" вече е избрал адвокатска кантора, която ще представлява неговите интереси. Припомняме, че доставките за "Булгаргаз" спряха, защото още през 22г. България не искаше да премине към плащане на газ на

317

Анонимен

преди 2 месеца

Купянският мост в района на Оскол беше разрушен с планираща бомба. В този регион има много големи и малки реки. ВС на РФ от известно време намаляват броя мостове. По този начин зомбитата на киевската хунта могат да минат само по определени маршрути и по този начин лесно се проследява тяхното движение, както и доставките, оттам и бързото им унищожаване. Намаляването на броя на мостовете е станало толкова значително, че в случай на голямо настъпление на зомбираната по натовски стандарт биомаса е възможно само ако изостави тежкото си въоръжение и да се движи само с пехота.

316

Анонимен

преди 2 месеца

Добре е направил дядката като е наритал Кабаева. Та тя се е окръглила бая и е заприличала на фургон. Трябва свежа плът за царя-батюшка и пушечно месо за фронта!

315

Изнервен

преди 2 месеца

До 151. Или четеш с едното червено око и слушаш с едното червено ухо, или се правиш на улав. И западни експерти и институции, и самият Зеленски наскоро даде цифри за украинските загуби. Колко са точни са отделен въпрос, но ИМА такива.

314

Анонимен

преди 2 месеца

Пропагандата си е пропаганда. Да война е и сигерно убитите руснаци са горе-долу толкова. Да ама пишете едностранно. Нищичко няма за загубите на украинците или те са безсмъртни.

313

Анонимен

преди 2 месеца

*** мола ви са, те са бият с лопати! За какви танкове говорите? Ракетите и боНбите им свършиха преди година, останаха им само едни лопати.....чудно що не говорите за 500к-700к от страна на укропитеците?

312

Ами..

преди 2 месеца

Джуджефин имал нова млада любовница,бил шута на Кабаева .... Чисти конкуренцията горкичкия, по-малко млади мъже, повече млади разпуретинки за него и дъртите му дружки!Тия яхти и скъпи дачи, трябва да се пълнят с млади ци ци, че като почнеш да миришеш твърде много на старо и парите не помагат ...

311

Анонимен

преди 2 месеца

До 345 Не се хаби, ще те обвинят в уатабаутизъм. Това е обвинение, че помниш повече от три секунди, можеш да събираш двуцифрени числа на ум и можеш да четеш. Против всяка теза може да се извади аргумент.

310

Анонимен

преди 2 месеца

Колко са умрели няма значение. Вчера Путин нареди жените да раждат по 8-10 деца. Победата над НАТО изисква много жертви. Навремето маршал Жуков е казал - Жените ще народят!

309

Анонимен

преди 2 месеца

Сериозен като обем пасквил! Едва ли ще го прочета целия, просто измишльотините са повече от нормалното, даже за отявлените слугинчета с купени дипломи от дpuc.бъгъ. Един съвет - отворете или харесайте някой украински профил във фейса. Ще ви залее вълна от славаукраини, червона калина, погребения на кокли, пливе кача и други траурни песнички. Погребението на хохъл е цяла пиеса, даже накрая сгъват жовто-блокитния прапор с отиграни движения и го връчват на вдовицата. Пизнато, нали? Made in USA...

308

анонимен

преди 2 месеца

До добре де - против всякакви войни съм, защото ако убият децата ми, надали ще има толкоз значение дали руснак или украинец ще стори това. Никакъв фил или фоб не съм. Задавам ви въпрос - колко виетнамци избиха, и то сравнително скоро - около 3 милиона, а по някои данни повече. И то във Виетнам нямаше един американец, за разлика от Украйна, дето са над десет милиона. Знам как ще вреснете, затова подчертавам, че съм против всякакви войни и против всякакви двойни стандарти.

307

До 342

преди 2 месеца

Не знам дали се е ориентирала към Запада, но остава между Турция, Иран и Азербайджан.... до сега хиляди арменци пращаха пари от Русия, арменската диаспора в Москва е сигурно най-голямата и от десетилетия там. В рамките на влиянието на Русия добре си живееха, сега ще ги оставят на съседите им. А те са много добре настроени към арменците....

306

Мнение

преди 2 месеца

Много подробен анализ. Този за Украйна кога ще излезе?

305

Анонимен

преди 2 месеца

И Армения излиза от Руското влияние насочва се към запада.