173

Анонимен

преди 3 месеца

Никога не бих се преместил да живея на село. Който му харесва да година село, а не да се оплаква, че в София жилищата стрували милион, което не е вярно. Нали работи, получава пари, да ходи на село, нали там било евтино а не да праща на село пенсионерите, които цял живот са живяли някъде и живота им е там където са. Къща в село до София може и над милион да струва.

172

Анонимен

преди 3 месеца

До 188: Честно казано се уморих да обяснявам. Този човек има къща на 20 километра от града, при това е готова и няма нужда от ремонт. Тогава така е преценил, така я е купил. А твоя случай мога да го погледна и от друг ъгъл - "Забил съм се до града, за да му ползвам всички удобства, но на хората разправям, че съм на село." /// Като живееш сам, трябва поне една стая и кухнята да са ти топли, но два работещи радиатора са бая пари. А повечето възрастни нямат 200-300 лв излишни.

171

Анонимен

преди 3 месеца

Ама като живееш сам, защо ти е да отопляваш цяло жилище?

170

Анонимен

преди 3 месеца

Какви 20 км?Нашето село се намира на 100 метра от града.И на разстояние 5-6 км от града има над 10 села.Не съм казал да се забие в някое забутано село.

169

Анонимен

преди 3 месеца

Не може в комбина с шефа да лъжеш държавата и се осигуряваш на минимума, а после да чакаш висока пенсия.

168

Анонимен

преди 3 месеца

... Хеле пък да се пресели на село, както си го мислеше, щото най-близките лекар и аптека са на 20 километра. Така че случаи много и разнообразни. Това, което важи за един, не важи за всички.

167

Анонимен

преди 3 месеца

Да ти е жив и здрав, но от доста време се опитвам да ти обясня, че не може да слагаш всички под един знаменател - "Щом аз така, то и другите така". Един познат доскоро редовно ходеше на вилата си и се занимаваше в градината, но изведнъж се оказа, че сърцето му е доста зле и след операцията дори кола не може да кара. Иска му се пак да си копа със същото темпо, ама няма как да стане като не му дават много да се натоварва. Дори и да ходи там, няма пак да е същото...

166

До 183

преди 3 месеца

Доста от тия къщи ги ремонтират пенсионери, които са работили в Западна Европа. И всичко си зависи от човека Баща ми на 80 години още отглежда зеленчуци на полето.

165

Анонимен

преди 3 месеца

Чудесно, че си се устроил на село, но ми кажи колко от къщите ги ремонтират пенсионери? Не съм много убеден, че ако костите и ставите те болят например, сърцето ти хлопа и си на 20-тото лекарство за кръвно, ще ти е много до ремонт. Плюс това не знаеш ли, че за една част от възрастните е огромен стрес да се местят на ново място на тиягодини. Затова и някои умират бързо в старчески домове, плюс, че на такива места понякога не полагат грижи за тях. То акъли много, ама трябва и мисъл.

164

До 181

преди 3 месеца

Аз живея на село.И в последните години се построиха или основно ремонтираха десетки къщи в нашето село.Може и над 100 да са,щото селото е голямо.И то доста бързо. Имаш ли пари не е никакъв проблем. Да не би пенсионерите да наливат бетон?Има си строители за тая работа.

163

Анонимен

преди 3 месеца

... и хайде да ми обясниш как пенсионер ще стегне къща на село, дето е някакъв порутеняк, ама и тя "златна". Тези хора не са на по 30, а имат куп болежки и здравословни проблеми, та да тръгнат основни ремонти да правят. И идеята ти да излязат на улицата,едва ли не, на тия години е връх на малоумието. Имай предвид обаче, че всички стареят, а не младеят, включително и тези като теб.

162

до 206

преди 3 месеца

До Анонимен::Абе ,водещите общества имат до 60%данъци.А тук-плосък данък въведен от комунистите!Какво да коментираме.

161

Анонимен

преди 3 месеца

"Всички тия имат жилища поне за половин милион. Продават ги,купуват някоя къща на село, стягат я за 100 хиляди лева и с останалите пари ще си живеят охолно." /// Жилищата в никакъв случай не струват милион, ама милите "демократи" решиха, че ще се нагушат с яки пари и надуха цените, че и в чужда валута. Ето заради такива умници много българи изплащат милиони кредити за някоя дупка ново строителство, а следващите поколения ще живеят на палатки, щото дори няма да могат и да си мечтаят за жилище...

160

буля

преди 3 месеца

До На дърти не вярвам::Да има за "унуките".За екстази.

159

По зле от

преди 3 месеца

Африканска държава е България

158

От 221

преди 3 месеца

Току що N234 стана N202 !

157

Анонимен

преди 3 месеца

234, знаеш ли какви са били трудодните в ТКЗС точно в средата на скъпия за теб социалистически период? 40 стотинки на ден! Как да се осигурява текезесарят? И 30 лв "помощ",които са му давали 20 години по-късно, докъде са му стигали? Прехранвал се е с каквото успее да отгледа в двора си.

156

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 234 Бре,бре, бре, бре! По времето на соца 30 лв отговаряли на 500 лв днес??? Сирене по 3.60 лв/кг, пържоли 5лв/кг, парното отопление за тристаен апартамент 15 лв месечно. И какво остана до 30 лв? По половин хляб на ден.

155

Анонимен

преди 3 месеца

Тази зам.директорка се е пенсионирала през 2004 година и това обяснява защо пенсията й е толкова ниска. Повечето коментиращи не знаят основни неща за пенсионната система в България и това си личи по техните коментари. Накратко, колкото по-отдавна се е пенсионирал някой, толкова повече размера на пенсията му изостава от размера на пенсията на друг, който се пенсионира сега и работил същото. Даже се учудвам, че не е на минималната пенсия при пенсиониране през 2004 година.

154

До popa ot razgrad

преди 3 месеца

Може да одъртея, но със сигурност няма да рева като тях, щото знам за какво работя! Знам какво плащам за осигуровки и знам как да си харча парите!!!