102

men

преди 15 години

mi az ochakvam bliznazi i imam kotarak za koito vsichkite komshii znaiat. niama da si napravia truda dori da gi pitam sled 10 godini dali moga ili ne-da si zadurza kotaraka. no ste mi bude interesno kak ste reagirat na revovete i shumovete ot bliznazite mi!!! zastoto edno vreme si spomniam, che edna tupa koza susedkata otgore(veche ia naiama , slava bogu) praveshe problemi na maika mi, che sestra mi mnogo reviala i tia ne mojela da spi!!! ami takova govedo mi kazete-kakvo da se napravi????to prosto ima problem sus sebe si, a si go izkarva na okolnite. kakvo poveche da obiasniavam??? i ot podobni az ste triabva da iaskam razreshenie-taka li??? po skoro ste vzirivia bloka!!!! hich ne se budalkam, kato go kazvam!!!!

101

уаджет

преди 15 години

*** държава,*** политици,*** закони.Може котката ти да не пречи на никого,може дори никой да не подозира за нея.Но ако тръгнеш да искаш разрешение за нея,поне две трети от съседите ти ще откажат.Просто от проклетия или защото за малко ще се почустват значими,т.е. с власт за нещо.

100

Темида

преди 15 години

Еми то и за преустройства в общите жилищни площи се иска съгласието на съседите, ама при мене строят та пушек се дига и никой нищо не може да направи та да ги спре. А тука какво си говорим...ще ми земат кучето ли кво. В тая загубена държава законите се спазват за дребните неща, от дребните хора

99

преди 15 години

Важното е, че закона пак ще заобиколи основния проблем - правилата за съвместно съжителство. Домашните животни са само малка част от проблема и то маловажна част. Въпросът е защо пак ни насъскват едни срещу други?

98

преди 15 години

Има човек - има проблем,нямама човек - няма проблем.На туй нещо отдавна са му намерили цаката - изтрепват се както едните, така и другите и проблема отпада. Та в случая - избиват се както тези дети искат да си отглеждат животни в къщи, така и тези дето не им дават и проблема отпада.

97

преди 15 години

Разделяй и владей - точно това ни прилагат в момента. Очевидно е, че съгласието нс съседите ще е напълно по лични симпатии и антипатии. Все пак няма как съседите да знаят как ще се държи кучето или котката, която възнамеряваш да си вземеш и искаш съгласието им за това.

96

преди 15 години

и аз съм за,но като всяко хубаво нещо/а те са толкова малко/ в бг се приема на нож,докато за наистина тъпите закони никой не протестира

95

бай ху

преди 15 години

като съседката ти създават проблеми и дават поводи за конфликти. Ама толкова ли е трудно да се приеме един закон, ЗАБРАНЯВАЩ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ЖИВОТНИ СЪС СТОПАНСКА ЦЕЛ в жилищните кооперации? тоест - който иска, нека има куче, който иска - котка, ако ще и кокошка да си има, като тая твойта съседка - но да не прави развъдници. ако иска да гледа множество кучета, котки или пилета - да си купи имот с двор, да си направи клетки и т.н.; да прави каквото иска. А не да питам съседа дали може да си взема котка - щото утре може да ме карат да го питам и дали може да си имам дете.

94

Сиса

преди 15 години

Всичко си гледат хората по домовете.До миналата година съседката ни си гледаше пилета в спалнята,освобождаваше в за два месеца, отглеждаше си пилетата, напулваше апартаментите ни с *** и толкова.Никой, нищо не може да и каже, защото тя си е в къщата, а колкото до ***, ами има препарати....Ьванали се сега за кучетата, те поне знаят къде да ходят до тоалетна, изведе го стопанина и то си знае работата, но пилетата, те са ужас и това беше години наред.Тази година малко се поспря,но не се знае какво ще и скимне,може друг *** да вкара за отглеждане.

93

chujdenka

преди 15 години

ne razbiram zashto hora tolkovo se pretisnjavat.Jivjah v Bolgarija 20 godini i znam che nito edin zakon ne se spazva ot nikoi.Bokluci hvarljat ,dori pensioneri presichat na cherveno(ot koi gorkite deca da vzimat primer).Ako se protestiraha,Che ne iskat da jivejat v takava mirsotija shtjah da gi razbera,no do tova njama da dojiveem vsichki balgari tova ustroiva.

92

бай ху

преди 15 години

това, че по вина на соц-архитектурата 90% от българите сме натъпкани като в пчелни кошери, не значи, че съседите ще определят какво ще става зад вратата ми. има си достатъчно ясни критерии и сега - не може да гледаш повече от две кучета в апартамент, не може те да замърсяват входа, не може да вдигат шум във времето за почивка и задължително трябва да са ваксинирани и обезпаразитени. предостатъчно е. малоумно е да питам съседа за съгласие - прекалено е голям шанса да се намесят лични мотиви и нещата да се решават по симпатия и антипатия. тоест - не ме кефиш, няма да гледаш куче. всичко дотук беше теоретично - лично аз не бих затворил куче в градски апартамент. но нямам нищо против кучетата и котките на съседите ми, стига да спазват гореизброените изисквания. а те ги спазват. накратко - НИКАК НЕ МЕ ПРИТЕСНЯВАТ кучетата, гледани ВЪВ апартаментите, притесняват ме онези, гледани ВЪВ И ОКОЛО входовете - агресивни, необезпаразитени, неваксинирани потенциални заразоносители, без документ, без собственик, който да носи отговорност за тях - и тях ги хранят СЪЩИТЕ ТИЯ СЪСЕДИ, които ще кажат "НЕ" на моето желание да имам животно вкъщи, щото НЕ МЕ ХАРЕСВАТ. крайно *** закон в крайно *** държава. поредният, впрочем.

