92

Анонимен

преди 3 месеца

Единственото чуждо знаме, коeто често се вее в България е руското. Винаги на празник ще се намери някой селянин с потури, с руското знаме.

91

Анонимен

преди 3 месеца

До 132...По време на Левски , американски бази на Балканите е нямало...Спи спокоен сън и сънувай ,,Червения площад"

90

Анонимен

преди 3 месеца

Русофилските настроения са пречели на българите да почитат Шипка и Левски.Никой по ония времена не искал да си спомни за Левски ,защото още не е била отминала еуфорията около руските ,,освободители".След като българите се отърсват от наглата и арогантна русофилска общност , решават да припомнят заслужилите герои за свободата на България.И строят паметници и монументи като паметника Шипка.

89

Анонимен

преди 3 месеца

До 125...Левски е забравен поради руското присъствие на Балканите.Русофилите все още да били силни и водещ фактор.След като България се освобождава от русофилската ерес , някъде около 1895 година , започват да почитат Левски и Шипка.

88

Анонимен

преди 3 месеца

няма такова нещо като сан стефанска България това е територия завладяна от руснаците същата е управлявана от губернатор.издръжката около два милиарда днешни лева на войската и заплатата на губернатора се поема от населението като част от османската империя.на берлинският конгрес се дава срок на руснаците да напуснат определените на него държава и други образувания.че няма да има голяма държава независимо как се казва е договорено още преди да започне войната.

87

Анонимен

преди 3 месеца

До 122...Българите не да били убедени , че руската армия иде да ги освободи.Дсмо три десетилетия по рано , руската армия преминава през българска територия , освобождава Гърция , и пак се прибира в руските степи.Кой и кога е обещавал на българите , че идат да ги освободят.Има ли исторически документ.

86

Анонимен

преди 3 месеца

До 122...Което говори , колко българи са вярвали на руската армия , че ще победи.

85

Анонимен

преди 3 месеца

До 120...Левски е еталон на политик , който никой български политик не ще да бъде като него.За туй ,всеки български политик след като встъпи в длъжност , дава клетва, че не желае никога да стане като Левски.Беден и в жертва за народа.

84

Анонимен

преди 3 месеца

До 229...Пропуснал съм урока, когато турския съдебен състав е оправдал Левски .

83

Анонимен

преди 3 месеца

До 117...Ако ти беше, какво щеше да направиш.Повече от Левски ли..Щяха да те заловят още на първия ъгъл зад джамията .И ,,оправен " там Зад джамията.Нямаше даже до съд да стигнеш.И никой не щеше да те знае...

82

Анонимен

преди 3 месеца

След като руснаците ,,милеят" за нашета свобода, защо не почитат обесването на Левски ..Въпрос със сложна трудност.

81

Анонимен

преди 3 месеца

На 3 март на Шипка, руснаците празнуват своята победа.А не нашета свобода.Да ходят на Сан Стефано там да празнуват.

80

Анонимен

преди 3 месеца

До 112...А тебе кой те е ,,създал " толкова млад , че даже неузрял.

79

Анонимен

преди 3 месеца

Противниците на националния празник 3 март да ...руснаците.Те и до сега не признават българската държава.А на 3 март руснаците празнуват не нашета свобода, а победата над Османската империя...има разлика

78

Ха

преди 3 месеца

И да плюете или не, без Русия България нямаше да има ила поне до края на Втората световна, когато пак не е сигурно как великите щяха да се споразумеят.

77

Анонимен

преди 3 месеца

Интересно ми е какво ще празнуват на националния ни празник противниците му.

76

Анонимен

преди 3 месеца

До 105...Ако не беше победата над Шипка на българските опълченци , още щяха да воюват сега за Плевен руските не способни калпаци.Погледни ги какво правят в Украйна.Играят на ,,хвърли пиратка".

75

Анонимен

преди 3 месеца

До 102...Щом се дву умиш , значи нямаш цел.И точна дата да ти дам , пак ще се умиш..Не искаш ли и перихелий и пълнолуние на коя точно дата е...

74

Анонимен

преди 3 месеца

На връх Шипка воюват двама руски генерала, генерал Столетов заедно с българските опълченци и генерал Радецки с руската войска, който пристига в решаващия момент на битката при Шипка и побеждават! Прочети им биографиите и прочети поне Иван Вазов, ако не друго!

73

Любо Къдравия

преди 3 месеца

Трети Март наближава,дали ще има сняг на вр.Шипка за снежни топки.Дано няма.