148

Анонимен

преди 6 месеца

Не само НАТО и ние искаме. Всъшност не ни пука кой иска или не иска, важаното е, че НИЕ искаме. Понел?

147

Анонимен

преди 6 месеца

155 става става. Чети укропитек .По-рано през същата година Иловайски се среща с Каравелов и Ботев и ги призовава да спрат с критиките си срещу Русия, тъй като руското правителство планира война срещу Османската империя, която да освободи България.

146

УСМИВКИ ОТ СТАРИТЕ

преди 6 месеца

ЛЕНТИ - 1900ГОДИНА "КАТО КОМПЕНСАЦИЯ ЗА РУСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ГАРАНЦИЯ КАБИНЕТЪТ ОБЕЩАВА ДА НАЗНАЧИ РУСКИ СЪВЕТНИК - ЕКСПЕРТ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ В СОФИЯ И ДА РАЗПОРЕДИ ВНОСЪТ НА НЕФТ ДА СЕ ИЗВЪРШВА САМО ОТ РУСИЯ." - ЦИТАТ ОТ ИСТОРИЯ НА ВЪНШНИЯ ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ ИЗДАНИЕ НА БНБ. СВОБОДА,РАВЕНСТВО,БРАТСТВО, ЕДИННИ В МНОГООБРАЗИЕТО - ХА,ХА АМА ЧЕ ИЛЮЗИИ!...

145

Гладио

преди 6 месеца

Освен това резолюцията протестира енергично поемането от американски военен персонал в Командването на НАТО на правото да създават и управляват тайно разузнаване и мрежата в Европа, иска държавите членки да премахнат всички нелегални военни и паравоенни мрежи и да съставят пълен списък на организации, работещи в тази област, и в същото време да следят връзките им със съответните държавни служби за разузнаване и техните връзки с терористични групи за действие и/или други незаконни практики, ако има такива.

144

До 152

преди 6 месеца

Е,и? Става русофил ли? И пише статията -,, Русия, тази мнима защитница на славянството..." ? Я напиши в Гугъл да я прочетеш....ами той е ходил и във Виена, австриец ли е станал?

143

Анонимен

преди 6 месеца

Не били какви, укропитек? Взето е решение за организиране на въстание в най-кратък срок, за да се използва кризата в Османската империя в резултат на Херцеговското въстание. Ботев е изпратен от комитета в Русия, за да събере пари и оръжие и да организира набирането на доброволци за въстанието сред местните българи

142

Анонимен

преди 6 месеца

149 Още от 1857 година Ботьо Петков се опитва да изпрати сина си да учи в Русия с помощта на Найден Геров, негов познат от Одеса, който е станал известен просветен деец и руски вицеконсул в Пловдив. Това се осъществява едва през есента на 1863 година, когато Христо Ботев получава стипендия от руското правителство и заминава през Пловдив и Цариград за Одеса, където пристига на 14 ноември.[7]

141

Анонимен

преди 6 месеца

Европейският парламент приема резолюция и в нея се посочва, че:[8] от 40 години съществува нелегално паралелно разузнаване и въоръжена организация с дейност в няколко държави членки на Общността, които са управлявани от тайните служби на държавите, в сътрудничество с НАТО и са били вън от всякакъв демократичен контрол. Осъжда се опасността, такава нелегална мрежа да може да се намесвала незаконно във вътрешните политически въпроси на държавите членки или все още може да го направи

140

Анонимен

преди 6 месеца

До 145 Ботев учил руски? До 18 век няма такова понятие като руснаци! Да не и Левски да е учил руски, бе? Майка ви путинофили и родомразци!

139

Анонимен

преди 6 месеца

Съществуването на Гладио официално е признато от правителствата на въвлечените западни страни, но правителството на САЩ отрича обвиненията срещу тези организации в тероризъм.Ролята на ЦРУ в операцията, поддръжката ѝ и съпричастността към политически терор са въпрос на сериозно обсъждане и тежки подозрения. Италия, Швейцария и Белгия провеждат парламентарно разследване по въпроса. Европейският парламент, въпреки силната съпротива на НАТО, през 1990 г. реши да разсекрети и разследва дейността

138

Анонимен

преди 6 месеца

145 троловете живеете в измислен свят смесица от шизофрения минало настояще. Руски език има и редица знаменити личности като Ботев са го учили.

137

Анонимен

преди 6 месеца

Според показанията на принадлежащия към Гладио Винченцо Винцигуера, осъден за бомбен атентат през 1972 г. в гр. Петеано, при който са убити двама карабинери, дадени в 1990 г. при разследването на тази секретна структура на НАТО:...Трябваше да атакуваме цивилни мъже, жени, деца, невинни и непознати, все хора, които стоят встрани от политическата игра... Причината за това бе проста. Атентатите трябваше да накарат италианците сами да искат от държавата повече сигурност.

136

Анонимен

преди 6 месеца

До 142. А защо да не означава това, че в миналото руснаците и българите са говорили един език? Нали не искаш да кажеш, че руснаците са се обяснявали с жестове, докато не затоворят на старобългарски?

135

Анонимен

преди 6 месеца

Операция Гладио (Operation Gladio Операция Гладиус) е кодовото име на италианската тайна паравоенна организация на НАТО, замесена в терористични атаки под фалшив флаг като част от стратегията на напрежението от късните 1960-те до ранните 1980-те години. Подозирана за отговорна или поне замесена в провеждане на политически терор, атентати, политически убийства, преврати, оклеветяващи кампании и т.н

134

Анонимен

преди 6 месеца

Твоят език е тролски и това не е темата тук. Американците нямат официален език, че да бълваш глупости за английският. Руски език има и е близък до българският. Сега отиди да пишеш глупости в американският форчан понеже от там идваш.

133

Анонимен

преди 6 месеца

Между другото е правилно, никой не твърди че има американски език, това е английски и никой не спори! Само че няма и руски език, а това е черковнославянския старобългарски, малко поизменен! Но понеже тук от Възраждане са патриоти-русофили ще цъкат - !

132

Анонимен

преди 6 месеца

Ти си обепокоен че Сорос може и да не плаща повече. Я отиди прочети натовската операция гладио какво е. Има я даже в прокопиевият дневник.

131

Анонимен

преди 6 месеца

Аз съм обезпокоен от агресивността на Кремъл.

130

Анонимен

преди 6 месеца

Укропитек, Крим не само е руски но и китайците ще строят тунел за руснаците свързващ кримският полуостров. Вече нищо не можеш да направиш.

129

Другари

преди 6 месеца

Руската армия, успешно се отбранява "! Е затова ли нападна?