24

Т. Минков

преди 4 месеца

До сУмалиец .....** Заври си атомният чайник там ,където няма слънце. Холандците са доказали ефектът от вятъра.Питай тях как.

23

Научна фантастика

преди 4 месеца

Държавата не може една нова болница да построи какво остава за атомен реактор. Атомна централа е това еййй, не е магистрала, допреди 10-ина години държавите, които можеха да си позволят атомна енергетика се брояха на пръсти и е така защото атомната енергетика и държавните програми за развитие на науката, което е свързано със сериозни инвестиции от страна на държавата вървят ръка за ръка. Няма как от политици с анцузи да очакваш водеща икономика.

22

Абсолютно е така

преди 4 месеца

Екологични за едни за други природно бедствие за рибата и морското дъно! Зелените идеи на ГЛОБАЛИСТКИЯ ЗАПАД ИЗ...АТЕН.НО НИЩО ПУТИН Е ВИНОВЕН,ЧЕ ЗАПАДА САНКЦИОНИРА ЕВТИНАТА СИ ЕНЕРГИЯ.ДА ВИ СМАЧКАТ И РАЗПАДНАТ ЕС СОРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ!!!

21

Анонимен

преди 4 месеца

Новата опорка е че само руснаците можели да построят евтини атомни електроцентрали. Така пишеха и за Газпром и за Руския петрол. И слънцето и въздуха беше руски. Да се посмеем на жалбите на рубладжиите.

20

Анонимен

преди 4 месеца

Французите построиха един блок от 1600 мв в Финландия за 30 години . От 90 те го строяха и миналата година го пуснаха . Постояно спира и пак го пускат а е безумно скъп . Като разбраха че не могат да правят реактор от 1600 мв французите отишли при Ергдоган и му предложили 4 реактора от по 1000 мв .Ердоган ги питал А кой ще плаща ? И те - Ами ти.И ква е цената ? - Ами 48 милиарда долара :))) Ердоган ги изгонил.Ако някой верва че в България ще се построи АЕЦ е като да верчва в светлото евробъдеще.

19

само факти

преди 4 месеца

най много вятър има на моеското равнище и на над 1500 метра бсп пак ще загуби изборите путин е крадлив *** костя копейкин е ром итн няма да влязат в парламента от журналист нищо нестава и Украйна ще победи във войната

18

Анонимен

преди 4 месеца

трябват и ядрени и вятърни мощности това което ОПРЕДЕЛЕНО нени трабва е руски крадци

17

АбдокодирХоджибобоев

преди 4 месеца

Нямат енергийна или икономическа ефективност. Грубо казано, за да разчиташ на 1 кВт за консумация, трябва да изградиш /инсталираш/ 4 кВт вентилаторна мощност. Съпоставете цената на един вентилатор, цената на неговата поддръжка и срока му на експлоатация. Знаете ли какъв е неговият срок на годност? Знаете ли как се поддържа вентилатора - какви алпинистки способности трябва да имате, за да се качите горе? Да се намирате вътре в тази виеща и люлееща се тръба при силен вятър?

16

Анонимен

преди 4 месеца

в морето е равно и там вятър си има Физика

15

Анонимен

преди 4 месеца

Е как ще имат Британия произвежда 45 процента от ел.енергията с помощта на вятърни генератори и слънчеви централи ама ние ще горим въглища по хубаво нали?

14

Анонимен

преди 4 месеца

Ядрената енергетика приключи . Никой не вярва че ще построят американска централа . Всички знаят че няма кой да даде парите . Ше я строят 20 години и ще трябва да се плащат 20 години лихви върху 30 милиарда долара . Това не е възможно а и България след 30 години няма да я има като държава . Така че това беше с ядрената енергия . От сега на татък скъп ток ,деиндусриализация , намаляване на населението и задлъжняване до самия край .

13

Анонимен

преди 4 месеца

този експерт е заввършил в ленинград предполагам

12

Анонимен

преди 4 месеца

иска си кюмюра тоя и да се моли на путичо, а сега внасяме вятърна и слънчева енергия от Гърция и Турция

11

Анонимен

преди 4 месеца

Тоя червен другар вятъра здраво го брулил и затуй ги говори тези нелепици!

10

Гражданин

преди 4 месеца

Пълни глупости, предвид простия факт, че разрешение за строеж чакат веи-мощности за три атомни енергоблока!

9

сУмалиец

преди 4 месеца

"И ако гръмне някоя АЕЦ" това да не е бойлера у вас с предпазител от коларски гвоздей ве, урко? като караш таратайка на газ да не е по-малко притеснително? и срещу маските си писал тука, и срещу клетките на мобилни оператори. във Франция в езерата с вода за охлаждане на АЕЦ можеше да се плува свободно, докато не вкараха доп. мерки за сигурност заради разни радикализирани - и те са започнали като вас.

8

Анонимен

преди 4 месеца

Брадчед, нал изтърваааме питомото бе сега дивото ли ще гоним както винаги ?

7

Анонимен

преди 4 месеца

Аз па викам, че секо населено место требе да си има електроцентрала. Ветър, слънце, вода, изкопаеми горива и атом. Кой каквото има и каквото може.

6

Експерт

преди 4 месеца

Проблемът на експертите в България, че никой не проверява тяхната експертност. Някой е завършил нещо и изведнъж става експерт.

5

От Япония

преди 4 месеца

И ако гръмне някоя АЕЦ този първи ще се скрие. Откъде се намират такива ,,спецове" ?