203

Анонимен

преди 1 година

Абе интересно как в Полша има, а в България няма?

202

Анонимен

преди 1 година

Сигурно заради нулевото ДДС хляба стана 3 лева... А качеството няма да коментирам - едросмлян фуражен бъркоч...

201

Не е

преди 1 година

Сигурно!

200

Анонимен

преди 1 година

17 000-16 000 г. преди Христос.. Едно младо човечество (Балкански полуостров, Крим, Кавказ) тъкмо слиза от предпланините към големите реки и долини, които погледнати отдалеч и отвисоко обещават плодородие. Изгладнелите поселища се придвижват бавно. През дългите нощи спират и все ое рият в земята, за да се изхранят, но по често изправят гърбове. Отгоре се сипе светлина, която по-рано сякаш не са забелязали. Обглеждането на небето вече не е само занимание на шаманите.....

199

Анонимен

преди 1 година

Еднозърнестия Лимец е най-древния вид от групата на покритосеменните или несъщински пшеници. В тази група са още двузърнестия Лимец и пшеницата Спелта. При вършидба стъблото на тези пшеници се напуква, а зърното остава здраво обвито в няколко слоя плеви. За да бъде използвано за храна се налага допълнително олющване, На двата вида лимец Българите казват още Капладжа.

198

Анонимен

преди 1 година

ХЛЯБЪТ НА ТРАКИТЕ, ЖИТОТО НА ФАРАОНИТЕ, ПОСЛЕДНАТА ХРАНА НА ХРИСТОС.... както и да наречем (((Еднозърнестия Лимец))) тази древна пшеница, този архетип на пшениците, все ще намерим неговото родство с природния импулс на възправянето.

197

Анонимен

преди 1 година

Сложете под езика си едно зърно от която искате днешна +++ПШЕНИЦА+++ Да речем от тази, от която се прави +++ХЛЯБА+++ в най-бликия хлебозавод. Тя устава в устата ви студена и твърда като камъче. Ако я здъвчете, без да си счупите (((ЗЪБ))), ще изпитате вкуса на нещо, което не е ваше. Но защо е така? Нали и тази +++ПШЕНИЦА+++ е расла на същото (((СЛЪНЦЕ))), нали и тя идва от същите ниви?

196

Анонимен

преди 1 година

Сложете под езика си зърно (((ЛИМЕЦ))). То започва да се топи. Усещаме го. Можете да го здъвчете без предварителна топлинна обработка. Една готова храна! На вкус е като леко запечена семка от слънчоглед. Само че пекарят е (((((СЛЪНЦЕТО)))), а фурната е нивата!

195

Анонимен

преди 1 година

Когато дъвчем и преглъщаме сгъстеното до материя зърно от Лимец ние получаваме възможност да го усвоим посредством храносмилателната ни система. "Външното" вещество се наслагва в "нашето вещество" след биохемично преобразяване. В течностите на тялото, където се влива всяка вече разтворена от слюнката храна, разноименните заряди от Лимеца се привличат. На нивото на Атома положителното ядро с по-голяма маса привлича по лекия електрон, както Земята се върти около Слънцето и това крепи този свят.

194

Анонимен

преди 1 година

В тази по-горна октава от резонансни вибрации можем да разчетем цялата "вселенска" памет относно зърното Лимец. Да видим дивите му находища, обляти от огъня на Слънцето. Да чуем полъха на вятъра в тях, кънтежа на бурята и удара на светкавицата, отронването от крехкия клас и тупването върху земята на първото узряло зърно от Лимец!

193

Анонимен

преди 1 година

Вижте светлината на Лимеца на задната корица, уловена от камерата за високочестотна фотография... Сега сте по-близо до мисълта, че наливането и узряването на това зърно е предимно згъстяване на светлина. Космическа светлина, която идва от Слънцето, от планетите или е отразена от дъблинните кристали на земята. Тя е "духът, снет в материята" на зърното " - Лимец. Сгъстяването е спряло генетично, а "недосгъстяването" е останало да трепти на висока честота около зърното - нещо като ефирна мантия!

192

Долу ЕС

преди 1 година

няма да има защото никой няма да си признае и няма как да се хване. Аз пък искам на всеки хляб да пише произхода на пешеницата, както на киселите крставички пише!

191

Анонимен

преди 1 година

Диета от мрак... дали пък такава една присъда не е влязла вече в действие за много от милионните обитатели на земята....? Някога хората са имали "слънчева" храна от първични растения и преди да посегнат към нея са настройвали своята вътрешна светлина с молитва. Днес като ядем този не слънчев хляб, навлизайки в нас, среща един затъмен, тъжен светлик, който прибавя още по-ниски вибрации в нашето човешко тяло.

190

Black River

преди 1 година

Аз съм хлебар по професия и като гледам под мен написалите какви са "капацитети", ми се изправят косите! Изкарахте хляба най-гадното нещо във вселената! Нито маята е вредна, нито така модерно анатемосваният глутен, нито качеството на житото, както един мъдрец тук написа. Разликата между лекарството и отровата е дозата, мили всезнайковци! И понеже разбирате, за това от 10 мъже 8 са бременни в 9ти месец, тресат се шкембета. Понеже не ядете от вредния хляб, а само еко и био...

189

Бай Пешо!

преди 1 година

Кукушева,кажи го това на Кирил Петков,Пеевски,Атанас Атанасов и други манипулатори и лъжци,които по всички купени ТВ канали говорят обратното.Щели сме да ядем скъп хляб и мислели за бедните,затова искат украинското жито (разбира се некачествено,което и Вие го потвърждавате,че е за фураж).Пука им за народа,че ще умира,важно е да са във властта.Но Бог вижда всичко !!!!

188

Анонимен

преди 1 година

В америка всяка седмица си купувам квасен хляб направен от лимец от една ковбойска фирма.... Къде са селяните в България? Къде са Българските Ковбой? Кой ги унищожи и защо?

187

Анонимен

преди 1 година

Здрав хляб се прави от еднозърнест или двузърнест лимец и се омесва с квасни бактерии и се оставя за една нощ за да се надигне и след това се пече. Днешните фирми правят хляба от жито и пшеница и го омесват с мая, той се вдига за 15 минути и бързо се пече, за бързи парички... а стомахчето се чуди какви са тия зрънца и каква е тая бързачна, нездрова бактерия - Мая за правене на хляб?

186

Анонимен

преди 1 година

От 15 години не ям хляб и съм здрав. Ползвам еднозърнест лимец и двузърнест лимец и овесени ядки. Днешната пшеница и жито нямат нищо общо с това, с което са се хранели нашите деди и са биле здрави преди хиляди години! Няма значение това житно и пшенично семе българско лие, украинско ли е, руско ли е, турско ли е, гръцко ли е, европейско ли е... от космоса ли е ... като влезе заедно с маята в нас, нашето тяло се чуди, "Какво е това и какво трябва да правя с това изкуствено житно, пшенично зърно?"

185

българин

преди 1 година

На всички е ясно,че при такава ситуация,едрите риби-милионерите-зърнари,изкарват на улицата дребните производители и наемните работници.На дребния зърнопроизводител не му пука от украински внос/него винаги го е имало/,но едрите акули ще загубят много.Затова,използвайки богатството си,и контактите с павиана от банкя,се опитват да играят срещу правителството.Защо досего не продаваха продукцията си?Защото чакаха още по-голяма цена,която ние,обикновените хора,да платим.Обречени са на неуспех.

184

Анонимен

преди 1 година

Абе то нямаше и един куршум изнесен за украйна,а се оказа,че с наше оръжие са спрели русия