43

Един

преди 8 месеца

Означава, че човек работещ на минималната заплата, след приспадане на осигуровките и данъка , ще получи около 720 лева. За какво е този шум? Тези пари са добре за седмична заплата.

42

Нищо

преди 8 месеца

Хаха, то скоро минималната ще настигне реалната ми заплата. Ми то тогава по добре да не работя. Много демотивиращо ще ми е. Изобщо не са ми увеличавали заплатата от как съм на тая работа.

41

Анонимен

преди 8 месеца

Грешка има в изчисляването по градове. Сравняват средна от преди доста време с бъдеща минимална заплата, а дотогава средната ще скочи с над 30%.

40

Анонимен

преди 8 месеца

Който не може да плаща заплата над 1300 лева бруто, е по-добре да фалира, както и самоосигуряващите се

39

Анонимен

преди 8 месеца

Повишаването на минималната заплата е удар по мафията и плащането на ръка

38

Анонимен

преди 8 месеца

Ако ГЕРБ не бяха завзели властта през 2009 година, сега минималната заплата щеше да е над 1300 лева.

37

Анонимен

преди 8 месеца

Много хора са на минималната заплата, вкл. и в София. За тях това е глътка въздух.

36

Коги

преди 8 месеца

Че ни стигнат тиа европейцете.Тиа не моите да сънюват толку паре накуп.

35

Мениджер

преди 8 месеца

Точно ниската работна заплата бе това ,което изгони два милиона българи от България. Тази нищожна работна заплата бе удобна за мафията, която в България се оказа и алчна и простовата и за политиците,купуващи с кебабчета избори. Колкото по рано това стане, толкова по добре за хората. Защото напусналите България образовани и необразовани нанесоха удар по производителността на труда и потреблението и оттам и незаинтерисоваността на чужди капитали да инвестират у нас.

34

Анонимен

преди 8 месеца

Това си е чисто увеличение на данъчните задължения и жесток удар по малките бизнеси. Всички, дето сега се радват, че ще получават повече пари, след 1-2 месеца ще се редят на опашка пред бюрото по труда

33

Кики и Коко

преди 8 месеца

ще Ви НаПравят Милионери, ама 1 Милион няма и за 1 хляб да е Достатъчен - точно като във Венецуела и ЗимБабве!

32

Haha

преди 8 месеца

Да се маха минималната заплата и да въвеждаме робството. Това е извода на тея ***..и. 930 лв. Бруто, което е около 730 чисто било прекалено много. Затова хората емигрират и после псвдо-посткомунистическите робовладетели реват, че нямало кой да им работи. Няма, защото само в Гермамия има 400 хил. българи, а там минималната е 2000 евро.

31

Анонимен

преди 8 месеца

Минималната заплата е тотална глупост в пазарна икономика. Никой не те кара насила да работиш за по малко пари, ако някъде другаде можеш за вземеш повече. Това е популизъм и удар към малкия бизнес и дребните търговци, карайки ги да дават пари под масата... Престанете с административни мерки да пречите на икономиката...

30

M.P

преди 8 месеца

Такава заплата трябва да се взема седмично не месечно.Това са мои изчисления за стандарт на живот в БГ

29

az

преди 8 месеца

Каква е тази глупост да се сравнява МРЗ по сектори? МРЗ затова е МРЗ, защото няма значение какво и колко работиш, ама ще папаш даром.

28

Фаянсаджия

преди 8 месеца

До 1262 Я пак???

27

Анонимен

преди 8 месеца

На мен толкова са ми данъците, па не знам.

26

Анонимен

преди 8 месеца

"Добрата заплата зависи от доброто образование." - АХХАХАХАХ ... зависи от печалбичката и къде си в структурата на омпанийката, моето момче. Тука някакъф ми хвалеше хирруга на централната ню йоркска болница, че взимал 2 млн. на година. Разцепил се е от учене и е блъксал 20 години, без пари, да стигне до там и ще е там за макс 5 години. А има килеша, правят ги на по 27 години, като се наврат дет трбва ... тцццц тцц ... така е спарата момчеееее

25

1262

преди 8 месеца

Добрата заплата зависи от доброто образование. Така е по света. Който на млади години не трупа знания се лишава от мъдрост на стари години и от добри доходи.

24

Лош

преди 8 месеца

Значи брутна 930 нетна 700 ето това значи!На година по лъжичка!