91

Винету

преди 15 години

Аз съм от едно село до Видин, обичам чалга, ракия и да бия жената...гледам 3 (три) прасета в банята, но тя (банята) е северно изложение и граничи със свлачище.. Мога ли аз към проекта за укрепване на свлачището да разположа в сервитута около пътя - зона, собственост на баджанака и там да си гледам козите? И трябва ли бай Спиридон (съседа) да ми даде писмено разрешение за да избегнем междусъседски конфликти при положение, че моделирането като кръгово-цилиндрична повърхнина е достоверно поради факта, че всяка нефиксирана плъзгателна повърхнина се стреми да се доближи до плавна крива поради факта, че при равнинната задача и сравнително еднороден масив разликите са малки и се локализират с постепенно намаляваща кривина към езика на свлачището....

90

Бай Мангал

преди 15 години

Ногу късно разбрах за мълчаливия протест пред народния театър.Целото семейство: аз, жената, 9-те чавета, коня Седефчо и шопара Пешо, подкрепяме мълчаливия протест.Ай ша ви се не види...

89

-

преди 15 години

Праве колегата по-надолу, който спомена, че вместо за домашните, са нужни мерки за уличните кучета.

88

go6o

преди 15 години

AKO NQKOE MLADO SEMEISTVO RE6I DA SI IMA BEBE,TRQBVA LI DA PITA KOM6IITE,VSE PAK 6TE IMA REVOVE,6UMOVE A?BASI I GOVEDATA TIQ(((((((((((

87

Таня

преди 15 години

Развесели ме много, ама много. Това може да се публикува и в хуморстична страница на някой вестник за подобряване на настроението. Смях се от сърце.

86

Бай ви Мангал

преди 15 години

Значи кучета и котки може, а прасета и коне не може?С моя кон Седефчо ежедневно извършваме мноу голуяма социална функция.Събираме разделно от кофите за *** : джилязо, мед, чогун, лумин. Да не ви разправям що книга сме предали.От общината не ми позволяват да напрявя яхър за Седефчо пред блока и за това съм принуден да си го прибирам вечер в партимента.Освен това иде зима и тряя да изхрана деветте ***. За шопара Пешо също от общината не ми позволяват да построя кочинка, затова го отглеждаме на балкона. Зима иде и ще му ударим ножа...Не преча на никого с това че вечер давам подслон на Седефчо и с тжова че на балкона живее Пешо...Никога вечерно време не съм молил някой от съседите от входа да подслони за една вечер Седефчо или Пешо... Къв ви е проблема?

85

njakoj..i da si napi

преди 15 години

To hubawo. Но за безпризорните кучета пак няма закон. Как пък се сетиха за това. Истинският проблем за бездомните кучета, а не кучето на съседа. Абе *** в Парламента да се разходят малко из София - и да видят как живеят хората и стига са се правели на европейци. Не виждат слона, а мухата- usually.

84

23

преди 15 години

позитивното е мисля аз че само хора които наистина искат да гледат животно ще минат през тая сложна процедура; а тия по-несъобразителни хора дето го гледат 2 месеца и като им писне го изхвърлят на улицата, ще ги домързи надявам се, да им се невиди и калпазаните, улиците са пълни с ***

83

Крис

преди 15 години

за мен Риката е наистина нещо повече от домашен любимец. Имам го от бебе на 20 дена бе когато си го взех и наистина той е част от моето семейство! Като цяло относно домашните любимци - казах, че освен куче - хората гледат котки, зайци, папагали, змии и т.н. за прасета не знам, поне в квартала ми няма :) въпроса за мен е принципен - ако аз искам разрешение да остане Риката с мен, съседката трябва да иска разрешение от мен за мъжа с който ходи в момента и който е див ***, слушаш чалга нон стоп, за пеенето му да не говорим. И не само това - съседите би трябвало да искат разрешение от мен и останалите на кого си преостъпват апартамента. ...ситуацията е наистина комична. Както казах и на мен не ми харесва *** и пульо да се карат, не ми харесва в съседен блок да слушам диви купони и пияни изпълнения, не ми харесва някое наркоманче да ми разбива мазето и после майка му да ми обяснява "то детето е добро, но е в лоша компания, моля не викайте полиция"...много неща не ми харесват. Мърсотията като цяло не идва само от животните. За съжаление в много хора липсва елементарна култура. До нея кош, а тя си хвърля *** на земята.