35

Сашо

преди 10 месеца

Те "спасителите" на София и компания много си падат по такива арт инсталации, пространства , намеси, градски среди и все "полезни" и "нужни" неща. Разбирам огромното ми желание да харчат пари за глупости, както се случва в западна Европа и в същото време да не носят никаква отговорност.Лошото е, че лъха на самодейност и липса на устойчивост.И незабравяйте - "изкуството" Ви е за хората, ако те не го разбират следователно не го искат - значи е ненужно!

34

Софиянци

преди 10 месеца

ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ И ОПРАВЕТЕ НАСТИЛКАТА. Измамници

33

Извода

преди 10 месеца

Шат, шат ***,Водно колело...Господи, спаси София от слабоумните спасители

32

Анонимен

преди 10 месеца

Вижте сега, на всеки нов екип се дават 90 дни за ориентиране в обстановката. То половината вече изтекоха в несправяне и недомислици, ама хайде да сме ларж и да отпуснем и другата половина. И на 91-вия ден - всички на Московска да викаме "Оставка"!

31

Анонимен

преди 10 месеца

50,000 обществена поръчка

30

Пффф, фотокът! :D

преди 10 месеца

А не може ли да се снимат хората без тая др1cня? Колко пари струва тоя "фотокът"?

29

Мишо

преди 10 месеца

А къде е Коледа, къде е българското, къде са традициите?

28

Анонимен

преди 10 месеца

Както винаги куп глупости в коментарите. Просто шепа печалбари за по няколко часа работа удариха по няколко хилядарки. Тайна е, защо "промяната" ще кани някакво НПО, при наличие на стотици дизайнерски ателиета, студия, факултети и катедри. Нечии дружки, и ако мине номерът - за това има данъкоплатци, да плащат за кефа на общинарите.

27

А сега следващия гаф

преди 10 месеца

А сега кажете кой измъдри прожекторите към храма? Навсякъде по света храмовете се осветяват отвътре и по фасадата за да засилят архитектурните детайли. Всеки е виждал катедралите в Германия и Франция нощем. Нали сте от промяната, спасители, интелигентни, толкова ли не сте виждали как се прави? Вие сте изтъпанили 12 ослепително силни прожектора, които правят храма всичко друго, но не и привлекателен. Това не в стадион, нито сцена на рок концерт? А вие..вие стесещате се.

26

Itso

преди 10 месеца

Селски неволи.

25

Казах

преди 10 месеца

Много обяснения за една глупост. Моля, не подценявайте хората, не пишете за позитивно отношение към поредните глурости. По-окаяна предпразнично столица едва ли има. Нищо да не бяхте правили , щеше да е много по- добре. Храмът е светлина , няма нужда от пояснения.

24

Анонимен

преди 10 месеца

Ако търсиш символока, прилипа на призма, свещенна геометри и гпрпие, като се споменава светлина ... Питайте в църквата всеки отец, да ви каже що е това.

23

Проба-грешка

преди 10 месеца

Ако не ви се чете вкратце: Бяхме поръчали нещо подобно, дойде това, и ние все пак го сложихме. Експериментирали, но били наясно, че може да не се хареса и готови да си го съберат. Идеята за фотокът е неприложима, защото размерите на арката не отговарят. Въобще, ако имаше и малко акъл, щяхте да се сетите първо да мерите, после да режете. А на всичкото отгоре, вие решихте да го цопнете там. Наистина спрете вече с експериментите. И да, искам да ви обезкуража, вас специално.

22

Радослав

преди 10 месеца

Първият софийски съветник който обясни тези арки защо отворът им е под формата на Купол на Скалата, светилище в Йерусалим ще получи тиквен медал! Явно слугите от ПП-ДБ бързат да се подмажат на сатрапа Дебелян Шебековски и да засвидетелстват слугинажа си към родината им Турция!

21

Анонимен

преди 10 месеца

Абе, а те кво ще правят "арката" сега? Ако не им трябва и ще я хвърлят, мога да я взема да си направя външната тоалетна на село. Все пак трябва да рециклираме, нали?

20

масонски арки !

преди 10 месеца

Тези арки са юдо-масонски символ ! Не е случайно, че са поставени пред християнски храм ! 25-ти декември не е християнски, а сатанински празник ! На 25-ти декември по времето на римската империя са празнували сатанинския празник "Сатурналии", посветен на "бог" Сатурн !!! Четете и ще се убедите ! Образът на "дядо Коледа", облечен в червени дрехи, копира образа на персонаж от масонски ритуал за посвещение на кандидат ! Христос не е роден на 25-ти декември, а през месец август !

19

Анонимен

преди 10 месеца

Отврaтително същество е българинът. Плюe по всичко различно от сивото си ежедневие, в което свикнал да гние. Панелката с окачения суджук на терасата...може би само това може да разбере, и сигурно само и това е виждал. Бедността е следствие на образованието и мирогледа. Не защитавам тази арка в никакъв случай. Но съм обиколил света и знам че хората се радват на всякакви шарении навсякъде по света, и са щастливи. Тук само злоба и омраза.

18

Мулето

преди 10 месеца

Да не ги съдим строго тези от Фондацията. Толкова могат момчетата...

17

Анонимен

преди 10 месеца

А нещо така случайно имена имат ли си тия от "Колективът"? Или ще се крият зад неопределеното "урбанисти, креативни директори, сценографи, както и от експерти от няколко различни звена на общината" и няма да излязат с имената си, защото ги е срам от творчеството им?

16

Анонимен

преди 10 месеца

"Куликтивъ" имат фацебук страница по картинката като кликнеш. Койт ги познае може да обясни как седят нещата и кое е чичевото и кое вуйчевото