8

Анонимен

преди 8 месеца

Англия иска $ за документи и ковчега. Там е капитализъм и трябва да се плаща яко.

7

Анонимен

преди 8 месеца

Българската бюрокрация е още в средата на 20ти век. Седене на опашки за бележки. Нотариално заверени копия на документи за всичко. Когато искаш нещо което не е масово популярно, ти го изкарват през носа. В развитите страни повечето услуги стават онлайн или по пощата, системите са свързани и на който му трябва копие от оригинала си го снима и ти го връща. Да не говорим че на чиновник не му е работата само да казва "не става", а да измисли начин и да ти каже как става.

6

Анонимен

преди 8 месеца

В България, ни да си жив, ни да си умрял!

5

ss

преди 8 месеца

Ами да се сърдят на англичаните ! Кво значи предварителен смъртен акт или временен смъртен акт ... или пак някой е бързал и не си е оправил документите в англия и тук пак са им виновни ! Айде сами да си вършим работата а после да се сърдим на другите !

4

Стария консул

преди 8 месеца

Да, така е. Когато чужд гражданин е починал на територията на Великобритания задължително се назначава аутопсия. Изключение е, ако чуждият гражданин е починал в болница, тогава роднините могат с нотариално заверена декларация да поискат отмяна на аутопсията. А когато има убийство, задължително е аутопосия, следствие и прокурорско решение. Тялото на починалия се съхранява в хладилна камера. Възможно решение е Посолството с нота до Foreign Office да помоли за ускорено издаване на смъртния акт.

3

Анонимен

преди 8 месеца

Първо да гласува и после ще се реши проблема.

2

Анонимен

преди 8 месеца

Цирковете продължават

1

ти да видиш

преди 8 месеца

Спаред българската бюрокрация значи писателят Георги Марков е жив понеже няяма български смъртен акт.