8

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 1. Гелй ся...ще ти се, но нема начин. Откъде изпълзявате такива не ми е ясно. Едните реват че ще останем гладни по причина Русия, а другите реват че ще останем гладни по причина останалия свят. Много на оглаждавате бе мамини образчета. Що не си гледа всеки сам паничката и да не се вълнува за другите а ?

7

Анонимен

преди 9 месеца

За кво ни е тогава ? Нали по принцип автоматизацията, роботизацията, кибернетиката, изкуствения интелект се създават за да намалят непосилния и тежък труд на хората и те да имат време за личното си развитие и т.н. ? А се оказва, че ще трябва повече "работна ръка" и никъде не пише че се намалява непосилния тежък физически труд от тия изобретения и иновации в дигиталния свят. Който копа ще продължава да копа и никъв тилект не му е нужен. Май капитализъм а ?

6

До Анонимен 5

преди 9 месеца

Хъм! Явно не си запознат с Наков и това което прави! Но е точно обратното! Наков казва, че има нужда от математиката! Ти прочел ли си някоя от книгите му?

5

Анонимен

преди 9 месеца

Единствена файда от AI , че кара програмистите да учат повече математика.. Защото доскоро такива борци за ИТ сектора като Наков твърдяха , че няма нужда от математика..

4

Тихомир

преди 9 месеца

"промени в качеството на работните места, а именно интензивността на труда и автономността" - демек да се чете бачкайте като роби, до последно издихание.

3

...

преди 9 месеца

МИ на този етап света няма истинско AI! Има само приказки, че разбираш ли имало AI! Но реално такова няма! А когато, евентуално се появи, то нещата или рязко ще станат много зле, разбирайте за часове, или евентуално можем и да оцелеем като вид! Но на този етап истинско AI има само в рекламните приказки на големите компании!

2

Анонимен

преди 9 месеца

Това е следващата технологична стъпка. Преди години, когато е изобретен компютъра отново хората са се страхубали за работните си места като счетоводители математици и др. но това само отключи нови възможности и нови свери на развитие. A.I. също трябва да се погледне по този начин. Информацията ще стане още по-достъпна и повече хора ще могат да правят по-сложни неща и след време ще се развият нови отрасли.

1

Анонимен

преди 9 месеца

Надявайте се. Тези сега дето се мръщят и не щат да работят ЩЕ СЕ МОЛЯТ за работа, но няма да има. Толкова за излишните хора.