172

Z

преди 6 месеца

Въпроса - в коя държава БРИКС бихте живели. Отговор във всяка една от тях умен и можещ човек може да живее прилично добре но най добре се живее в собствената държава. Старата Европа не е това което беше! На мода е ****растията, задава се огромна безработица, и спомен не остана от онази хубава Европа по която въздишахме през социализма. Идва път на новото, нови държави, нови господари. Търпение

171

Анонимен

преди 6 месеца

Индия на 132 място по Индекс на човешко развитие за 2021г- на там ли да вървим...защото само за две години България падна с 12 места и сега на 68 място. Един извика Мутри вън и гледай какво направи с БГ.

170

до 218

преди 6 месеца

Би живял в Индия и Бразилия викаш? Лесно е да го кажеш от мекото топло столче в офисчето тук. А там бил ли си всъщност? Знаеш ли какво им е на обикновените хора там? Че не си бил не си, но и не обичаш да се информираш много май. Разрешението за престой му било проблема ахаха да да. Само разрешението за престой спира клетите германци, французи от западналия запад да се спасят в Индия и Бразилия. Тука в европа щото лесно им дават разрешение има милиони емигранти от Индия, Бразилия и Русия. ахаха

169

123

преди 6 месеца

Статията е пълна глупост. БВП по ППС е най подвеждащия начин за оценка на икономика. Например в Русия 90% от населението пие боряшник за 1 евро литъра, в Европа пият черно Джони за 25 евро литъра и накрая сметката е че в Русия може с една заплата (160 евро)да се купи 160 литра алкохол, а в Европа с една заплата (2000 евро) да се купи само 80 литра алкохол. Грубо казано това е начина на смятане на БВП по ППС. По номинален БВП целия БРИКС има икономика колкото САЩ и е мизерен спрямо запада.

168

Анонимен

преди 6 месеца

Тия дни четох че в САЩ и Европа било такава мизерия че с лодки се придвижват към Бразилия, Мексико и Куба- всеки търси по добър живот.

167

Анонимен

преди 6 месеца

215- Едва сега си обеснявам защо Богато Мексико с огромни заплати си издигна високи стени- за да не ходят тия от САЩ в Мексико и в Куба.

166

Анонимен

преди 6 месеца

Костас Линке ти си един малограмотенЛГБТЕвроДжендер л$жл$0...Индия..приятел на САЮ на САЩ който от години снабдява съседите му и най вече Пакистан с Оръжие и информация? САЩ е най голямото зло и скоро ще бере плодовете на имперската си Анти-човещка политика. В Азия, Африка и Америките не искат да чуят за САЩ и го мразят в Червата си..само наведено-надупена Евроа му играе по свирката. Дори съзюзници като ОАЕ, Турция и С Арабия се обявиха протиж малоумниятСАЩ! САЩ от години сее война и омраза!

165

Kostas Linke

преди 6 месеца

БРИКС ВЪЗНИКНА КАТО СРЕЩА НА УСКОРЯВАЩИ СЕ ИКОНОМИКА В 2003 ГОДИНА, ПРЕДИ 20 ГОДИНИ..И БЕШЕ САМО БРИК = ТУХЛА...+ И със ''С''=САУТ АФРИКА, СТАНА в 2008г. когато тя стана част от новото ''БРИК+С'' ...ДНЕС В 2023 ГОДИНА---брикс е умряла организация...ИНДИЯ И НРАЗИЛИЯ СА ВРАГОВЕ НА РУСИЯ И КИТАЙ..АФРИКА СЪЩО.....ОТ БРИКС ОСТАНА САМО СЛУГАТА НА КИТАЙ = РУСИЯ ...А ИНДИЯ Е КРЪВЕН ВОЕНЕН И ВСЯКАКЪВ ВРАГ НА КИТАЙ , И ОГРОМЕН ПРИЯТЕЛ и САЮЗНИК на САЩ и ЕВРОПА .

164

gg

преди 6 месеца

До Анонимен 218: бих живял в Бразилия и Индия. Че и в Русия, ако не беше войната и ако даваха разрешения за престои лесно. Други въпроси?

163

Анонимен

преди 6 месеца

Бъдещето е на развиващите се страни и на БРИКС+. Едно е пожелателното мислене, че западната хегемония е вечна, друго е реалността. Сега имат достъп до финансиране извън СБ и МВФ.

162

Ицо

преди 6 месеца

Прави впечатление че наивницте и посредствените хора в българия яко се хващат на тая залъгалка за БРИКС. "Съюз" в който участниците нямат нищо общо географски, културно, политически. Без нито един общ орган или значимо действие. От този БВП растеж 19% на 35%, колко е на Китай само? Кога да чакаме вълните от емиграция на нашенци към Индия, Египет, Русия и Китай? Айде по-бързо се спасявайте от вече прогнилия запад който иска да ви направи *** и да ви вземе децата. ахаххаха

161

Дон Кикот

преди 6 месеца

Само Китай дето е малко по-напреднал технологично и то до колкото от запада са им позволили да откраднат технологии, другите всичките са иБРИКС на Китай.

160

Анонимен

преди 6 месеца

Въпрос към брикс фенчетата: В коя точно държава от БРИКС бихте живяли? Отговора е - в никоя! И това не е случайно. Вразумете ся!

159

Анонимен

преди 6 месеца

"бързият възход на БРИКС" АХАХАХАХА!! Ей, с вицове започвате деня, че и като главна статия даже, браво!

158

Анонимен

преди 6 месеца

КОГА ЕС ЩЕ СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ БРИКС??!...

157

Бански

преди 6 месеца

Ако има такъв възход е поради това че тези държави са топ екксплоататори на работещите хора срещу жълти стотинки.Запада е по малкото зло

156

Анонимен

преди 6 месеца

Погледнете страните в състава на G-20. Там са БРИКС+ и G-7+. ------------------ ----------- Вижте страните в първата осмица по БВП РPP. 5 са в БРИКС и 3 са в G-7.

155

следвамехронологията

преди 6 месеца

Дали БРИКС ще търгува с отанoвските страни?, ето това е въпросът. Ясно е като бял ден, че няма. Преди години СССР продаваше на безценица ресурси на колективния запад и осигуряваше неговия комфорт и благоденствие. Сега в БРИКС+ влизат най-мощните световни производители и най-яките световни потребители на енергоресурси. Този факт води към извода, че първите ще продават на вторите срещу национални валути в рамките на БРИКС. Колективният запад остава без ресурси и отива в канализацията.

154

следвамехронологията

преди 6 месеца

Синхронизирано отсъствие на Президента Путин и Председателят Си маргинализира формата G-20, а и G-7. БРИКС стремително се разширява и разпростира на всички континенти. Само преди година БРИКС беше клуб на 5 държави, през лятото се превърна в политическа и икономическа платформа. През следващата година в Казань, Русия, БРИКС ще прерастне в мощна световна организация и базиращата се на пиндостански правила демократизация съвсем ще затъне в демократична рецесия.

153

Червонец

преди 6 месеца

Индия е член на БРИКС и на четворката със САЩ, Япония и Австралия. Наложително е да балансира по дипломатическо въже. Съвсем скоро Индия ще престане да съществува като субект в международните договори. Ще се роди Бхарат, който ще бъде признат като приемник на Индия в БРИКС, но ще изчезне от четворката със САЩ, Япония и Австралия.