78

Анонимен

преди 5 месеца

Един от положителните ефекти на вдигането на минималната заплата е, че за дебеловратите бизнесмени демократи човешкия труд ще поскъпне и те ще бъдат принудени да използват по-съвременни технологии на работа вместо ниско производителния ръчен труд. Образно казано дебеловратия демократ ще замени 40 човека копаещи с лопатите с един багер

77

Анонимен

преди 5 месеца

2000лв я направете кой ви се хване да работи за 1000 евро като хората бягат навън.Пари само за майки с деца с Граждански брак и за млади хора трябва да давате.360 000 сбръчкосани получавате над 2000лв пенсия.69 000 от вас-таван.Какво искате хора да ви работят на МРЗ да ви вадят пенсиите на вас лошия нечовешки материал Трябва да ви намалят и орежат пенсиите на 499лв

76

Бизнесмен

преди 5 месеца

40% от перонала го пращам на борса от 1-ви дректно съкращения на раб.места увеличавам цените 40%. Държавата да ви храни 1 година.Останалите минават на 12 часов работен ден и 200лв купони. купувам и нови машини още 9 бр. отиват на борса до 6м Продължавате административно да увеличавате скоро ще си бършете допетата с хартиената заплата с която няма да може хляб с тезе 933лв да купите.

75

Анонимен

преди 5 месеца

Е добре вдигат заплатите ами майчинството??На всичко вдигнаха цените, включително бебешките неща , но пък майчинството си остава същото. После защо младите не искат деца. Как да имат като държавата не се грижи нито за майките с бебета нито за пенсионерите??!!

74

ivan

преди 5 месеца

Заглавието е некоректно. ....а пенсиите от 01.07 стават 580лв, така е правилно!

73

Плочкъджия

преди 5 месеца

Мишоции за 15 днин над 6 бона чистобез данък как е Ама имам занаят ,а не като вас да лежа вкъщи и да пърдъ по канцелариите мишки такива . Данъците са за вас плащайте не се обаждайте. Скоро минимална 2000лв от първи дигам 35%надника за ва мишоци.

72

Пенсионер

преди 5 месеца

Браво на това управление. България се развива положително дано накарат всички държавни хрантутници сами да си плащат всички данъци и осигуровки.

71

КРИБ

преди 5 месеца

Пенсионната мрша пк зеее доказателсто е посмъртно 1ст не трябва да се дава на тези нагли и неблагодарни и разкапани животни

70

???

преди 5 месеца

Не е ясно защо втора поредна година ще вдигат минималната пенсия със същия процент, както останалите пенсии. Минималната пенсия я вдигнаха с над 30% преди две години, без да вдигат с 30% останалите пенсии. Би трябвало минималната пенсия да е колкото се пада на човек осигурявал се на минималната заплата и работил изисквания за пенсиониране брой години.

69

Анонимен

преди 5 месеца

Който цял живот е работил в обществения сектор, трябва да взима двойна пенсия, като компенсация за ниското заплащане и претоварването с работа. В частния сектор се работи много по-малко при същата работа. Най-много в обществения сектор са учителите и медиците.

68

който,

преди 5 месеца

цял живот не работил ,не внесъл и 1 лв в държавата ще получава пенсия по-малка с малко от моята-стига сте ги гледали тия хрантутници -ДА СА РАБОТИЛИ А НЕ ДА СА ЛЕЖАЛИ И МЛАЧИЛИ КЛЮКИ-ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА

67

Анонимен

преди 5 месеца

Няма ли да спрат да прецакват държавните служители с намалените им заплати, защото държавата им била поела на 100% осигуровките преди двайсетина години, вместо сегашните 60% като при останалите? Когато им намалиха заплатите работодателя плащаше 80% от осигуровките и прецакване то беше по-малко.

66

Анонимен

преди 5 месеца

Заплатата на депутатите се определя от средната заплата в обществения сектор, а не от минималната заплата.

65

Авс

преди 5 месеца

Знаете защо вдигат само минималната заплата и най високата заплата депутететата. Защото всяко вдигане на минималната се вдига и тяхната заплата понеже бяха приели закон в народното събрание в началото на демокрацията разбирай анархията че депутететата получават шест минимални заплати. И защо вдигат най високата пенсия. Защото така заблуждават баламурниците. Кирчо, КОКОРЧО, Тиквата,ШИШИ и мазният *** от ДБ Христов ядат по седем кюфтета а народа яде по едно кюфте , средното е общо четири кюфтета

64

Бизнесмен

преди 5 месеца

От 1 януари вдигам всички стоки и услуги с 25%

63

Пенсионер

преди 5 месеца

Актуализацията на пенсията трябва да се прави началото на календарната година, а не по средата през месец юли.

62

Анонимен

преди 5 месеца

А държавните хрантутници ще си плащат ли сами осигуровките или пак ние.

61

Анонимен

преди 5 месеца

Вдигат и данъците.Вдигат и цените.Взимат кредити в милиарди като половината от тези пари няма да стъпят в България,но ще плащаме заемите.

60

Анонимен

преди 5 месеца

Как цените растат всеки ден, а преизчисляване на пенсиите ще го направят на 01.07.24, поне тогава да дадат за компенсация накуп за 6 месеца назад януари -юни преизчислението. Това на който е издеянил дотогава

59

Обективен

преди 5 месеца

Максималният осигурителен доход трябва да е колкото 10 минимални заплати, т.е. 9330 лева, е а не 3750 лева, което е 4 минимални заплати.