28

запознат

преди 7 месеца

Моя съседка отиде да учи в Германия бизнес мениджъмнт. И като се върна я питам добре да кажи ми реално какво учиш? Ами учили ли как да управляват бизнеси и фирми.Добре де кой ще ти даде на теб да му управляваш бизнеса?Кой ще те наеме?Това са глупости все едно учиш как да бъдеш крал.Хубу ама кой ще те сложи за крал?

27

обикновен българин

преди 7 месеца

Лоша работа!Европа изостава много сериозно.Все повече искат да учат вторични мързеливи професии като арт март бизнес ала бала- то хубаво ама света се препълни с такива те не създават блага.На изток - инженери конструктори - тези хора създават произвеждат преуспяват.Те ще командват вторичните...

26

Българин

преди 7 месеца

Brain draining-а си върви с пълна сила. Мозъците отиват навън, бачкаторите и евтината работна ръка, които да слугуват на запада - остават тук.

25

Totenkopf

преди 7 месеца

Защо не в Русия, защо не искат да се реализират там, в момента има оферти за напълно платено образование и високи стипендии за чуждестранни студенти в Москва.

24

Христо Христов

преди 7 месеца

До 20 "А кво да търсят младите в България?!" - Да са при роднини и приятели. Нещо което с пари не може да се купи. А ако си кадърен може да правиш пари навсякъде. Само некадърниците гласуват за ЕС, че да им дадат "европейска МРЗ".

23

Христо Христов

преди 7 месеца

До 13 Сшнът и просто не е знаел антлийски но ниво. Отделно, че е бил мамино дете без мотивация.

22

Христо Христов

преди 7 месеца

До 12 в холандия има приложни университети и университети. Разликата между тях е отромна. Но знам за кои говориш, но масата ходи в приложните.

21

Анонимен

преди 7 месеца

В България също има реализация. Стига да знаеш как!

20

Анонимен

преди 7 месеца

Как няма да обичат там са много либерални спрямо мъжката любов не като тук да, се крият

19

До анонимем

преди 7 месеца

А кво да търсят младите в България?! Да слушат оплакванията на партиите как партията в опозиция не е гладувала за еди кво си или как Боеко по цял ден да ни дава акъл?! Разбира се че ще емигрират. В България за честни, трудолюбиви и знаещи хора няма реализация! В България реализация и то хубава има за връзкари! Другите са обречени цял живот на нискоквалифицирана работа!

18

Анонимен

преди 7 месеца

Учениците да учат истинските професии и остават тука да бачкат за да има икономика и пари за пенсии.Да се връща соца и забрана - никаква чужбина.Добре,че Левски и Ботев не са били като днешните 'мислещи" ако бяха забягнали и те- България нямаше да я има.Да отидеш на запада който искаше България да я няма на картата значи си антибългарин предател.Искам си соца веднага!!!

17

Анонимен

преди 7 месеца

Синът ми замина да учи Медицина в САЩ, в Мичиган. Вярно, Америка не се славят с добро здравеопазване, но заради негови приятели и той отиде в САЩ. За едно място се бореха около 200 души. И го приеха! И му казвам да си остава там, нас да не ни гледа, да ни забрави, ние ще си умрем в мизерна и бедна България, но поне младите да се спасяват някак си, докато е в време.

16

Ранбо

преди 7 месеца

Това са най-геиските страни на света!

15

Анонимен

преди 7 месеца

Жалко е. Младите остават там след образованието и се установяват трайно. Тук като гледам как ни управляват, със сигурност не е в интерес на народа. Единици са управниците, които не се интересуват какво им се говори отвън. Явно и моето дете ще пращам далеч.

14

Пропадаща нация

преди 7 месеца

Чета желанията като Арт Дизайн, психология итн. В каква инфраструкура ще се развиват като имсм в предвид България. Аз следвах в София I-ви курси и после в ETHZ завърших физика и криотехника и промовирах в Indiana State University и вече си направих фирма, но не в България. Няма да познаете колко ми е income, защото дотам не можете да броите! Карам само английски или италиански коли! Имах и плебейски коли като bmw, но от daimlera ми харсва само daimler double six sovereign! Никога няма да се вър

13

Анонимен

преди 7 месеца

Моя приятелка държи агенция за недвижими имоти и е така заможна, има бая финанси. Изпрати сина си да следва Икономика в Англия, в Лондон. Уж сина й беше умен, не знам какво си, щом успя да влезе там. На втората година си го докара в София. И го записа в Нов български университет, да вземе диплома ей така, срещу заплащане. А си го докара защото не се справяше с ученето там. За да учиш в Англия трябва да си скъсаш *** от четене, това не ви е БГ да минаваш между капките

12

Анонимен

преди 7 месеца

Университетите в Нидерландия са на светлинни години пред българските.Факт.Но ... ако нямате мноого пари,осигурена квартира за четири години,железни нерви, не си пращайте детето там.Всичко е мираж.На втората година ще разберете,че пропадате в пропастта вкупом и ще ви трябва много късмет за да се измъкнете.Това истината!

11

до Браво

преди 7 месеца

Племенницата ти да върне всички пари, дето държавата й е платила за обучението! Щом е избрала да бачка за чужда държава! Внимавай, да не стане робиня на някой арабин по Джъманито:)), че там са само таквиз:))

10

Анонимен

преди 7 месеца

В Русия образованието също е безплатно. Всяка година масово български студенти кандидатстват в руски висши учебни заведения. За справка-масово българите преди и след Освобождението са учили висше образование в Русия. Имам приятел, който завърши Счетоводство в Новосибирск и работи като главен счетоводител в България си, в София, в една фирма и взима доста добри пари. Ама избра да си се върне тук и беше с предимство, защото е учил в чужбина

9

Браво

преди 7 месеца

Моята племенница завърши обща медицина в МУ- София. Шест години и половина следваше общата медицина. След дипломирането си реши да специализира ортопедия и травматология, но в Германия, в Кьолн. Отказа в България, защото- в България специализацията й е платена, по 5 хиляди лева на година, в Германия й е безплатна. В България й предлагаха като лекар-ортопед чисто 1500 лв., в Германия й предлагат стартово заплащане като лекар от 12 хиляди евро. Отиде в Германия, в болница в Кьолн и е доволна мн.