63

Гадна Твар

преди 8 месеца

Българските продажни политици са причината за всичко, което се случва в България. Нямаме силни политици, нямаме силни правителства, нямаме лидери. За 30 сребърника веднъж се продават на руснаци за монопол на определени пазари, после пак за 30 сребърника на американци и ЕС за монопол на други пазари /че и на същите/... Една държава е силна и уважавана, когато има силни лидери, свое производство, сплотен народ.

62

Анонимен

преди 8 месеца

Само си представете какъв специалист е този, щом не може да каже 10000 или 20000 души са заети в отрасъла от който разбира и за който говори пред медиите като уж експерт. Обаче заключенията му са много категорични и прецизни.

61

Идеалист

преди 8 месеца

Олото, което масово се продава по магазините е радко и почти не можеш да се облажиш с него, като го разлатиш бутилката се вижда, че вискозитета му нисък, почти като на вода. Масларите като купуват сънчоглед на ниски цени, защо олиото не поевтенява?

60

СЕГА разбрахте ли?

преди 8 месеца

До Селянин от скоро Това не е "от тази година". Това е с десетилетия. А тия, които го правят това, са монополисти, зад които стоят руските другаре. Всеки път, когато чуете за "протест на фермерите/зърнопроизводителите" са те и всеки път става дума за това, че държавата им пречи да ви грабят. А най-циничното е, че го представят като "защита на българския потребител", когато точно те му извиват ръцете.

59

Анонимен

преди 8 месеца

мисля , че е по-добре да правят олио от украински слънчоглед , отколкото с гренясъл български на 2-на цена

58

Мдааа

преди 8 месеца

До Анонимен 60 Оххоооо. Нали бяхте много "загрижени" за това да има БЪЛГАРСКА икономика? Щом опре до интересите на руснаците предпочитате да няма, а?

57

СЕГА разбрахте ли?

преди 8 месеца

Монополизирането на българския пазар от български бизнесмени и фирми под руски контрол е запазено от времето на Комунизма и е начина, по който България и българите продължават да бъдат ограбвано от Русия. Монопол в горивата, монопол в зърнопроизводството, монопол в телекомуникациите, монопол в строителството на големи енергийни обекти, полека лека установиха и монопол върху морския туризъм. Проблема със слънчогледа е само част от единия от тези монополи.

56

Анонимен

преди 8 месеца

Закривай! Да отидат в Украйна със заводите си.

55

Селянин от скоро

преди 8 месеца

Цитирам:"Различното обаче през тази година е, че производителитепредприеха политика на задържане на стоката в очакване на по-добри цени" . Или по-точно , в България всеки иска да кара Майбах . Сега се задържа продукция по складовете да се съсипе .Ще стачкуват после , че никой не им взима зърното. Заради това драги ми сънародници има толкова внос , то вече и родното не го бива. *** народ - слаба държава !

54

Анонимен

преди 8 месеца

До ДОБРЕ Интересно, че Българската камара на търговците предупреди, че качеството на турските стоки не е гарантирано, но ти драпаш да ми доказваш как си щял да купуваш от тях. Не изглежда като да имаш притеснения да купуваш стоки със съмнително качество, та е интересно защо така за доказано проблематична продукция от Турция нЕма проблем, а за слухове, разпространявани от "някого" се връзваш. Пак казвам, от десетилетия внасяме от Украйна и даже не си разбрал.

53

Алекс

преди 8 месеца

Украйна не е единствения производител на слънчоглед в Европа.В ЕС има много зърнени борси.Като нашите производители на слънчоглед не искат да продават,масларите да си купят суровина от някоя борса.Всекидневно четем за някакъв измислен проблем.

52

ДОБРЕ

преди 8 месеца

До 50. След като ти е най-важно да купуваш евтини ***, купувай. Аз отдавна ходя в Турция, но се случва и оттук да купувам олио понякога. Вече ще спра окончателно. И брашно оттам ще купувам! Хайде не се прави на голям патриот. Ако се имаш за такъв попитай Денков къде са военните машини и защо не са при бедствието на морето? Не ми философствай аз къде какво да купувам!

51

СЕГА разбрахте ли?

преди 8 месеца

До Анонимен 51 Отдавна са го измислили. Използват техни лостове във властта (Радевите правителства) за да забранят вноса под различен претекст, за да повишават като монополисти цените и чакат, защото "някой им е подшушнал" че ако чакат, ще вземат много повече пари. Ако това не стане (щото схемите на господарите им в Кремъл не са успели или междунардните цени не го подкрепят), започват да правят "протести" "държавата да ги подкрепи" за зърното/семената, които вече гният по складовете им.

50

селянин

преди 8 месеца

аз предлагам дръжавата да плати тез 20-30% и готово и едните и другите доволни

49

СЕГА разбрахте ли?

преди 8 месеца

Русофилите драскат за "отровните" суровини от Украйна, а след това реват за високите цени на олиото в магазина. Оказа се, че и за двете (техните писания и високите цени) източника е един - руските другаре и техните бизнесмени в България. Сега, има два варианта, или русофилите не знаят, че това е така, или знаят, но въпреки всичко продължават.

48

Анонимен

преди 8 месеца

Фалит за всеки нетен износител на спекулативно завишени цени. Кога ще разберат, че винаги е по-добре да продаваш стоката си дори под себестойността и от колкото тази стока да ти гние в склада и да трябва да я бракуваш. Не се напечелиха от лакомия. А иначе всички с най-нови возила купени благодарение на надценката която налагат.

47

Анонимен

преди 8 месеца

До ДОБРЕ Внос от Украйна има от десетки години, и като гледам даже не си и разбрал. С други думи, сега си се включил в пропагандната кампания на руснаците, защото се опитват да унищожат икономически Украйна, а не защото има разлика в качеството. Даже и шефа на преработвателите на слънчоглед ти го каза, че отдавна работят с украински производители. И на кой му дреме, ако искаш и от Сибир си купувай олио, важното е цента му да не е изкуствено надута в България, което се прави НАРОЧНО.

46

Анонимен

преди 8 месеца

Приемайте колкото се може по-малко мазнини, без значение какви са. Всичко над необходимия минимум е бавно самоубийство. 29585

45

ДОБРЕ

преди 8 месеца

До 42. Пуснат ли вноса на слънчоглед от Украйна, капка българско олио няма да купя. Одрин ми е на 2ч път с кола!

44

Русия

преди 8 месеца

Вечи саму туркофилите ни ни са внос. Те са си родни еничари