52

Златото на Мони

преди 4 месеца

Когато семейството на кобурготите напуска България изнася няколко вагона ценности. Но един от вагоните въобще не се присъединява към царския влак. Не открит до ден днешен.

51

СМЕХ....

преди 4 месеца

АБЕ, ПИШИ ПРИКЛЮЧЕНСКИ РОМАНИ----МНОГО ПАРИ ШЕ ТРЪШНЕШ Е ДЖОБ И НЯМА ДА ТИ СЕ НАЛАГА ДА ДИРИШ ЗЛАТО....ХАХАХАААА

50

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 52 Ама прочети какво са писали хората по-долу. И не ходи по пещери, за които се говори, че там има скрити съкровища, защото е почти сигурно, че няма да излезеш обратно.

49

Анонимен

преди 4 месеца

До СМЕХ.... /60/ И познанията ти по история никакви ги няма. Крепостник, служил в армията, след изтичането на срока на службата е получавал свобода и всички бонуси, полагащи се на свободен гражданин, участвал във войни като военнослужещ. Няма да те уча тук на неща, които няма как да знаеш, ако не четеш. Да отричаш факти само защото не си осведомен, това наистина е кръчмарски манталитет. Ха наздраве и не си блъскай главицата с проблеми, които не са за теб.

48

Анонимен

преди 4 месеца

Ама, като се вижда златото от спътници, що не го вадят ??? ПОСТАНОВЛЕНИЕ ЛИ ЧАКАТ!!??....

47

1

преди 4 месеца

"Златната кошута" на Дрейк е била 100 т. и за 2г той се връща в Англия с над 30 тона злато, сребро и камъни, подправки и др., всичко от пиратски грабежи. Даже е бил принуден да изхвърли в морето 20т сребро свръх товар. Представете си ако е искал да скрие тоя огромен товар някъде, да копае тунели, да строи капани, да мъкне сандъци по кози пътеки...а повечето истории са точно такива. Не знам на Оук братята откриха ли нещо. Ако не е лъжа, може и да е истина.Например граф Монте Кристо и Синбадморяка

46

До СМЕХ ... /58/

преди 4 месеца

Прочети някои книги. Има и институти - по история и по археология и, представи си, там освен хрантутниците има и по някой добър специалист. Ако отидеш и поискаш консултация, няма да те върнат. Поне ще ти кажат някои интересни факти. Но като прочетеш поне книгите на авторите, посочени по-долу, прояви здрав разум и не тръгвай самодейно да търсиш богатства. Много иманяри станаха курбан на златната треска. Намери ли начин да преодолее "капаните", държавата ще извади златото преди теб.

45

СМЕХ....

преди 4 месеца

Ама, много "на ангро" лъжеш , БЕ мой човек---ще излезе че "крепостниците" в руската войска тогава, са получавали " пенсии" от войните....ХАХАХАААА....

44

До СМЕХ ... /52/

преди 4 месеца

Ти си отговори на този въпрос, след като си толкова умен.Помниш ли онзи професор-историк, вече е покойник, който в най-гладните години, по телевизията официално запита защо не се вземат марки да бъде извадено златото на конкретен римски легион, за да се спасим от мизерията?Не забравяй, че отдавна вече има спътниково разузнаване и няма как да остане незабелязано хранилище с размери 100 Х 4 Х 1.20 м, натъпкано със златни монети.Древните наистина са умеели да правят "капани" край непристъпни места

43

АБЕ....

преди 4 месеца

По времето на тоя хайдутин, имало ли е вече " ПЕНСИОННА СИСТЕМА", БЕ.....ХАХАХА

42

СМЕХ....

преди 4 месеца

...НЕ ни разтегайте локуми, ами ПОКАЖЕТЕ ФАКТИТЕ И ДОКУМЕНТИТЕ!!!!АЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ. ЛЪЖИ И ПРОСТОТИИ В ТАЯ ДЪРЖАВА!!!!!!

41

Анонимен

преди 4 месеца

До Тука, май... - Посочват ти се автори, но ти май не обичаш да четеш. Говорим и за реални документи. Две са версиите за съкровищата на този човек. Възможно е да има укрито през 14-и век злато на фамилията, от която той произхожда. Но е възможно също така да е попаднал на едно от укритията, в които е съхранявано златото за заплатите на римските легиони, разположени на Балканския полуостров преди повече от 2000 години.

40

Продължението

преди 4 месеца

..., а също и да изплаща пенсиите на вдовиците и сираците на всички руски воини, които биха загинали в тази война. От това следва изводът, че наистина е разполагал с внушителни съкровища. Съществува и карта на едно от местата, където е скрито негово съкровище и Държавна сигурност през 70-те години на 20-и век го търси, но не е обявено официално какви са били резултатите. Проблемът е в знаците, отбелязани на тази карта, те не са били разшифровани тогава, през 70-те години.

39

Тука, май...

преди 4 месеца

....няколко селски търикати , с небивалици и кръчмарски приказки, се опитват да заработи малко мизерни парици от глу. паци и наивници!!!!...АМАН ОТ СЕЛСКИ ХИТРЕЦИ...ХАХАХА

38

Анонимен

преди 4 месеца

Васил Гинев, Христо Красин, Ирена Григорова - това са автори, събрали не само легенди, но и документи, свързани с живота на Вълчан войвода. И други автори са писали по темата. Все пак Вълчан е живял не чак толкова отдавна, било е в края на 18-и - началото на 19-и век и прословутото му пратеничество до руския император е след войната от 1829 г. Показателен е фактът, че той е предложил да поеме ФИНАНСИРАНЕТО НА ЦЯЛАТА ЕВЕНТУАЛНА ВОЙНА за освобождението на България, а също и ...

37

Анонимен

преди 4 месеца

Варненската златна хазна е изсипана в някаква естествена вертикална пещера на брега до морето и засипана със камъни . За да спасят при нападението на кръстоносците .

36

СМЕХ....

преди 4 месеца

КАТО СА " ИЗВЕСТНИ" ТИЯ СЪКРОВИЩА, ЗАЩО ОЩЕ СТОЯТ СКРИТИ....ИЛИ ЧАКАТ " ПОСТАНОВЛЕНИЕ ОТ ЦК/ БКП И КГБ" ДА БЪДАТ ИЗВАДЕНИ...ХАХАХА.....

35

Пишете щуротии

преди 4 месеца

Известни са места, където наистина има скрити солидно количества злато, но не е възможно да се достигне до него заради клопките, направени в древността с цел да го предпазят от крадци. Напр., не знаеш върху кой камък да стъпиш, за да не пропаднеш във водна или пясъчна бездна. затова, не предприемайте неразумни рискове дори и да научите за някое от тези места. Относно Вълчан - той е доказан потомък на бълг.аристократична фамилия от Второто ни царство. Възможно е съкровищетому да е наследствено.

34

Партизанин

преди 4 месеца

Будали . Злато крадяли. Ние едно време крадяхме кашкавал . И нищо не сме заравяли .

33

Описание на пещерата

преди 4 месеца

в която се предполага, че се намира съкровището на Вълчан войвода е направено от интелигентен човек, влизал там през 30-те години на 20-и век. Той е стигнал само донякъде, защото придвижването било много трудно и не е само по хоризонтал. Друг е въпросът, дали съкровището е на Вълчан или е там от древни времена, а той го е намерил. Онзи, който е влязъл донякъде е попаднал на християнски храм в зала на пещерата, която обаче наподобявала египетски храм, вероятно по-късно преобразуван в християнски.