Сигурно заради нулевото ДДС хляба стана 3 лева... А качеството няма да коментирам - едросмлян фуражен бъркоч...
17 000-16 000 г. преди Христос.. Едно младо човечество (Балкански полуостров, Крим, Кавказ) тъкмо слиза от предпланините към големите реки и долини, които погледнати отдалеч и отвисоко обещават плодородие. Изгладнелите поселища се придвижват бавно. През дългите нощи спират и все ое рият в земята, за да се изхранят, но по често изправят гърбове. Отгоре се сипе светлина, която по-рано сякаш не са забелязали. Обглеждането на небето вече не е само занимание на шаманите.....
Еднозърнестия Лимец е най-древния вид от групата на покритосеменните или несъщински пшеници. В тази група са още двузърнестия Лимец и пшеницата Спелта. При вършидба стъблото на тези пшеници се напуква, а зърното остава здраво обвито в няколко слоя плеви. За да бъде използвано за храна се налага допълнително олющване, На двата вида лимец Българите казват още Капладжа.
ХЛЯБЪТ НА ТРАКИТЕ, ЖИТОТО НА ФАРАОНИТЕ, ПОСЛЕДНАТА ХРАНА НА ХРИСТОС.... както и да наречем (((Еднозърнестия Лимец))) тази древна пшеница, този архетип на пшениците, все ще намерим неговото родство с природния импулс на възправянето.
Сложете под езика си едно зърно от която искате днешна +++ПШЕНИЦА+++ Да речем от тази, от която се прави +++ХЛЯБА+++ в най-бликия хлебозавод. Тя устава в устата ви студена и твърда като камъче. Ако я здъвчете, без да си счупите (((ЗЪБ))), ще изпитате вкуса на нещо, което не е ваше. Но защо е така? Нали и тази +++ПШЕНИЦА+++ е расла на същото (((СЛЪНЦЕ))), нали и тя идва от същите ниви?
Сложете под езика си зърно (((ЛИМЕЦ))). То започва да се топи. Усещаме го. Можете да го здъвчете без предварителна топлинна обработка. Една готова храна! На вкус е като леко запечена семка от слънчоглед. Само че пекарят е (((((СЛЪНЦЕТО)))), а фурната е нивата!
Когато дъвчем и преглъщаме сгъстеното до материя зърно от Лимец ние получаваме възможност да го усвоим посредством храносмилателната ни система. "Външното" вещество се наслагва в "нашето вещество" след биохемично преобразяване. В течностите на тялото, където се влива всяка вече разтворена от слюнката храна, разноименните заряди от Лимеца се привличат. На нивото на Атома положителното ядро с по-голяма маса привлича по лекия електрон, както Земята се върти около Слънцето и това крепи този свят.
В тази по-горна октава от резонансни вибрации можем да разчетем цялата "вселенска" памет относно зърното Лимец. Да видим дивите му находища, обляти от огъня на Слънцето. Да чуем полъха на вятъра в тях, кънтежа на бурята и удара на светкавицата, отронването от крехкия клас и тупването върху земята на първото узряло зърно от Лимец!
Вижте светлината на Лимеца на задната корица, уловена от камерата за високочестотна фотография... Сега сте по-близо до мисълта, че наливането и узряването на това зърно е предимно згъстяване на светлина. Космическа светлина, която идва от Слънцето, от планетите или е отразена от дъблинните кристали на земята. Тя е "духът, снет в материята" на зърното " - Лимец. Сгъстяването е спряло генетично, а "недосгъстяването" е останало да трепти на висока честота около зърното - нещо като ефирна мантия!
няма да има защото никой няма да си признае и няма как да се хване. Аз пък искам на всеки хляб да пише произхода на пешеницата, както на киселите крставички пише!
Диета от мрак... дали пък такава една присъда не е влязла вече в действие за много от милионните обитатели на земята....? Някога хората са имали "слънчева" храна от първични растения и преди да посегнат към нея са настройвали своята вътрешна светлина с молитва. Днес като ядем този не слънчев хляб, навлизайки в нас, среща един затъмен, тъжен светлик, който прибавя още по-ниски вибрации в нашето човешко тяло.
Аз съм хлебар по професия и като гледам под мен написалите какви са "капацитети", ми се изправят косите! Изкарахте хляба най-гадното нещо във вселената! Нито маята е вредна, нито така модерно анатемосваният глутен, нито качеството на житото, както един мъдрец тук написа. Разликата между лекарството и отровата е дозата, мили всезнайковци! И понеже разбирате, за това от 10 мъже 8 са бременни в 9ти месец, тресат се шкембета. Понеже не ядете от вредния хляб, а само еко и био...
Кукушева,кажи го това на Кирил Петков,Пеевски,Атанас Атанасов и други манипулатори и лъжци,които по всички купени ТВ канали говорят обратното.Щели сме да ядем скъп хляб и мислели за бедните,затова искат украинското жито (разбира се некачествено,което и Вие го потвърждавате,че е за фураж).Пука им за народа,че ще умира,важно е да са във властта.Но Бог вижда всичко !!!!
В америка всяка седмица си купувам квасен хляб направен от лимец от една ковбойска фирма.... Къде са селяните в България? Къде са Българските Ковбой? Кой ги унищожи и защо?
Здрав хляб се прави от еднозърнест или двузърнест лимец и се омесва с квасни бактерии и се оставя за една нощ за да се надигне и след това се пече. Днешните фирми правят хляба от жито и пшеница и го омесват с мая, той се вдига за 15 минути и бързо се пече, за бързи парички... а стомахчето се чуди какви са тия зрънца и каква е тая бързачна, нездрова бактерия - Мая за правене на хляб?
От 15 години не ям хляб и съм здрав. Ползвам еднозърнест лимец и двузърнест лимец и овесени ядки. Днешната пшеница и жито нямат нищо общо с това, с което са се хранели нашите деди и са биле здрави преди хиляди години! Няма значение това житно и пшенично семе българско лие, украинско ли е, руско ли е, турско ли е, гръцко ли е, европейско ли е... от космоса ли е ... като влезе заедно с маята в нас, нашето тяло се чуди, "Какво е това и какво трябва да правя с това изкуствено житно, пшенично зърно?"
На всички е ясно,че при такава ситуация,едрите риби-милионерите-зърнари,изкарват на улицата дребните производители и наемните работници.На дребния зърнопроизводител не му пука от украински внос/него винаги го е имало/,но едрите акули ще загубят много.Затова,използвайки богатството си,и контактите с павиана от банкя,се опитват да играят срещу правителството.Защо досего не продаваха продукцията си?Защото чакаха още по-голяма цена,която ние,обикновените хора,да платим.Обречени са на неуспех.
Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница