73

Край далечен бряг

преди 6 месеца

Воюват край далечен бряг незнайни и богоизбрани и всеки търси своя враг и всеки носи свойте рани. .................................................................................................................... https://otkrovenia/bg/stihove/kraj-dalechen-bryag

72

Анонимен

преди 6 месеца

Само трима?

71

Анонимен

преди 6 месеца

много грешки станаха нещо, болници цивилни заложници

70

Анонимен

преди 6 месеца

"християните от хиляди остават 800" - Първо, християните под арабско управление се умножават. Християни има даже и в Газа. Преди няколко седмици Израел им бомбардира църквите. Прочети сам първо, после пиши глупости. Второ, християните намаляват откакто държавата се казва Израел.

69

Анонимен

преди 6 месеца

А не казват колко от заложниците им се издавиха, докато помпат морска вода в тунелите в Газа? Като напълнят тунелите може и да умрат някои джихадисти от Хамаз, но и всички израелски заложници ще се издавят. Това обаче не им пречи да помпат вода там и в същото време да ронят крокодилски сълзи за убитите от тях невинни жертви

68

Цел

преди 6 месеца

До 65/66: преди 47а област Палестина е под чуждо управление. Когато палестинците започват самостоятелно областно управление, християните от хиляди остават 800. И ще "подкрепят" Хамас, защото иначе главите им ще хвърчат.. за Ливан не се изказвай манипулативно. В Южен Ливан палестинците (които ливанците приютиха) извършиха държавен преврат и избиха християните. Тогава християните ги спасиха IDF и Израел ги прие.

67

Анонимен

преди 6 месеца

"Палестинци не е имало и до ден днешен няма в египетската история, наричат земята Израил" - Вече много доводи и доказателства в подкрепа на това, че Палестина и палестинци е имало бяха казани. А хората които твърдят, че не е имало, просто казват "Палестинци не е имало". Хайде след като твърдиш, че знаеш арабски (което естествено, че не е вярно. Също не си бил и в Египет и това личи) хайде кажи как арабите наричат Палестина. :)) Не можеш да кажеш, защото не знаеш, нали?

66

Анонимен

преди 6 месеца

В библията няма и дума за 'палестинци'. Няма и как, понеже те се появяват през 64' с решение на КГБ по искане на родения в Кайро, Африка египтянин Ясер Арафат. За сметка на това, в корана на 3 места ясно пише, че Алах даде земята на израелтяните и че там живеят евреи. Самият Мохамед, докато е завладявал еврейските градове в северна Саудитска Арабия, е обяснявал, че там трябва да останат само араби, понеже Бог е дал на евреите земите на север.

65

Моше Братоубийски

преди 6 месеца

По стара традиция евреите избиват евреи и после се правят на жертви! От 1000-та им жертви , 200 изгорени трупа, сред които и много деца , вече се оказа че са палестинци убити именно от тях! Не случайно трябваше да си намалят жертвите по този повод! Сега явно искат да наваксат малко и избиват от своите, че много неудобно стана за под 1000 евреи избиха към 100 хиляди палестинци , от които половината деца!

64

Анонимен

преди 6 месеца

"В библията, неграмотен ми османски талибанино, няма палестинци" - Първо, българин съм. И то очевидно много повече от теб и много по-грамотен от теб. Второ, имай уважение към Библията и както е прието сред грамотните и културни хора, я изписвай с главна буква. Питай някой поп да ти обясни. Трето, има палестинци в Библията и още как! :) Просто обаче не можеш да разбереш. А кои хора не могат? ;) И сам не можеш да се сетиш кои, нали? :)

63

Анонимен

преди 6 месеца

Понеже съм ходил на археологически стаж в Египет, дори и там, със сегашната им арабска история открито се знае, че древните египтяни са завладели земите на израелтяните и са ги завели в Египет като роби за 400 години. Палестинци не е имало и до ден днешен няма в египетската история, наричат земята Израил или Йехудия. Йехуд означава евреин на арабски.

62

Анонимен

преди 6 месеца

"Наясно съм с този еврейски израз. И въпреки това, християните прогресивно намаляват там, където има ислямско управление." - Преди 47-*** година защо не намаляваха? Ти наясно ли си Израел колко църкви разруши в последния месец в Газа? Никога ли не си чувал, че в Газа живеят и палестинци християни? Които също имат членове в Хамас и споделят каузата. Знаеш ли, че християните в Ливан са против Израел, защото евреите ги убиват?

61

Анонимен

преди 6 месеца

В библията, неграмотен ми османски талибанино, няма палестинци. Недей да говориш за неща, които не познаваш. Гледай си там овцете и си прелиствай с лоените пръсти корана, който не разбираш понеже е на арабски.

60

Цел

преди 6 месеца

До 57: Наясно съм с този еврейски израз. И въпреки това, християните прогресивно намаляват там, където има ислямско управление. Което ме подсеща за Шотландия. Министър-председателят им е мюсюлманин и привърженик на Хамас. Същият, който каза, че в Шотландия има твърде много бели. Може би там ще отидат лидерите на Хамас и ще му помогнат да се отърве от белите..или Финландия- една мюсюлманка също се оплака от "белия проблем" в тази прекрасна държава.

59

Анонимен

преди 6 месеца

"Не е така , тук говорим за племето ИЗРАЕЛТЯНИ а те са живели по тези земи преди новата ера !" - Не си ли ходил на училище? Палестина е създадена 1300 години преди първото еврейско царство. Евреите за пръв път от траките разбират, че може да съществува нещо наречено "държава". Преди това не са имали държава. Еврите са ОТИШЛИ в Палестина, а не са били местни там.

58

Анонимен

преди 6 месеца

По време на османската империя няма Палестина! Нарича се Южна Сирия. Преди това също няма Палестина при арабите, а е египетски вилает. Още по-преди, при кръстоносците и византийците, се нарича Левант. А при евреите е Юдея и Самария, от името на населението там - юдеи и самаряни. Ако се опитвате да свържете днешните араби в Палестина пък с филистимците отпреди 3500 години, тогава районът се е казвал Канаан.

57

Цел

преди 6 месеца

До 52: Именно.. колония, провинция, област. Но не и ДЪРЖАВА. Присвояват си едно име и мислят, че целият свят ще признае измислената им история. Все едно да дискутираш с маке..

56

Елементарно Уотсън

преди 6 месеца

Както Путин използва заложници цивилни за жив щит в окупиранитве области в Украйна, така и неговите протежета от Хамас го правят по негов пример.

55

Анонимен

преди 6 месеца

"Запознати ли сте с мюсюлманския израз" - Не съм запознат, защото няма такъв израз. А ти запознат ли си със свещените писания на евреите, че "ако неевреин убие евреин, това е грях, но ако евреин убие неевреин, това не е грях".

54

Анонимен

преди 6 месеца

За русофилите живота на земята се е появил след края на османската империя а раждането на Ленин за тях е свещенна дата хахахахаха :)))))