452

Анонимен

преди 3 месеца

Реално работещите български граждани са 3 милиона . Това е колкото един средно голям град, дори не голям град. След още десет години вероятно статически работещите ще започнем да се топим и ще сме до големината на един малък град. Звучи доста плашещо!

451

Такъв

преди 3 месеца

Такъв, който в градове различни от София трудно взима над 1700-2000, а това е достойна заплата за чистачи

450

до 576

преди 3 месеца

определи какво е квалифициран, който не може дс си намери работа

449

емигрант

преди 3 месеца

България се топи! Браво! Закривай комунистическата ***!

448

Радослав

преди 3 месеца

До 573: не си прав, защото масово бабите днес, които са възпитани по време на соца и продукт на него време си хвърлят *** през терасата. Младите които плюеш са възпитани от родители отгледани по време на соца, с манталитет и ценности заложени в тях времена, тоест днешното зле е продукт на същите тези хора. Тогава масово си бяха тарикати, да минат метър, да не си дава зор, нали бригадата ще изкара петилетката. А високият ви стандарт беше заради кредитите които държавата теглеше.

447

Мда

преди 3 месеца

Във всяка държава има трудови роби, работата е там че в добре развитите държат робите на минимума да имат най-малкото нужно (приличен дом, кола не по стара от 10г, пари за качествена храна, 3-4 почивки на година, да не се притесняват за ежемесечните си битови сметки), от друга страна тук седиш на тръни и даже не може да си намериш работа дори и квалифициран да си, за да си покриеш тези нужди. Но пък татко Путин, голямо богопочитание кремълски п*лячовци, много го обичате.

446

Анонимен

преди 3 месеца

Много мази са пълни с пирони! Но днес са малко чекмеджетата с кюлчета!

445

Радослав

преди 3 месеца

До търпелив: не съм казал, че 100% е било зле, но количеството брак в соц производство е изключително голямо, като се добави и нерентабилни производства като Кремиковци и други подобни, Отделно, че максимата: всеки да е на работа и да взима заплата също много стимулираше мързела, а и колко мази в България са пълни до пръсване с крадено от заводите не е истина. Шепа пирони всеки ден. Може да не му трябват, ама ей така, да има, да не е капо. Целият модел беше сбъркан.

444

Анонимен

преди 3 месеца

До Радослав - по онова време хората бяха ХОРА! Не ми пука за соца! Получавахме малко, нямахме много, но се познавахме всички, помагахме си всички! Тогавашните тарикати са днешните демократи. Не се избивахме по пътища, за пари, от злоба. Всяка година бях на море, децата ни се образоваха. Който си казва истината си я казваше и тогава. Псувахме партийните за глупостите, гонехме ги от колективите, ако трябваше. Тези пропаганди са за такива като вас - модерните евроатлантици.

443

Търпелив

преди 3 месеца

До До 568-личи си възпитанието ти...по американски-я кажи какво умееш да вършиш и работиш. Да видим какво си усвоил. Не да се звериш ***.

442

До 568

преди 3 месеца

Защото световната инфлация изяде парите, т*поумник такъв, не за да забогатяват. Но това не се случва, защото на власт е мафията и парите се въртят в едни и същи п*д*раси с много имоти в чужбина и скъпи коли

441

Анонимен

преди 3 месеца

А в здравеопазването се наливат около 10 млрд лева! Къде отиват? Явно не за здравето на пациентите, а на медиците! Добра обратна прогресия - едното намалява, но за негова сметка другото се увеличава! И пак събираме пари за да лекуваме децата си! За да има и за украина...

440

Анонимен

преди 3 месеца

Мозало. Аз тая държава отдавна съм я отписал. Проста, диктаторска и агресорска държава. По модел на Кремъл.

439

Търпелив

преди 3 месеца

Ми не е точно така Радо, в производство съм работил 6 години, в цехове. Не всичко беше лошо, добре е да сме обективни. Произвеждахме качествени обувки, дрехи. Уреди. В малки населени места имаше работа, днес някъде дори чушки няма кой да насади. От първия ден и искат големи заплати...и защо да им ги дадат?

438

Анонимен

преди 3 месеца

Дерзайте краеарофили откак САЩ стъпи в Бг умре се.

437

Радослав

преди 3 месеца

До 569: трудно ще те разбере поколение откърмено с идеята, че количеството е качество само по себе си. За тях е важна бройката, затова все обясняват как по време на цоца се произвеждали Х броя от дадена стока, без да споменават,че 60% от произведеното е било технологичен брак или с толкова ниско качество, че дори в СИВ не са го искали. Важно е там да се запише в петилетката, че са направени бройки, а това,че са изхарчени 20 лева за да се произведе дефектна бройка никой не го смята.

436

Търпелив

преди 3 месеца

уча малкия си син така: във всички епохи и власти са нужни хора, които да работят. Просто работи. Не се забърквай с политиката никога.

435

анонимен

преди 3 месеца

Преди като са били в пъти по-малко, какво е станало? Да не би да е необходимо непрекъснато увеличаване до безкрай? Отсега започнаха да реват как изк. интелект ще ликвидира много работни места, какво ще настане, ако се увеличаваме непрекъснато? От бездействие най-вероятно ще се множат бандите, а читавите ще се крият като лалугери, затова обръшайте внимание на качеството, а не на чалгаджийска папппплач.......

434

Анонимен

преди 3 месеца

Когато колективния запад е определил територията за сметище , така се получава . Ние какво правим за родината ?

433

Радослав

преди 3 месеца

До 584: влизането някъде не гарантира нищо! Това, че си влезнал в училище не ти гарантира образование! Всичко си зависи само и единствено от хората. Който работи, има желание за развитие, върви напред. Който го мързи ако ще и в рая да влезем ще си остане на същото ниво и ще мрънка, че не получава мана небесна! Виж първо себе си и околните и се замисли дали проблема е в ЕС или в съседа ти който си хвърля *** през терасата и се скатава за да не разрива сняг зимата например?