193

митрополитДС

преди 11 месеца

айСИКТИРбеЧЕНГЕруско

192

Анонимен

преди 11 месеца

МОСКОВСКИ АГЕНТИ ПЪЗЯТ В КРАКАТА НА БАНДИТА В РАСО!И ТОВА СА ДУХОВНИТЕ ВОДАЧИ НА НАРОДА БЪЛГАРСКИ!УНИЩОЖЕНА Е БПЦ ОТ МОСКОВСКИ АГЕНТИ!

191

Анонимен

преди 11 месеца

Стига с глупостите на Петков, Асенов и Сорос.. Оставете хората да си решат в коя църква да ходят..затворете катлическите..защото сме православни християни...и Папата иска да ни унищожи..и с войната в Украина

190

До 204

преди 11 месеца

Смеш Ник ти и всички платени сребърника не сте построили нищо . Ама гледате какво да разрушите или предадете . Само повтаряте като папагали ***, комунистите, ДС и други подобни фрази . 30 години господари те Ви немогат да откраднат, разрушат или изнесат от това което хората са създали

189

Анонимен

преди 11 месеца

Рашлякската църква от 1917г. та до днес принадлежала и принадлежи на ГПУ, КГБ и путлеризма!

188

мнение

преди 11 месеца

Проблемът със свещениците можеше да бъде разрешен още в началото много по-безшумно и дипломатично, но ние търсихме скандал и демонстрация. От руското посолство отговориха реципрочно със същото. И така зорлем си създадохме проблем, който ни е напълно излишен. Църквата трябва да е достъпна за миряни и туристи, но това е изцяло в правомощията на собственика, в случая - Русия. Да се сърдим на глупаците, които завъртяха тази интрига.

187

Анонимен

преди 11 месеца

Конфискация и толкоз. Руските псетта с цялата си наглост тръгнали да се оплакват, че било незаконно. След като в разрез с международните закони са нападнали чужда държава.

186

Анонимен

преди 11 месеца

Не е така. Деветдесетте години си вадихме натуриални актове и комшията си открадна част от наша земя. Ползваха се разни документи от комунизма. Това означава ли, че те са невалидни, защото тогава сме били Народна република, а сега само Република България? А върнатата земя на българите от Царство България?

185

98765

преди 11 месеца

От това което видях по ТВ е доста спорно чия е Руската църква. Тъй като нотариалния акт е издаден на база документ , че църквата е на Руската империя, а нотариалния акт е издаден на посолството на Руската Федерация. Всеки по добър адвокат би атакувал частта дали посолството на РФ е наследник на Руската империя. А по въпроса на чие подчинение е - канона е категоричен, всяка църква на територията на Българската патриаршия е подчинена на българския патриарх.

184

Анонимен

преди 11 месеца

веднага да им се спре държавната помощ на тия руски агенти под прикритие! ДА останат само на копейките!

183

Анонимен

преди 11 месеца

АБЕ КЪВ Е ПРОБЛЕМА ДА Я КОНФИСКУВАМЕ? НАЛИ ПО ДИРЕКТИВИТЕ НА ЕС ТАКА ТРЯБВА. ВЕЧЕ ДАЖЕ ЗАБРАНЯВАМЕ РУСНАЦИ ДА ВЛИЗАТ ТУК, ДАЖЕ ЕС ПРИЛАГА КОНФИСКАЦИЯ НА ЛИЧНИ ВЕЩИ!

182

закон

преди 11 месеца

земята взема сградата.Точка пикаате газ ***

181

ясно

преди 11 месеца

какво да каже другарят полковник от ДС който работи митрополит под прикритие

180

Антикомунист

преди 11 месеца

Неуважаеми червенорусофили, скоро ще има избори, искам да си преброите гласчетата на бсп и въэраждане и си затворите наглите плювалници!!!!!

179

БАНко

преди 11 месеца

ПО КРАСНОРЕЧИВО ДОКАЗАТЕЛСТВО ОТ ЗАГЛАВИЕТО НЯМА !!! БРАВО БЕЗСТРАШЕН ДЯДО ПОПЕ !!ПЛЯМПАЙТЕ СИ ГЛУПОНТИИ НАТООООООВЦИ !!!

178

Грешния

преди 11 месеца

А тия дето много зеят да не питат някой ден и за Александър Невски.

177

ИЗВОД:

преди 11 месеца

РУСИЯ БЛОКИРА ДОСТЪПА НА БЪЛГАРИТЕ ДО МОЩИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ СВЕТЕЦ Серафим Софийски!!

176

Анонимен

преди 11 месеца

На Ловешкия митр. как му беше агентурното име?

175

До 187

преди 11 месеца

Да напича се пиратство и кражба..със закон ;)

174

Анонимен

преди 11 месеца

182: И България е била някога на три морета, ама сега не е.