224

123

преди 4 месеца

До Боби. Русия не изнася храни,а суровини.Има огромна разлика.Храна е мешаната скара,хляб,какавал,печено пиле и т.н. Русия изнася само зърно, което е суровина. Русия почти нищо не произвежда, а добива(пак огромна разлика).Не че очаквам да го разбереш, щото си дървен философ,но най мизерната печелба в един продукт отива при този който доставя суровините. Премерно един ТВ тежи 10 кила (суровини), а струва 1 000 лева.Тоя който е добил 10те кила сировини печели 1-2 лева от 200лв печалба от телевизор

223

Просто е!

преди 4 месеца

Украина ли нападна Русия или обратното?!Ако Лавров иска мир,Путин да изтегли руската армия от Украина.

222

Мразя промити мозъци

преди 4 месеца

До БобиОблъчен си ти, с руска пропаганда другарю.За да ти се смеят хората, наборите и другарите, ще ти кажа само че не си уцелил газа...Мислиш си или за криптон флуориден лазер (технология на има няма 40 години - демек свръхмодерна за Рассия) или аргон флуориден лазер (технология на има няма 15 години - демек *** я нямат). А най най е EUV литографията... Та историята ти е като вица - не било компютри, а компоти... Криптон се прави от Украйна, Китай и Германия. Аргон основно от Германия.

221

Швейк

преди 4 месеца

Младите няма как да знаят, че по времето на бай-тошизма се носеха слухове, че Съветския съюз вече имал летящи чинии, антигравитация, силови полета и прочее абсолютни глупости, при начало на ТСВ целия соцлагер щял да се увие в силов балон, така че да не могат да го достигнат капиталистическите ракети и.т.н.Десетилетия преди това през ВСВ се е говорело за новите супероръжия на Третия Райх-непробиваеми самолети, 1000-тонни танкове,германска машина на времето и още какво ли не.Сега пък руската ракета "Буревестник" със собствен ядрен двигател можела да лети години във въздуха. И винаги има страшно

220

Анонимен

преди 4 месеца

Товарищ Лавров, че от това което искаш по-лесно няма. Обирате си руския башибозук от Украйна и на мига приключва използването на Украйна срещу Русия. То според руската изкривена логика Хитлер е нападнал половин Европа защото англосаксонците са я използвали срещу Германия.

219

Анонимен

преди 4 месеца

До от ЮАР Е аз такова не що в България не виждам с цените на газа пък ти явно през някой розов прозорец гледаш

218

Боби

преди 4 месеца

До от ЮАР Неон се произвеждаше 2020 - 20%, Украйна 25% РФ, 50% Китай и още 5% други. Сещаш се че сега Украйна не произвежда нищо. А Вакумно термичните технологии са изключително скъпи ясно защо. Завода за подобно нещо е клиент на атомна енергостанция - Електричество се хаби в безумно количество

217

скоро..

преди 4 месеца

скоро тия руски некадърници ще молят за хуманитарна помощ под формата на храни , лекарства и дрехи. ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ.

216

Боби

преди 4 месеца

До от ЮАР Лазерът с който се облъчва литографията е на основата на ГАЗ Неон. За да имаш производственпроцес под 900нм примерно ти трябва Лазер с определена честота(дължина на вълната) е това е Газов Лазер Неон. На всичкото отгоре той трябва да е чист 99.9999% няма да се учудя ако за по-новите технологии са добавили една или 2 девятки в изискванията. Скъпо производство В РФ се взима Стоманена заготовка(О ДА) която се подлага на Вакумно термична обработка и се получават резулати от идея и половин!

215

от ЮАР

преди 4 месеца

До БобиА бе Боби, цените на газа сега са доста под нивото отпреди войната. Западът много добре знае как да нареди нещата. При това, се очакваше, че са нужни 4 години за да се компенсира вноса от Русия. Е, направиха го за по-малко от две. Газ, петрол и суровини има в изобилие в цял свят. Проблемът е не да произведеш. Проблемът днес е да продадеш. И след изхвърлянето на Русия от Европа, Невидимата Ръка на Пазара направи така, че газът е по-евтин от Руския и сега пак спада посред зима!

214

Паню Баирски

преди 4 месеца

Този мухлясал комунистически дъртак няма право на мнение-руските въшкарници ще бъдат поставни на колене!

213

от ЮАР

преди 4 месеца

До АнонименПротестите в Германия не засягат блатните вати и нямат нищо общо с тях. Това са вътрешни работи на Европа. Гледайте си Русийката, че там вече милиони мръзнат и блоковете са им ледени пещери. А и нещо с яицата има проблеми. Та, като си решите проблемите с яицата и с опашките за бензин в Москва, тогава коментирайте стачки в Европа.

212

Боби

преди 4 месеца

До Анонимен 225 БАСФ нали затвори химическите си производства зависещи от ГАЗ в Германия? Кажи ми в момента в Европа кой произвежда селскостопански Торове, Великобритания още 2021 сложиха кепенците. Германия? Няма не се произвежда защото основния компонент е Метан. А при тези цени производството е НЕРЕНТАБИЛНО. Белорус и РФ си произвеждат и продават Газът при тях е евтин...

211

от ЮАР

преди 4 месеца

До БобиА бе Боби, с тоя Неон къртите мивки. Който ви го е подал от Руската пропаганда, нещо е малко безхаберен. Имам общо 11 години в чисти стаи в производство на микрочипове - 5 години в Бг и 6 в ЮАР. Никъде в целия процес не участва Неон (в малки количества в някои видове оборудване може, но не в процеса). А познавам добре всички процеси - фотолитография, дифузия, оксидация, плазмено ецване, йон имплант. и пр. Та, поне тоя неон не споменавайте, понеже е смешно. Ама какво разбират в Русийката?

210

Боби

преди 4 месеца

До Анонимен 220 Територия която да се превзме за 20 мин??? Отваряме Картата и поставяме едно паралелелпипедче което да обхване целия калининградски район. 100*200км (за сведение ЮКорея се хваща в зона 400*400км колко години колко милиона водеха война там)(Израел е 400*76км с доста голяма натяжка на Юг)

209

Анонимен

преди 4 месеца

До 225 Е ти къде видя зима и що в Германия има протести на фермерите

208

Анонимен

преди 4 месеца

До 224 Е гледали сме го пък съда друго реши по иска на Полша

207

Анонимен

преди 4 месеца

Магаретата се побъркак от комплекси

206

Анонимен

преди 4 месеца

До 225 Изказа се урколижкия тролей

205

Анонимен

преди 4 месеца

Лавров по добре да чете статията за конете във Виена и да си накове пластмасови подкови. Не е редно да се цепи от родата.