33

Моите

преди 11 месеца

уважения към столичани, (софиянци са малко) но и в други части на България живеят хора. Същите човешки същества като вас. А може би и по-добри. Там заплатите са доста по-ниски.

32

Седенков

преди 11 месеца

Ето ви и поредната на лъжа на Седенков, който преди няма и месец каза, че горивата няма да надхвърлят 3 лв.

31

Интересното

преди 11 месеца

е дами и господа, че нито един евроатлантик, катосе започне от кръчмарския политикан и се стигне до депутати и правителство не може да отговори на средните въпроси. Ако не дай си Боже било поради дерогация/навеждане към посолството или друга причина тук не едва руски нефт -1 кой ще ни даде - 2 на каква цена? Нито Бойко и сие, нито Кирчо и сие, нито Атанасов и сие, нито Карадайъ и сие. Започва се едно въртене и общи приказки.

30

Анонимен

преди 11 месеца

До 31ти никога не си бил в България нали ?Заплатата в склад на спиди е около 1200 лева... нето.След известно време достига 1500. Работата в складове на куриери и заплащането на самите куриери е едно от най-ниските в София и е много далеч от 3000. Това че някой пиян твой приятел е решил да се похвали че не е такъв бедняк какъвто всъщност е е отделен въпрос.В Сф баровците са стиснати клошове. 3000 дават ама само в евро и за квадрат апартамент у Лозенец.Представителна извадка - Баневи.

29

Анонимен

преди 11 месеца

Най-правилно е да сравняваме медианна нетна заплата в България с медианна нетна в Германия и да се гледа PLI. Както и по-долу е написано, хич не сме толкова зле. PLI при тези данни ни е около 55% от този на Германия при медианна заплата. Да не говорим, че данните са изкривени леко, защото и медианната не е реална заради заплатите в плик. А, ако гледаме доходите на младите спецове в чуждите компании, те отдавна имат в пъти по-висок PLI от колегите си на запад.

28

Анонимен

преди 11 месеца

нали денкооглу каза няма да стигнат 3 лв :)))

27

до 22

преди 11 месеца

До Ехааа,пъво заплатата(реалната,а н еофициалната) на българина на ден е повече от на европееца на месец,каква покупателна способност те гони,българина ток и вода не плаща,краде си ги,мисли,че това му е право,храна не купува,жилища си има и отй не знае колко на брой,но виждаш ли му била малка покупателната способност,акъла му е малък,даже го и няма,що за наглост е вашето

26

Анонимен

преди 11 месеца

при бойко бенцина беше 1 лв :)))

25

до 27

преди 11 месеца

Прав си, в София обичайната заплата няма как да е 3000, при условие, че ги взима студент в склада на Спиди. Много над 3000 е.

24

Ток

преди 11 месеца

До АнонименА от 2025, когато киловат стане 1лв, какво правим?

23

до 26

преди 11 месеца

Окей, сменяме София със средна заплата в България- 2200лв. бруто. Сметките са подобни- повсевместен сив сектор и реална СРЗ над 3500лв.. Капиш? А да не говорим, че през 2023та да си говорим кой е в София и кой- не при факта, че 99% от квалифицирания труд може да се извършва дистанционно, е смешно.

22

Брахмапутров

преди 11 месеца

Аз пък казвам че няма да ги надхвърлят. Дори ще започнат да спадат скоро с настъпването на есенния сезон. Арабелите гонят максимална печалба, а тя се постига при цена не по висока от сегашната. При 3 лв потреблението рязко ще спадне.

21

До 21

преди 11 месеца

Престани да говориш безумия. Много малко хора в София получават 3000 месечно че и нето. В Сф живеят 200 хил пенсионера и още толкова бхаратци. Мислиш ли че са на 3 бона? Просто има разни държавни търтеи които получават 3000 дневно. Например директорът на ТУ софия. Човек открил кололото. ха-ха *** се. сигурно има някакви постижения за 100к месечно. Но това че средната заплата е 3000 и че в СФ обичайната заплата е 3000 са глупости. Това е евтина пропаганда навремето в "Работническо дело" подобн

20

Анонимен

преди 11 месеца

Този е много умен .

19

Пен

преди 11 месеца

Вчера на OMV на бул. България в софия бензина и нафтата бяха 2.95 лева !

18

Анонимен

преди 11 месеца

Ние "простите селяни" въобще не плащаме дизела. Пълним от трактора , от Лукойл ли е , или не е . Не ни интересува. Така правят всички. От кмета надолу по веригата

17

до 8

преди 11 месеца

Нека малко те апострофирам. 1.90 евро литър в Германия. Окей. Знаеш ли колко е средната НЕТНА заплата там? Че тия цифрички, дето ги гледаш, са БРУТО? М? Да го кажем така- средната НЕТНА заплата в Германия е малко по-висока от средната НЕТНА в София. В София е към 3000лв. по данни на НСИ бруто, а всички знаем, че реалните цифри са доста по-високи заради заплатите в плик. Сметките оставям на тебе. И е нормално в БЕДНА държава да не можеш да си купиш много. Но хич разликата не е толкова голяма.

16

Анонимен

преди 11 месеца

Нека бъдем реалисти. Разликата между руският петрол и "демократичният" който също е руски но през няколко демократични прекупвача е двойна. Значи от 2.60 та на 5,20. Разбира се може и да греша може да е 4.85.Миналата година ЕС е платила на Русия 100 млрд евро заради горива.Отново някакви безмислени напъни да се покажем колко мразим руснаците и колко какво? Ни дреме за УКР?

15

Московские новости

преди 11 месеца

Санкциите явно работят. Срещу кого е друг въпрос.

14

Демократ програмис

преди 11 месеца

Като ти е скъпо, ходи пеш, бе....