100

Анонимен

преди 6 месеца

Ние, със старите пенсии за изхвърляне ли сме? С какво право ни ощетяват? Трябва ли да се оплачем на международния съд за тази неправда?

99

Анонимен

преди 6 месеца

До Реалист - Така е, познати пенсионери го отчитат по парите, които са им оставали преди в края на месеца и сега.

98

Анонимен

преди 6 месеца

До Не - Най-вероятно са тези със старите пенсии, т.е. пенсионирали се отдавна. По-долу писахме за такива, има ги, да, и не заслужават хората да мизерстват, след като сега колегите им се пенсионират с по-високи пенсии. Такава ни е пенсионната система, за съжаление. Иначе, все за рИформи говорят.

97

Реалист

преди 6 месеца

Този "скок" на пенсиите е илюзия. Номинално има увеличение, но реално има намаление на пенсиите заради инфлацията.

96

Вуте от Чинчилово

преди 6 месеца

Че, да питам и аз нещо.Не може ли вместо да се увеличават пенсийките с 11% , да се намалят цените и данъците пет- шест пъти ?А ?

95

Не

преди 6 месеца

До ПрофесионалистПознавам много хора включително лекари и инжинери с над 30 годишен стаж с почти минимална пенсия

94

Професионалист

преди 6 месеца

Тези,с ниски пенсии са хора,които не са работили и само имат претенции, но...без основание. Който си е плащъл почтено данъците и се е осигурявал на светло получава висока пенсия и заслужава да я получава.Весели празници на всички българи!

93

До "Работещ&quo

преди 6 месеца

До "Работещ"На 70г съм, с 52г стаж (имам и 1-ва категория) Предлагам ти хипотетично, да се сменим... Давам ти моите години и пенсията ми от 1200лв и искам единствено твоите години. Не ти искам заплатата. Аз, със своето образование и уменея, ще успея да се реализирам и да си докарам добра заплата. Само младите години ми дай! Искаш ли?!

92

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен 100 - И къде е разликата от оплювания предишен строй?

91

Анонимен

преди 6 месеца

В САЩ какво стана, когато фалира един голям пенсионен фонд и милиони пенсионери останаха без пенсии?

90

Анонимен

преди 6 месеца

На пенсия се излиза на 65 години . 52 % от мъжете не доживяват възраста освен това ако си още жив трябва да има 40 години стаж което за частния сектор не е възможно . Пенсии ще има за евроатлантическата номенклатура и по малки за чиновниците .Кой взема големите пенсии ?Ами например Надето Михайлова лежала цял живот на държавна ясла за дето наряза ракетите ни .Други кито ще вземат големи пенсии са другите евроатлантици - Пеевски,боко тиквата,евродупитатите .Това е схема за източване чрез членство

89

Анонимен

преди 6 месеца

Тези милиони и шестстотин хиляди пенсионери с пенсии под 1000 лева са с ниски пенсии по две причини. Първата е, ако са укривали доходи и са се осигурявали на минимума. Втората причина е в годината на пенсиониране. При равни други условия пенсиониралия се през последните 5 години получават значително по-висока пенсия от пенсиониралите се преди 15 или повече години.

88

Анонимен

преди 6 месеца

От декември 2021 има няколко промени в размера на пенсиите. Първо увеличиха пенсиите, после през юли 2023 пак ги увеличиха. През октомври 2022 ги намалиха, но оставиха за получаване предишния по-висок размер. През юли 2023 повишението беше на база намалените през октомври 2022 година пенсии, т.е. за много хора повишението не беше 12%, а доста по-малко.

87

Анонимен

преди 6 месеца

Най-зле са тези със старите пенсии, нищо че са образовани хора. Просто пенсиите им не се приравняват към пенсиите на същите, които са се пенсионирали в сегашно време. Имам предвид учители, аптекари, лекари и други има.

86

Анонимен

преди 6 месеца

Само 438040 пенсионери са с пенсия над 1000 лева, а 1 милион и 600 хиляди пенсионери са с пенсии под 1000 лева от които 522125 получават до 523,04 лева.

85

тъй уа

преди 6 месеца

То си личи по посетителите и цените в хипермаркетите.

84

Дъртведър

преди 6 месеца

С този рязък СКОК ще забогатеят пенсионерите, които вземат малко над 1000 лв . И ще се чудят какво да си правят парите. Съвет :Откривате си сметка в швейцарска банка и *** 7 мо число хващате самолета за швейцария за да внесете излишъците от пари. Ще вземете добра лихва , но няма да стигне за завръщане, затова ...пеша.

83

Анонимен

преди 6 месеца

До Работещ - Не си прав, по-изгодно е здрав (и млад) работещ, макар и не с искащата ти се заплата, отколкото стар, болен и немощен човек, с пенсия, която не му стига, но на теб ти се струва добра.

82

Анонимен

преди 6 месеца

85 е ирония към хотелиера, не се впечатлявайте толкова. Всички имат пенсионери около тях, виждали са колко "охолно" живеят.

81

Голяма част

преди 6 месеца

от българските пенсионери оцеляват благодарение на финансова помощ от децата си живеещи в чужбина, както и на купените си и изплатени по по-добри времена коптори! Ако го нямаше особено второто, досега още 2 милиона щяха да са освободили територията! Разрухата все още е по-леко забележима благодарение на социалистическите панелки! Затова и те са трън в очите на унищожителите на света. В България много по-трудно ще направят населението бездомно.