89

Анонимен

преди 5 месеца

Прав си 108 ми.

88

До Петимата от РМС

преди 5 месеца

До /109/ Пише се РМС, а не РЕМС. Всички знаем, че преди 9-и септ. са се случвали и нередни неща. Но не преувеличавай цифрите. Отиди питай учените-историци, все пак не всички в научните среди са връзкари-некадърници и слагачи. Ще ти кажат, че според архивните данни, от времето на Д.Благоев до 1944 г. в България е имало всичко на всичко около 3 000 (три хиляди) комунисти, част от които не са доживели времето на ВСВ. Затова първоначално е било решено ние да сме в английската зона, а Гърция да е...

87

Тенев

преди 5 месеца

Айде спрете се с глупостите бе!

86

Анонимен

преди 5 месеца

тва звучи като на боци историята дето дедо му бил репресиран от комунистите.... :D :D :D

85

Анонимен

преди 5 месеца

До Анонимен 102 Не просто "нарязват" паметника, а го разглобяват на същите части, от които е бил сглобен. Има разлика. Ще го реставрират и ще го сглобят отново, за да стои в Музея на социалистическото изкуство. Ако наистина там няма място, ще намерят къде другаде да го сложат и който иска, да поднася цветя. Мисля, че това е най-разумното решение.

84

14/88

преди 5 месеца

Ние скоро ще се завърем и ще разберете в кого е силата, ще бъдем по-силни от всякога. Ще покажем коя раса е силната, света ще бъде в краката ни.

83

Анонимен

преди 5 месеца

Прошка за флексаджиите няма да има.

82

Ай стига!

преди 5 месеца

До Анонимен, Стига лъжи, руснаците бързо са имали най-добрите възможни оръжия в света през ВСВ, танковете им Т34 са били в пъти по-добри от немските, имали са реактивни ракети, за които немците, са можели само да сънуват, но понеже руснаците не са вярвали до последно, че немците ще ги нападнат, са били изненадани и немците са бомбандирали техниката и самолетите им още в първите дни на войната и остават без достатъчно въоръжение и хора., на самите немци, техниката им се е разпадала по пътищата, преди да завладеят Чехословакия.

81

NEKERMAHN VON SS

преди 5 месеца

111 За съжаление лъжеш България щеше да бъде едно по чисто и хубаво място без 50 000 комунисто болшевишки юрода

80

петимата от РЕМС

преди 5 месеца

Моят дядо е бил пребит до смърт от фашистите през 1943г.в България заради левите си убеждения и пропганда.От раните си умира.Преди 9.09.1944г.са избити над 50 000 комунисти,по села и градове.

79

Анонимен

преди 5 месеца

"тогава загубиха и земите си в Кипър" - Никакви земи не са губили гърците. Поне не тези от държавата наречена Гърция! Крит е взет след преврат, иначе критяните са искали да си бъдат отделна държава. Виждат, че номерът минава и след военен преврат пробват да направят същото и в Кипър. Започват да кoлят турците без причина и изведнъж идва турската армия да ги опази от по-голям геноцид. Та общо взето и Кипър са искали да си бъдат отделна държава.

78

Анонимен

преди 5 месеца

До Любо Къдравия 97 - Пишеш глynocтu. Никой дори и не мисли да пипне паметниците, издигнати в чест на Освобождението. Руснаците може да са се договорили тогава с Австроунгария, може много неща в мирния договор да не са били изгодни за българите, но ние тачим паметта на обикновените воини, загинали с мисълта, че освобождават братски народ. Това е нещо съвсем друго и няма нищо общо с външнополитическите ходове на тогавашната руска върхушка.

77

Су35

преди 5 месеца

Вчера се прибрах от Москва.Взели са ни мерника.Румънци,и поляци също са в черния списък на Путин.

76

Анонимен

преди 5 месеца

Каква драма другарки и другаре от Изхождане...

75

Любо Къдравия

преди 5 месеца

Ще има възмездие.Виновниците ще си понест одговорноста.Историята се повтаря.Чакаме и паметник на Шипка да бутнат и на негово място ПП да издигнат паметник на Сюлейман Паша.

74

Анонимен

преди 5 месеца

В село Черна гора, община Братя Даскалови, област Стара Загора, на 20 февруари тържествено беше честван 100 - годишния юбилей на Никола Йорданов Стоянов ветеран от Втората световна война. Със своите другари от Българската армия той дава безценен принос за победата над Хитлеро-фашизма. След войната активно се включва и във възстановяването на отечеството.Цено Спасов е пример за достоен живот -на прага на своето столетие, пише инж. Павлинка Николова. Той е сред малцината, които са родени в последния ден на февруари 29 на 1924 високосна година! През 2023 г. той навърши достолепните 99 год

73

14/88

преди 5 месеца

88 Чакай вуйче вие комунистите сте предателите на България!Прав си че никой предател не е завършил добре!То се вижда!

72

Анонимен

преди 5 месеца

Не се чудете ,живеем в държавата на Поп Кръстьовците.В днешно време те са много.

71

тя

преди 5 месеца

Пак простотии !

70

Коко

преди 5 месеца

Рашисти виете от гняв. Нищо не можете да направите. Така е вил от гняв и бола и дядо ми в подземията на Московска 5. Има възмездие някакво, жалко, че дядо не го дочака.