21

до 19

преди 8 месеца

Лесно е да кажеш "преквалифицирай се", ако си някой в ИТ сектора и примерно от програмиране на Java, ще минеш на програмиране на нещо друго. Ама хайде представи си, че утре ИТ бизнеса замре и ти кажат "преквалифицирай се .. търсим стругари". Тогава няма да ми говориш за "адаптивност" и други такива глупости.

20

Петко

преди 8 месеца

Не може цял живот да си продавач в магазин на 5 хиляди лева заплата. Учете нещо и отидете да работите в някоя фирма за 10 хиляди лева.

19

Анонимен

преди 8 месеца

Чий? Вашите със сигурност!

18

До 20

преди 8 месеца

5к на месец за инвестиции са нищо. Нормалните ИТ спецове инвестираме поне едно 30к на месец. Кажи-речи, ако инвестираш на година под 400к, си за присмех.

17

DO 15

преди 8 месеца

Кое по-точно в съвета за преквалификация е глупост?! Бих го нарекъл интелект. Интелект, който ви липсва, за жалост.

16

ит

преди 8 месеца

Бачкам на 1000лв по малко от лани, но пак ми остават около 5к за инвенстиране на месец. ит съм и работата и шит.

15

До 15

преди 8 месеца

Изказът ти е покъртително неграмотен. Ясно, че си бачкер за 3к на някой струг. Какво да направиш? Преквалифицирай се. Не се търси това, адаптираш се, променяш се. Ама си некадърен, мързелив и те е страх. Затова ще си бедняк с 3-4к на струга. Толкоз.

14

Анонимен

преди 8 месеца

ТОВАРИШ ДАЦОВ ВЪРВИ НА РУСКА СИ МАЙЧИНА

13

А

преди 8 месеца

Не живея в България и мога да кажа че кризата е навсякъде и следователно хората гледат да покриват заеми, сметки, храна за това и много отрасли страдат покупвателната способност на целия свят Се е свила и от там по веригата до най малки предприатия и прочие намаля работата.

12

Анонимен

преди 8 месеца

Заведенията пълни. Хотелите в курорти препълнени. Пътя за Гърция задръстен. Чатртър след чартър за чужбина пълен с БЪЛГАРСКИ туристи. Автомобил до автомобил, место нема. Жилищата на космически цени, но само на" зелено" можеш да ги намериш. А се строи поголовно. От хипермаркетите излизат пълни колички със строителни материали, бяла и черна техника. "Совите не са това което са".

11

до 6

преди 8 месеца

Какво точно да направи човека? Аз ще ти кажа как е в момента в нашата фирма, която е свързана с реално производство. Ами пазара намаля, защото хората вече нямат пари да купуват. Като казах на началника за повече пари ми каза - при нас няма как - намери си другаде ако искаш. Само че в сферата където работя в момента намаля много търсенето на работна ръка. Та или ще си стоя на същата заплата, или без работа. И тези глупости за преквалификации и т.н. ... пробутвайте ги някъде другаде.

10

Я виж ти

преди 8 месеца

Той забрави да каже ,че говори за неговиге доходи,няма нищо другия път ще се поправи!

9

Българин

преди 8 месеца

Аз на портмонето си ли да вярвам или на думите на този? Откакто е взел да слугува на мейнстрийм медиите, неговите доходи може и да са се увеличили. Киряк стефчовците винаги са били добре платени.

8

Анонимен

преди 8 месеца

Тоя мин-дил не произвежда нищо полезно, но вероятно взима много повече пари. Заплатите на хората, вършещи нужната работа, без която няма общество, са ниски точно заради пара-зити като тоя, които не вършат нищо полезно и грабят като невидели.

7

Ниско производителен

преди 8 месеца

Бизнесът винаги може да наеме немци, французи, испанци и други от единният европейски пазар. Там има голяма безработица, казват, по-ефективни били, а и няма пречка за наемането им чисто административно. Няма нужда от визи. Въпрасът е да намерят съгласни на същите "уникални" условия на труд, че да има пак за Малдиви и новата S класа. Това ще е проблем, но не пречи да опитват. А дотогава мантрата за ниската производителност, да си я....знаете къде.

6

Анонимен

преди 8 месеца

Че кво друго да каже "експерта" на чалгарите.

5

Анонимен

преди 8 месеца

До Анонимен Нема никакви доходи и фирмите съкращават. Дацов сънува. Без производство цените само скачат.

4

До 2

преди 8 месеца

Ти какво направи, за да ти мръдне заплатата нагоре?

3

Анонимен

преди 8 месеца

Ся, че никой у нас не взима 1000лв. (Освен пенсионерка хигиенистка в детска градина в прованса), не взима. Но е повече от прав. Ако в България взимаш под петорно на максималния осигурителен праг, или още си в началото на кариерата си и има накъде да се развиваш, или нищо не става от тебе (най-ветоятен сценарии). Свиквайте, просто не ставате за нищо. Отивате в ЕС да слугувате и сте таван чистачи. Лош материал. При 7% интелигенция- толкоз.

2

Анонимен

преди 8 месеца

Тоя е от пп ,те говорят че всичко е наред