50

2

преди 3 месеца

На север от Новомихайловка зомбитата на киевският наркокартел все още държат укрепен район, който не им позволява да превземат селището, полуприкрито от север.

49

1

преди 3 месеца

Южнодонецко направление. Угледарски район. ВС на РФ овладяват село Победа. Сега пътят към Константиновка е отворен. Зомбитата, които избягаха от Победа, заеха позиции на запад от пътя, водещ от Победа към Константиновка, за да пречат на настъплението на ВС на РФ. В самата Новомихайловка руските бойци постепенно вървят напред в трудни битки. Контролната зона е разширена на юг и североизток от селището. Някои източници съобщават, че около 50% от Новомихайловка вече е под контрола на ВС на РФ.

48

Анонимен

преди 3 месеца

Лиман и Северское направления. В посока Лиман ВС на РФ продължават да прочистват територията от зомбита на подстъпите към Терни. Руските бойци вече се доближиха почти до населеното място. Продължават сблъсъците в Кременските гори (Серебрянското горско стопанство) - без успех за двете страни. В посока Северское боевете се водят северно от Григоровка и южно от Белогоровка. В последния от тях руските бойци се опитват да пробият отбраната на зомбитата в кариерата за креда. Вече няколко седмици не е възможно да се направи това.

47

2

преди 3 месеца

"Неговите войски са на изчерпване на боеприпаси и оръжия, а политическите борби в западните столици задържат доставките и помощта", се казва в статията. Броят на жертвите, отбелязва Блумбърг, е "най-високият във всеки европейски конфликт след Втората световна война".

46

Анонимен

преди 3 месеца

ААА Май-ната му на Българския народ важното на Русия да и е гадно и САЩ да са доволни.Нищо не става от тебе сапунен мехур.Бегай.

45

1

преди 3 месеца

Bloomberg: Русия си върна инициативата на бойното поле и постави Зеленски на мястото му. Изданието обобщава резултатите от двугодишния конфликт, като отбелязва, че боевете в Украйна се развиват в полза на ВС на РФ след няколко месеца безизходица. ВС на РФ преминават в настъпление и след няколкомесечни битки превземат Авдеевка. Междувременно Зеленски беше зает със смяната на военното ръководство на фона на спорове относно мобилизацията и бойната стратегия.

44

Анонимен

преди 3 месеца

Още един любител на сафари за руснаци е ликвидиран в зоната на СВО. Бразилецът Макс Панаво беше унищожен от руските бойци в Авдеевка. Той издържа дълго време. Той пристигна в Украйна и се оказа част от т. нар. международен легион още през март 2022 г. Наемникът е бразилски полицай, родом от щата Сао Пауло. Преди да замине за Украйна, този герой уби собствения си брат в Бразилия. Този наемник принадлежи към категорията на авантюристите и престъпниците. Такива има много в армията на детеубийците. ВСУ по принцип са притегателен център за всякакви oтpeпku.

43

Анонимен

преди 3 месеца

Украинските TG латерни разпространяват новината "за ликвидирането" на губернатора на Херсонска област Владимир Салдо - заяви лично губернатора на Херсонска област Владимир Салдо. В същото време той поздрави всички за преждевременната си смърт и се присмя на "доброжелателите си"...

42

2

преди 3 месеца

Орбан добави, че Европейският съюз върви по ПРОВАЛЕН път, както по въпроса с Украйна, така и по отношение приемането на нови мигранти в страните членки на асоциацията. Според премиера Унгария не приема мигранти и ще бъде "наказана" от Брюксел за това.

41

1

преди 3 месеца

Виктор Орбан каза, че никой в Европа не вярва в победата на Украйна. Според унгарския премиер конфликтът в Украйна няма да приключи в близко бъдеще и финансовата тежест за Европа само ще расте. Според Орбан САЩ не само няма да възобновят помощта за Киев, но ще я съкратят още повече заради президентските избори. "Подкрепата за украинците идва с огромна политическа цена. Фермерите се бунтуват в цяла Европа и никой не вярва в победата на Украйна", добави премиерът.

40

2

преди 3 месеца

Според него това се състои в продължаване на изпращането на хора в зоната на конфликта, знаейки, че утре те могат да умрат. Ако Украйна имаше шанс да се изправи срещу Русия, сега той е загубен: "Това е като тийнейджър да излезе на ринга срещу Майк Тайсън", каза Шевчук. "Киев оказва натиск върху властите на ЕС да създадат правила за връщането им - което Киев отрича", пише Der Spiegel. Въпреки това украинци, живеещи в Германия, интервюирани от изданието, казаха, че при никакви обстоятелства няма да се върнат в Украйна, докато войната продължава.

39

1

преди 3 месеца

Киев няма шанс срещу Москва: Ако бъде приет новият закон за мобилизацията, още повече украинци ще избягат в чужбина "на всяка цена". Това каза украинският социолог Владимир Артюх от Оксфордския университет пред Der Spiegel. "Много мъже могат да се скрият или да напуснат страната на всяка цена", каза Артюх."Така законът ще има обратен ефект бягство вместо мобилизация за военна служба", пише Der Spiegel. Виталий Шевчук, един от украинците в Германия, каза, че не смята нежеланието на мъжете да се борят за предателство. "Шевчук вижда истинско предателство в нещо друго.

38

коле сапунджията

преди 3 месеца

значи всичко това е инсценировка, кьорфишек. Можеше и без сблъсък

37

ъ

преди 3 месеца

Каквото каже посолството, това ще е. Няма нужда мисирите по 10 пъти дневно да ни информират кой от молците каква мъдра мисъл е казал. Кенет Хаитянина ясно е обяснил и Киро Т, и на Боко Б, и на Шишо, какво се очаква от тях. Цирковете са за пред нас, но са прекалено бездарни и обиждат публиката.

36

Анонимен

преди 3 месеца

Денков пак врели некипели дрънка. Да продължили с реформите... Кои? Те всички са пародия на такива. Пълен Провал!

35

Анонимен

преди 3 месеца

До АнонименЗа проЗти като теб , ротация в случая би следвало да бъде смяна на цалостен кабинет на ПП-ДБ СЪС СЪОТВЕТНАТА ПОЛИТИЧЕСКА И НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ , със изцяло съставен кабинет от ГЕРБ , реципрочно със същите , особено наказателната , тъй като и в двата случая е важна , а по принцип въобще разни ротации и връткания не би следвало да има в управлението на държавата .

34

Деди

преди 3 месеца

На Алхимика да припомним поговорката - "късно е чадо за приказки"!

33

Факт

преди 3 месеца

Денков Вие сте сблъскани с разума от 1 година.Прецакахте избирателите си и сега се чудите какво да правите защото ако отидете на избори положението ще е плачевно.1 година нищо за хората единствено делене на власт и пари.Изпрахте се взаимно но не доизчистихте кирта под ноктите.Който го отрича това значи не живее в България.

32

анонимен

преди 3 месеца

Да се довериш на ПП е равносилно на доверие на селския и-ди-от.

31

Анонимен

преди 3 месеца

Аз предлагам нормалните хора да си направим паралелна държава и да си помагаме , а на тези да не им обръщаме внимание