27

Анонимен

преди 8 месеца

След 11 век, Куманите от жълтата река на Китай и сулджуците, подтиквани от Чингис Хан и след това от неговия внук Кулай Хан навлизат в днешните земи на тогава несъществуващата Русия, Мала Азия, Централна Европа и Балканите ... в Стара Византия родът на Османците налагат Мюслюма за религия и нов език и чак в началото на 20 век Ататюрк го нарече на неговото име Тюрски език и държавата Турция. А след това Куманите дойдоха на Балканите и след 1944г. направиха Комунизма!

26

Анонимен

преди 8 месеца

До Николо - След Берлинския договор, който между другото е след Сан Стефанския, България е протекториат на Османската империя. През 1908 г. на 22 септември цар Фердинант се обявява за цар на всички българи и обявяваме независимост от Османската империя.

25

Анонимен

преди 8 месеца

И зидаря и инженера италянци, абе още от онова време се знае че българина неможе и външен нужник да направи. И сега трябва да е така да не се дава на българин по-голяма работа от общак да мъкне камъните, и то само камъни щото ако е друго ще го открадне.

24

Видиш ли турчин

преди 8 месеца

Вадиш нож!Срещу това диво анадолско племе само бой и клане!

23

Анонимен

преди 8 месеца

За европейците до 1908 г. България е част от Османската империя. Фердинанд е бил просто администратор на автономна провинция.

22

Кур за Турция

преди 8 месеца

Да си знаете!!!

21

Николо

преди 8 месеца

Прочетох някои от коментарите,и видях че все още много бугарак не си е учил уроците в школото.Моста е строен след Освобождението от Османската Империя,защото железницата в България е собственост на Османската Империя.Дори и днес основните линии на БДЖ са собственост на Османската Империя.Земите са отчуждени,изкупени и законно платени на собствениците.Анкара днес има законното право на тези имоти върху които е построена тогавашната железница.Вие защо мислите че БДЖ не приватизирано/краднато още?

20

Николо

преди 8 месеца

Защо не сте сложили снимка на стария мост? А как може да бутнете стар мост,за да сложите друг? То не че нещо лошо,но хората уважаващи историята си биха построили нов мост,но никога не биха разрушили старина.Хърватите разрушиха Стари Мост в Мостар,но хората намериха пари да си го възстановят отново.Това е гордост за града.

19

Hasan

преди 8 месеца

До АнонименЗащо не бее?

18

АнтиЗомби

преди 8 месеца

Поредния фейк, но ...вервайте ни ! Не са ли написали за руснаците освободители? Ех, забравили са! Жалко!

17

Анонимен

преди 8 месеца

Докато накрая ремонтът свърши, ако някога свърши и влаковете в България най-после започнат да извършват редовни пътнически превози със 160км/ч...В белите страни влаковете ще опират в 700км/ч, ако не и повече.

16

Анонимен

преди 8 месеца

Някоя мисирка май не е била в час по история през 1886г Източна Румелия е била вече част от България.

15

Анонимен

преди 8 месеца

До w -- мне мой човек, щото любимата ни Асвабадителка не признава освобождението и на практика се водим проектариат на Султана още няколко години, като си му плащаме стабилни данъчета и тн., същото все едно си под робство още ама се водим Асвабадени с очертани граници. Понел?

14

Анонимен

преди 8 месеца

От историческия музей в Белово искат да кажат, че трябва да отдадем уважение и почит към османския император Абдул Хамид допринесъл за изграждането на модерна България ли?

13

w

преди 8 месеца

През 1886г вече България е била самостоятелна държава, какъв султан

12

Руси

преди 8 месеца

Не виждам нещо сензационно ,по-скоро е нормална практика от старо време.

11

Анонимен

преди 8 месеца

Разликата е там, че при падишаха ако падне тоя мост и главата ти пада. Добре са си правили сметката кое как да го строят... Сега на никой не му дреме, там 2 години да ди изкара гаранцията и това е...

10

Анонимен

преди 8 месеца

Всичко старо е "ЯяяяРЕ" - направено с мисъл, с логика, с пари от българина и за българина за да пребъде в хилядолетия... а не асфалтови изпraжнения с които да покриват лесно каменни павета, каменни мостове и да събират лесно парички изхвърлени от българските птички!

9

Анонимен

преди 8 месеца

Императорът Абдул Хамид сякаш е много млад. Точно след 10г. откакто е император е построен моста. Управлява точно 33 години. Колко ли още строежи са извършили по негово време?

8

отСиднейАавстралия

преди 8 месеца

тия па сеpсеми си мислели че ще векуват с тоя мост. От къде да са знаЯли че някой ден гер6ерасти и продажници ще плечкосват тия земи и ще им *6ът маmичката на моста и инжеринга. Абе я, ми хОди пешА 6е, оди пЕша.... Ай поздрави от Сидней, и честита пролет, при мен дойде