6

преди 15 години

Пак ще почнат да кредетират 3-ти и то много скоро, на тях това им е основния бизнес, а у нас всички банки са на голяма печалба, защото 95% от кредитите се обслужват навреме.Колкото до 5-тия "застраховател" ... нещо не ти е много чист косъма момче, не се опитвай да създаваш излишна паника, ТИ няма да спечелиш от това.

5

застраховател

преди 15 години

Мисля че след толкова приказки за това че нашите депозити са гарантирани е хубаво да се види доколко това е така. Искам да кажа няколко неща за фондът за защита на депозити:1) Фондът е нещо като застраховател които публикува своя отчет с една година закъснение. Или ако днес парите във фонда за вложени във фалирала американска банка, обществото ще разбере за това едва догодина.2) Фондът няма достатъчно пари да покрие всички депозити. Той разчита че застрахователно събитие ще се случи само в някои банки.3) Фондът може да фалира когато много банки фалират. Много странно защо никой от експертите не говори за това.4) Фондът изплаща равностойността на депозита в лева в момента на застрахователното събитие. Или сметката е много проста. Вие имате $1000 и банката която ги пази фалира. В този момент вашите пари се прехвърлят във фонда в тяхната равностойност в лева. След което чакате една година да получите ВАШИТЕ ПАРИ през което време инфлацията "яде" вашите левчета.5) Препоръчвам на хората с повече време да погледнат закона с които се регулира фондът за защита на депозитите. Меко казано законът в доста калпав и е поправян десетки пъти което вероятно не го е направил по-добър.

4

преди 15 години

А колко останаха българските банки без чуждо участие всъщност?

3

пострадал

преди 15 години

ако всичко е наред защо банките спряха да кредитират от началото на седмицата? Отказаха ми кредит одобрен на първо четене току що и инспектора ми сподели че ВСИЧКИ кредити са му спряни. Това е втора банка в която от началото на седмицата вместо да дават кредити си подреждат папките и си чистят бюрата.

2

преди 15 години

Хех! Мн смешни коментари днес :)))

1

дед

преди 15 години

Станишев мен от това "нема страшно"ме е най-страх.Еле па като ти го казваш.Гледай човек после да не се осереш.От това къде обещавахте нищо не изпълнихте.Ако сега изпортиш нещата дупе да ти е яко.Не го карай на инат и прави това що ти казва Ив. Костов иначе мислиму твоята никаде нема да я има.Че те завреме у *** .Да знаеш!