46

Безимен.

преди 6 месеца

Беден богат храни.Болен здрав носи.Това са прочутите реформи.Нашето го раздаваме без пари чуждото го купуваме на тройни цени.Продължаваме подмяната.

45

Анонимен

преди 6 месеца

Още данъци са нужни, като данък "Просяк" и данък "Кражба".

44

Гошо

преди 6 месеца

Данък дишане на мръсен въздух някой знае ли кога ще влезе в сила? В мръсния въздух има много минерали и вероятно витамини, та е добре Асен да се ослуша, защото данък бакшиш е безумие.

43

Анонимен

преди 6 месеца

поредното мало умие на кокорчо! как ще се проверява данък бакшиш, умнико?

42

ссс

преди 6 месеца

До Почерпен Да, обаче обслужването така или иначе е включено в цената. Да ми пишат сервиз е двойно плащане и няма нищо общо с понятието "бакшиш", което и в БГ загуби истинската си стойност. Одавна знам за собственици, които пребъркват служителите си и им прибират парите смятайки, че те са за тях.

41

Почерпен

преди 6 месеца

Чакайте сега! Нека помислим: данък - добре, но той е в/у оборота, но как да предвидиш "бакшишите"? Остава да ги вкарат в сметката като в Гърция ("Service"). Тогава вече аргументите с/у данъка значително намаляват, освен ако отхвърлим самата идея за бакшиша, както е в някои държави - там просто не е приета тази практика.

40

Анонимен

преди 6 месеца

До ссс - Много точен коментар написа, подкрепям те!

39

Пепи

преди 6 месеца

На детето в училищния стол храната с 20%, на Алибегов кръчмата с 9%. Егати промяната, егати държавата:)

38

Анонимен

преди 6 месеца

До не много отдавна тук пишехме, че правителството на Б.Б. пълни хазната главно чрез такси, глоби и тем подобни. Сега сеньор Асенети Кокорети измисли още по-екзотична хватка. Бакшишът е подарък бе, еееей! От къде накъде ще облагате с данък този вид подаръци, а другите видове подаръци няма да облагате с данъци? Ами когато баба пенсионерка подари на новороденото си внуче биберон, щото няма пари за друго, тя без данък ли ще се размине, аааа? Или бебето ще го плаща, когато стане пълнолетно?

37

Хъкъл уъкъл

преди 6 месеца

Аз давам винаги бакшиш среден пръст!Хаха!За какво да им давам бакшиши след като в сметката пише колко трябва да платя?Бакшиш ама нанай!

36

Анонимен

преди 6 месеца

кръчмарите са национална ценност, предлагам да им махнат данъка и да компенсират в бюджета като вдигнат данъка на книги и лекарства

35

Махора

преди 6 месеца

До31Тук не става дума за деца на ресторант ,а за това че МФ тефли непрекъснато заеми в стремежа си да попълни хазната , след като не може да ди събере данъците! Това спиред теб нормално ли е и хората не разбирт ли?

34

Анонимен

преди 6 месеца

облагат работника, за да запазят печалбата на работодателя при положение, че са с данък като през пандемията, защо на тези *** им е толкова нисък данъка е въпроса... няма да стъпя на кръчма

33

ссс

преди 6 месеца

До Неразбрал Ами зависи. Ако ресторантьорът задължително ти тряска % бакшиш - това си е печалба на заведението и трябва да са обложи. Ако си лично доволен, от обслужването на определен келнер - това е подарък и не може да се облага. То така ако тръгнем, човек да не смее да подари нещо на близък, че и него ще обложат негодниците.

32

Шишо Бакшишо

преди 6 месеца

Аман от бакшиши в тоя кензефостан!Станахме бетер анадолци!Бакшиш-това звучи гордо!))Светът върви напред и се развива..скоро и на Марс ще кацнат а тука все към Азия ни тикат!

31

Анонимен

преди 6 месеца

Само че никой не може да задължи клиента да остави бакшиш и освен това, онези, които оставят, дават различен по размер бакшиш. Как ще обложиш с данък нещо, което може и да не съществува? Или сервитьорът ще пише протокол за всеки бакшиш, като клиентът ще го подписва, изписвайки трите си имена и ЕГН-то? Дори такава щуротия да наложат, къде е гаранцията, че сервитьорското племе няма да измисли как да отчита по-малко бакшиши?

30

Мдааа

преди 6 месеца

Много неосведомени форумни малограмотници пишат глупости без да имат представа ...Алоо децата, като почнете да ходите по ресторанти и да си плащате сметките от джоба питайте учтиво ще ви обяснят хората как става

29

Хаха

преди 6 месеца

До Неразбрал 25, издават ти я да. Следващия път като отидеш в ресторант питай дали можеш да платиш и бакшиша с терминала, няма да има проблем. Това е положението от повече от 1 година в големите ресторанти ;-)

28

Анонимен

преди 6 месеца

хе... не вдигат данъка на кръчмаря, облагат работника му, който и без това работи за стотинки, бравус

27

Не разбира

преди 6 месеца

на базата на какво ДДС на заведенията е 9%? Пандемията вече я няма. Някой да ми обясни, защо данъкът е такъв?